Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 225
  • 811
  •   1
Отговори
# 780
А какво  ще стане с пазара на недв. имоти, ако България приеме еврото?

# 781
И аз съм за София под наем, вместо голям в провинцията. Този строеж в Младост 3 една приятелка капарира вече, дано го завършат навреме.

Отварям скоба за вземането и оправянето "на шпакловка и замазка" - онзи ден във фб група за строителство и ремонти имаше снимки как е издаден апартамент уж на шпакловка - криво, тънка замазка, вече има пукнатини, трябва наново да се шпаклова и маже. Споделяше майстор, който каза, че това редовно му се случва - уж всичко е почти готово и го викат за малко работа,  а се оказва много.

# 782
Тези с апартаментите за 200-300 000 половината са с кредити, това е простото обяснение откъде са парите. И тези милиони се завъртат в системата 5-6 пъти, преди трайно да си идат при банките и инвеститорите в НС. Сега плочкаджийте записват за март.

# 783
  • София

Много зависи в какво състояние ще е европейската икономика в този момент. Лично според мен цените ще се определят от това дали Европа ще в застой, във възход или в рецесия.
Според анализатори има забавяне на европейската икономика в момента. Очаква се нова криза. Всички се надяват да е малка.

# 784
В прованса е чисто 100 кв., а голямо лице към пешеходната централна улица. Все едни - Витошка. Ние сега даваме 420 лв за наем на офис пространства. Един вариант за нас би бил това да ни е офисът. Значи за около 20 г ще се избие. Ако спестим от наеми. Кофти е, че като е голям не е делим. Ако все пак искаме, може да го го направим и за живеене. За под наем. Супер център е. Ако ми се занимава с краткосрочни наеми, също може да се разработи и да си избие парите. Просто в София е по-лесно вземамето на наем. Но пък е с таван на приходите, и в крайна сметка аз пак ще съм под наем в офиса, и пак няма да съм на свръх стратегическо място.

Плюс е, че мога да си намаля наема на офиса - сега ползваме 4 отделни помещения, плащаме на 4 собственика. Те са едно до друго

Мн ни е сложно

# 785
Цените не зависят в каква валута ти плащат, зависят от доходите. Сега банките засмукват доходите за 20 години напред, не че нещо различно от Запада, де.
Народният спорт пак са имотите. Да даваш обаче един апартамент под наем е като от пусто в празно, парите отиват за ремонти, преливат се в другите ти доходи и така. Ако е пък ново на сегашните цени, може и бая дърво да се гризне. Само растежът на цените и наемите радва народа, а докога - никой не знае. 2008-ма повечето не я помнят.

# 786
Има някакво очарование в старото строителство на централни места. Разбирам чуденката ти за този апартамент. Много е сложно, защото в бизнеса не трябва да има емоция.

# 787

Много зависи в какво състояние ще е европейската икономика в този момент. Лично според мен цените ще се определят от това дали Европа ще в застой, във възход или в рецесия.
Според анализатори има забавяне на европейската икономика в момента. Очаква се нова криза. Всички се надяват да е малка.
Смятате ли, че ако се влезе, ще е на сегашния курс 1 евро-2лева. Аз не. И може би това е още една причина хората да купуват имоти, и по този начин вдигат цените.

# 788
  • София

Смятате ли, че ако се влезе, ще е на сегашния курс 1 евро-2лева. Аз не. И може би това е още една причина хората да купуват имоти, и по този начин вдигат цените.

Пепина, аз не съм специалист по финанси, така че не мога да ти отговаря на въпроса.
Просто следя статиите по въпроса заради себе си (имотен пазар, развитие на икономиката и т.н.)
От една страна вече всичко ми писна и искам да купуваме догодина.
От друга страна разумът ми шепне - не бързай, изчакай две години, за да излезе цялото ново строителство (което сега е в разгара си) и тогава може да паднат цените (от насищането) и покупката да стане по-изгодна.
Пак подчертавам - това са си мои размисли и не гарантирам, че са правилни  Peace

# 789

Отварям скоба за вземането и оправянето "на шпакловка и замазка" - онзи ден във фб група за строителство и ремонти имаше снимки как е издаден апартамент уж на шпакловка - криво, тънка замазка, вече има пукнатини, трябва наново да се шпаклова и маже. Споделяше майстор, който каза, че това редовно му се случва - уж всичко е почти готово и го викат за малко работа,  а се оказва много.

В една съседна тема, Иван кърти до тухла и шпаклова наново, иначе го взе на Ш/З.

