АПРИЛСКА и МАЙСКА лятна ваканция

• 23 067
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Evjeni, аз давам на Ирина сладолед откак се е затоплило. Не виждам смислена причина да не го правя. За мое съжаление тя предпочита варианта на клечка, а не в чашка с лъжичка и обикновено се оплесква до ушите.

За поведението - наистина възрастта, в която са, е доста кофти и се държат като пубери. Опитвам се да не се тровя за всяко нещо, но и също така да не я оставям да безобразничи. Ирина го кара тоя период доста поносимо, но все пак има моменти, в които я избива на агресия и точно тогава гледам да се намесвам, за да не остава с усещането, че това поведение ще го толерираме или поощряваме.

Зори, моето със сигурност неси мие самО гърнето и не ми вика "милейди". За Библията - да не говорим Grinning. Тя е едно малко магаре в момента, ама батко й също влиза в пубертета и почвам да не се впечатлявам от нищо.

# 76
Жени, разбира се, че не я оставям да ми се качва на главата, но в същото време доста съм разширила границите на допустимите неща. Единствено не толерирам като Хапката агресията спрямо други деца или изобщо хора (което сме овладели за щастие) и ситуации, които застрашават живота и и на тези около нея.
На този етап съм преценила, че това да прави е напълно достатъчно, а това че  не може да изпълнява всичките ми команди и нареждания на момента ми е станало ясно много отдавна и  и не се напъвам да я убеждавам и да се нервя, че не ме слуша, като и кажа да не мърда от стола си, когато сме на заведение примерно или да я накарам да си чете книжка, докато аз си пия кафето на спокойствие (щото има такива дресирани деца около нас, за съжаление).
А че има съприкосновение между дланта ми и дупето и напоследък-има, но то е само в случай на по-горе изброените "забранени неща".

# 77
  • Добрич
Здравейте, момичета.
Благодаря на всички за съпричастността! Малкият вече е много добре, освен това е резултатите от микробилогията са отрицателни! Какво беше това чудо, не знам, обаче ми изкара акъла.
Не забелязвам признаци на пост-стресови реакции, да се надявам, че е позабравил най- неприятните моменти.
И моято гардже не си мие само гърнето (то не го и ползва още, де!), нито пък чете библията.  Laughing Вика ми "мамо Ане", или само "Ане-ее", което направо ме разтапя. Много е щур, да ми е жив и здрав!
Притеснява ме само, че проявява агресия към другите деца. Особено, когато настъпи някаква борба за играчки. Sad Да не стане някой вагабонтин и побойник!!!

Evjeni, аз бях писала преди месец- два, че моят вече е получил сладолед ("он-кен" му вика Laughing). Даде му го баща му без мое знание Mr. Green Дълго се чудих какво да правя, все пак каката получи първия си сладолед на 4 годинки. Сега мога да кажа, че му давам по малко, да си ближе бавно. МНого му харесва Embarassed. Естествено, давам му само, когато е здрав!

# 78
  • София
Анушка радвам се ,че дребосъка се е оправил.
И аз давам по малко сладолед(льолеп) на Кари.Ядем го двете едно на мама едно на Кари ,ама все мама гледа да го изяде почти целия.И после викаме"Браво двете изядохме сладоледа"
В яслата за сега работата е на добре.Научава разни неща.Днес госпожата ми каза,че Кари не си е търсила бибата като заспивала на обяд и аз тази вечер я накарах да хвърли тази ,която е у дома под предлог,че е развалена вече и Кари не е бебе.Сега я сложих да спи и незнам какво ще става.Аз не съм много притеснена защото и е в устата само докато заспи.Хубаво ще е да се откаже безболезнено.Стискайте палци.

# 79
  • София
Здравейте!
ДА се похваля, 4е да 4укна на дърво сме съвсем здрави тримата (не се е случвало от 1 година Sad). Май и варицелата ще ни се размине, но ще из4акам и утре.
Как сте в тези жеги?? Аз се чувствам като парцал, още от 7 сутринта почвам да плувам в собствен сос, явно някаква диетка ще трябва да си спретна Embarassed
Ив4о през деня е при баба си в Драгалевци- реших преди морето да не си правя "ясла-експеримент". "у4еник" ще е пак наесен, 4е август яслата е отпуска.
Какво готвите на малчовците в тези жеги? Аз имам чуденка какво да му давам ве4ер, той в общия случай иска супа или сандви4, ама на мен хи4 не ми се готвят супи в тези горещини. Наблягаме на таратора, ама май почва да му писва. Сутрин още сме на разни кус-кус, грис, качамак, овесени и пр, 4е сухите храни като кифли, милинки и пр. ги премлясква около един 4ас, а аз нямам толкова време сутрин...
Най-после и аз да се изкажа и похваля за памперс- ве4е сме без него Peace Много бързо стана, нацелих явно момента. Има естествено и инциденти, но без това не може.
4акам с нетърпение морето и отсега се 4удя как ще издържим после август месец в жегите. Обмислям да се попренесем на вилата, ако майка ми се съгласи да го гледа през деня. Това ще е идеалния вариант за детето- цял ден на двора, басейн, люлки, пясъчник, рай! Ама да видим.

Ако сме тук събота и неделя какво ще кажете за предморска априлско-майска срещичка????

П.С. Въпреки, 4е нашето любимо приятел4е Пепи празнува по стар стил- все пак 4ИД!

4ЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ПЕПИ на ANushka и на Pepa
  Party Time newsm18  Party Time newsm18  Party Time

# 80
  • Sofia
Честит имен ден на малките Пепчовци и на Пепа  bouquet Името да им носи само късмет и радост  bouquet

Еми ние да не се окажем съседи лятото Mr. Green И ние плануваме да се изнесем към Бояна, което е всъщност между Бояна и Драгалевци...но като се върнем от морето което е края на юли. Аз вече ще съм в отпуски и там ще ми е и на мен по- добре.
Вики още ходи на ясла, така че през деня не се грижа за  храната, а вечер хапва квото си науми, защото тва злоядото неще да яде нищо Cry Понякога успявам да го излъжа да хапне две хапки от някое ядене, но в повечето случаи набива краставици и домати и яде сух  хляб. После пие половин чашка прясно мляко и това е. Така че квото и да сготвя все тая...
Онзи ден забелязах, че крачетата на Вики са застанали на Х. Това доста  ме притесни, още повече че и лелката от яслата без да съм споделяла нищо с нея е казала вчера на мъжа ми същото. Другата седмица ще го водя при Драганов....Много ми е кофти за милото, чудя се дали защото е един слабичък не се е получило или от неудобни обувки newsm78 Все гледам да са хубави, но ето че и това не е гаранция Sad

# 81
  • София
Честит имен дена на Пепи,Пепи и Пепа  Wink !
Да си носят името със здраве!

Кари спа 2 нощи без бибата и без проблеми свързани с нея. Grinning

# 82
Честит празник и от мен на всички именици!  Heart Eyes Да сте здрави и щастливи!

# 83
Честит празник на именниците ни, да са живи и здрави!   bouquet

Кати, браво за бибата   Hands Thumbsup.

Еми, честито за памперса. Ние също от както се върнахме от София сме без памперс у дома и забелязвам, че всеки изминал ден праните гащи намаляват  Mr. Green. Утре мисля да се пробвам и на разходката без памперс, като ще се подсигуря с 2-3 резервни комплекта за всеки случай. Иначе сега на прибиране изяви желание да полееме тревичката  Laughing обаче явно не и се пишкаше точно в този момент, или още не е наясно точно какво да прави като я държа. Ще се научи  Wink, важното е, че това лято ще кажем сбогом на пампата.

Две хубави очи, направо ме шашна с килограмите ви! Явно морето и се отразява идеално, така че втори тур непременно трябва да има  smile3521.
И аз чакам вече с нетърпение да дойде  10 юли  Hug.

# 84
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН На всичките ни имедняци. Да сте живи и здрави
Браво на Кари за бибката. Кате, знаеш ли, че Кети често се сеща за нея и ме пита къде е Каи?
И Браво на Ивчо за пампито.Е и на Еми за търпението. Ние също сме без. На обяд спи също без памперс. Нощния.... не се напишква, ама я слагам все още с памперс, защото имаше един единствен инцидент, ама сега по горещините ще се пробвам и нощния да махна. Сега даже не я и карам да я изпишквам, когато тя ми каже. ИМа рядки случаи да пишне малко, но толкова малко, че даже не се намокрят гащичките от двете страни
Веси, на всяка цена да кажеш какво  еказал Драгановия
Май и на нас ни се размина варицелата.

# 85
  • Добрич
Момичета, благодаря от името на моя Пепи за честитките.   bouquet   bouquet Макар, че аз си мисля, че той днес няма имен ден. Нали се казва Пенко newsm78
Направо ви завиждам за памперсите. При нас се оформя май голям проблем. Просто не иска да седне на гърнето. Определено знае кога му се пишка, кога му се ака, но си върши работа ДО гърнето. Идея нямам какво да направя, за да пожелае да седне където трябва. Поне веднъж да свърши работата в гърнето, ще съм доволна, обаче ЦЪК Sad
Знам, че трябва търпение и може би просто трябва изцяло да захвърля памперсите и да сме само по гащи. Все някога ще осъзнае, че му е мокро и неприятно. Обаче ние сме в ремонт  в къщи, и сега сме на бабиндом. Как да "опикае" чуждата къща, пък и аз съм по цял ден по задачи. Уф, много ми е терсене!

Зори, нали няма да ти е късно другата седмица да ти драсна няколко реда за Созопол? Ако иамш още въпроси, давай Grinning

# 86
  • София
Идея нямам какво да направя, за да пожелае да седне където трябва. Поне веднъж да свърши работата в гърнето, ще съм доволна, обаче ЦЪК Sad

Анушка и Ив4о недолюбваше гърнето. Ама хич. Първата седмица си ходеше "в тойетната", нямаме седалка- просто го държах. После явно е експериментирал сам, 4е в гърнето е по-удобно и така...Колкото до мокрото в гащите- хич, ама хи4 не го притеснява  newsm78. Явно от многото говорене му дойде акъла в главата. Ама в общия случай пишва малко по пода и после, за да му кажем БРАВО ходи и пуска по някоя капка в гърнето. А да не ви казвам снощи Embarassed Embarassed...носи гърнето в спалнята, аз съм там с баща му нещо говорим- идва и вика "Бравооо", а аз " Я да видя" и вътре се мъдри едно микроскопично акенце Rolling Eyes. "Само толкова ли бе маме?" "Бупето пусна само бебе ако" Laughing Laughing Laughing  Оооба4е отивам в хола и там заварих майка му и татко му на бебето ако в голяяяма купчинка на паркета  Joy Joy Twisted Evil Twisted Evil Joy Joy  Та така........

# 87
Еми, това просто ме съсипа. Бебето на акото е хита на деня!!! Joy
Явно вчера на наборите им е бил ден за голямо цапане, защото моята хубавица се е разходила по дивана с пълни гащи и в резултат от това лелята е прала дамаската. Като се върнах от работа, Ирина ме посрещна ухилена и доволна от себе си, а бавачката ми съобщи, че вчерашния ден бил "пълен провал" и нямала нито едно попадение в гърнето - гледала я в очите й правела на терсене.

Анушка,
ще си позволя да ни дам един съвет, макар че ти си достатъчно опитна майка - но все пак моят стаж като "мъжка майка" е малко по-голям и минахме оттам.

Възможно е Пепи да не желае да ползва гърне, но съвсем успешно да пишка прав - като големите мъже. Помоли баща му или друг мъж в семейството, който има време да се занимава, да му обясни и покаже как се прави тая работа. След това "набележете" подходящ обект за напикаване. При моя син, който още тогава умираше за всякакви коли, най-добре се получаваше, ако му покажех кола - втурваше се да й напикае гумите. От мерак да не остане кола ненапикана, понякога сме се влачили по улиците със скорост на охлюв. Постепенно започна да ходи по колите само когато наистина има нужда, като аз се съоблразявах все пак да не пищкае директно по гумата, а пред нея, все пак няма да е приятно на собственика. но той се мамеше,че си маркира територията. Пробвай с тоя похват, може да преборите нежеланието му да свали памперса.

# 88
  Оооба4е отивам в хола и там заварих майка му и татко му на бебето ако в голяяяма купчинка на паркета  Joy Joy Twisted Evil Twisted Evil Joy Joy  Та така........

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Ей Еми, щях да си умра млада и злена и то от смях. Лелее утрепА ме  hahaha hahaha hahaha.

Ева задължително ми носи гърнето, за да видя какво е сътворила в него и вика "Мий, мий", да ходим да го миеме. Иначе се кефи повече да пишка на голямата тоалетна и затова сега съм и поръчала и чакам детска седалка от един он-лайн магазин и ми се изчака чакалото  Twisted Evil. В цял видин няма нито една свястна детска седалка, намерих една - черна  Sick #Crazy.

Анушка, когато можеш, тогава пиши, време има още. Ще ти пиша на ЛС какво точно ме интересува, за да не задръстваме темата с ала-бала.
А колкото до именния ден бъди сигурна , че и твоят Пепи днес е именник. На моя календар пише, че днес празнуват : Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлина, Пенка/ко/чо  Grinning.

# 89
  • Варна
Честит имен ден!  bouquet
Да те живи и здрави, уважаеми именници!

Общи условия

Активация на акаунт