# 790

В една съседна тема, Иван кърти до тухла и шпаклова наново, иначе го взе на Ш/З.
И аз смятам, че на практика няма разлика дали ще е ново на Ш/З или старо - най-често и в двата случая ще къртиш до тухла/бетон и ще полагаш наново Ш и З. На моя приятелка в чисто ново на хубаво място  й се наложи да смени ВиК заради неправилно оразмерени тръби.

# 791

Отварям скоба за вземането и оправянето "на шпакловка и замазка" - онзи ден във фб група за строителство и ремонти имаше снимки как е издаден апартамент уж на шпакловка - криво, тънка замазка, вече има пукнатини, трябва наново да се шпаклова и маже. Споделяше майстор, който каза, че това редовно му се случва - уж всичко е почти готово и го викат за малко работа,  а се оказва много.

И аз смятам, че на практика няма разлика дали ще е ново на Ш/З или старо - най-често и в двата случая ще къртиш до тухла/бетон и ще полагаш наново Ш и З. На моя приятелка в чисто ново на хубаво място  й се наложи да смени ВиК заради неправилно оразмерени тръби.

Въобще не е вярно, че няма разлика между старо строителство и ново на ШЗ, напротив разликата е огромна. Всеки, който е ремонтирал основно стар апартамент знае колко много пари и време гълта за да го докараш до ниво Ш и З. Да не говорим, че има вариант съседите да откажат да се смени камениновата тръба и тогава става още по-неприятно. P.S. Наши приятели наскоро се нанесоха в нова сграда и нямаха никакви проблеми с тръби, стени и т.н. Много са доволни.

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 13:37 от Анонимен

# 792
Скрит текст:

Отварям скоба за вземането и оправянето "на шпакловка и замазка" - онзи ден във фб група за строителство и ремонти имаше снимки как е издаден апартамент уж на шпакловка - криво, тънка замазка, вече има пукнатини, трябва наново да се шпаклова и маже. Споделяше майстор, който каза, че това редовно му се случва - уж всичко е почти готово и го викат за малко работа,  а се оказва много.

И аз смятам, че на практика няма разлика дали ще е ново на Ш/З или старо - най-често и в двата случая ще къртиш до тухла/бетон и ще полагаш наново Ш и З. На моя приятелка в чисто ново на хубаво място  й се наложи да смени ВиК заради неправилно оразмерени тръби.

Въобще не е вярно, че няма разлика между старо строителство и ново на ШЗ, напротив разликата е огромна. Всеки, който е ремонтирал основно стар апартамент знае колко много пари и време гълта за да го докараш до ниво Ш и З. Да не говорим, че има вариант съседите да откажат да се смени камениновата тръба и тогава става още по-неприятно.
Ние сме ремонтирали до момента няколко стари и довършвали едно ново от Ш/З, а ти освен стария на Витошка колко стари си ремонтирал и колко нови от Ш/З си довършвал? Wink Да, разходи са за СС, но ти имаш ли идея какво слагат строителите в новото и как го завършват -не всички (на ЧС е перфектен Wink), но масово, по мои наблюдения. И се налага да го къртиш до основи, за да подмениш всичко. Разликата в разходите в двата варианта беше пренебрежима, поне от нашия опит.

# 793
А ние сме правили замазка два пъти на СС, кадърните майстори са малко, така че си ги пазете Simple Smile

# 794
Скрит текст:

Въобще не е вярно, че няма разлика между старо строителство и ново на ШЗ, напротив разликата е огромна. Всеки, който е ремонтирал основно стар апартамент знае колко много пари и време гълта за да го докараш до ниво Ш и З. Да не говорим, че има вариант съседите да откажат да се смени камениновата тръба и тогава става още по-неприятно.
Ние сме ремонтирали до момента няколко стари и довършвали едно ново от Ш/З, а ти освен стария на Витошка колко стари си ремонтирал и колко нови от Ш/З си довършвал? Wink Да, разходи са за СС, но ти имаш ли идея какво слагат строителите в новото и как го завършват -не всички (на ЧС е перфектен Wink), но масово, по мои наблюдения. И се налага да го къртиш до основи, за да подмениш всичко. Разликата в разходите в двата варианта беше пренебрежима, поне от нашия опит.
Още два съм ремонтирал като в единия не дадоха да се сменят камениновите тръби. За новото строителство е вярно, че има всякакви изпълнения, но е факт, че има и добри сгради, а и дори в посредствените рядко се налага да се разкърти всичко. Като цяло няма прилика. П.П. В момента също ремонтирам стар апартамент. След време ще споделя, ако те интересува колко точно ще ми струва да го докарам до ШЗ, но като гледам няма да е хич малко.

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 13:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт