Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 14

• 90 761
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Калифорния, САЩ
   Снощи малчо рече, че искал нещо “ не супесто” 😜 и му направих на тиган два бъргъра - един с месо и един с ориз и киноа (само пека/пържа, от био щанда са готови). Ами хапна ги завалийката, напъна се и ги свърши.

Новото днес е боб чорба и салата ( краставици, домати, зелен лук, овче сирене и сварено яйце).

# 121
Сем,как правиш ориза,изглежда ми като от ,,китайския ресторант,, Харесва ми на вид!
Не е моя заслугата! Имам си уредче - рисоварка Flushed (понеже никога не успявах да го направя като хората, а сина много обича, един ден домъкна уреда
Скрит текст:
В тиган запържвам кромид лук, като омекне добавям 1 мерна чашка от оризоварката макаронено изделие "критараки", после 1 мерна чашка ориз + 1 с.л. вегета. Работя само с масло!
Всичко това изсипвам в оризоварката, в която съм сложила различни зеленчуци. Зеленчуците са по вид и количество по избор: чушка, задушено зеле, морков, царевица, грах, гъби, чесън лук, соеви кълнове .....
Добавям Х 1 мерна чашка вода за ориза и критараки-то +  1/2 или 1 чашка (в зависимост от ориза) за зеленчуците.
Разбърквам и включвам уреда. То само си се вари.

И един десерт за Димитровден - шоколадов мус

Честит празник на всички празнуващи днес

# 122
Няколко предложения от последните дни от мен.
Нели, днес ще запрятам ръкави да правя чийзкейка ти с тиква. Уникално изглежда.

Лесни бисквити с рожков и ядки *Без брашно
https://www.-spam303-.com/2018/10/blog-post_26.html

Малинова торта
https://www.-spam303-.com/2018/10/blog-post_24.html

Мармалад от ябълки и сини сливи
https://www.-spam303-.com/2018/10/blog-post_23.html

# 123
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хахаха, като я гледам как е прибрала ушите назад и се сещам за филма "ДзвЕра сака да рипа!"

Карз, Сем няколко пъти каза, че ориза е в оризоварка и затова изглежда профи. Wink
обещала съм домашно суши на Горинич младши.
ако стане за показване ще пусна в темата, ако не - ще си го изядем тайно и срамувайки се. Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 124
  • Wonderland
Пак вкусни страници, и пак огладнях от сутринта! Heart Eyes
Тайна,жива и здрава да си на патерица!
От мен вчера малчо имаше рожден ден и да ви почерпя с моята не така добре изглеждаща торта с маскарпоне, сметана,нутела и малини,за което малко ме е срам,но пък домашна и вкусна!
Патица по рецепта на съфорумка! Уникално вкусна, за първи път правя,но си получи чудесно!

Пълнени гъбки

И картофките с патешка мазнина

# 125
  • там където има винаги вятър
Честит Димитровден, на празнуващите днес - здраве, щастие и успех!
Утре цветето на баба става на 6 години, та по този повод реших да пробвам тия сладки на LudaEasyCook - сами виждате какви ги скопосах на вид  Embarassed

Ей, като гледах в youtube едно леко, леко ги бърка  - на практика, нищо подобно. Явно грешката е в мен  Thinking

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 08:43 от mama iasi

# 126
Здравейте и от мен на Димитровден. Да са живи и здрави имениците! Със закъснение честит рожден ден и на Тайна, жива и здрава да си! Flowers Rose

Ето малко материал от последните дни

Прясно зеле на фурна, постно

Кюфтета с бял сос по желание на детето

Салата

Още една - китайски бели гъби и семена, каквито имах

Панирани кашкавалчета

Крем супа - картофи, моркови, лук

Пепчо, ето го твоя паламуд. Не сме го опитвали. Още "зрее" в хладилника, но довечера го мятаме.

# 127
  • ВАРНА
Мадлени

# 128

tzveteto89, да ти е жив и здрав юнакът! Би ли споделила рецептата за патицата, че и мен ме чака да я  приготвям за първи път. Трябва ли предварително  малко да се посвари или направо във фурната да се готви?

# 129
  • Wonderland

tzveteto89, да ти е жив и здрав юнакът! Би ли споделила рецептата за патицата, че и мен ме чака да я  приготвям за първи път. Трябва ли предварително  малко да се посвари или направо във фурната да се готви?
Благодаря ти много ! Kissing HeartHug
Не, няма нужда от предварително варене. Правих я по рецептата на тази прекрасна дама : Heart
http://mysweethobby.blogspot.com/2014/03/pechena-patica.html?m=1
Спазих точно рецептата с изключение на градусите и времетраенето,защото фурната ми е много силна и щеше да изгори. Пекох я на 140 градуса с вентилатор и стана крехка за 2 ч. Оу, щях да забравя патицата беше около 2.2 кг . Вкъщи се хареса много и ще я правя пак със сигурност!

# 130
О, благодаря за бързото споделяне! Flowers Hibiscus

# 131
  • Кърджали
Досега само надничах, но реших и аз да се включа при вас като публикувам за първи път един вкусен кезекухен https://uhaena.blogspot.com/2015/05/kasekuchen-landhaus.html?m=1

# 132
  • Русе
Ще преполовите темата, докато се запиша! Много вкусотии, много нещо! Сладки, солени, тестени и котарачка! Laughing Няма да изброявам, че ще стигна до другата страница!

Бутер банички с крема сирене и едам за оползотворяване на изостанали продукти.

Пържени кюфтета с любимото картофено пюре "На баба" на Пеп-4о

Кускус с пилешко, зеленчуци и джинджифил

Баница с праз 

Гъбена супа

# 133
  • On the sea
Привет и Честит празник на всички именници!
Снощи експериментирах с пилешко бутче, картофи, маслини, царевица, кис. краставички и дом. сок на фурна, като в последствие реших, че искам да залея и с сосът кока кола. Забърках го набързо и него л, като очаквах да се получи нещо, като "манджа с грозде", но всъщност резултата ме изненада. На всички много им хареса 😊

Днес за обяд любимите ми спагети със сос 4 сирена

А сега продължавам да се правя на кулинар, че имам именник днес, а още салатите не съм измислила 😊😊

# 134
Как го правите този сос с кока-кола?

Общи условия

Активация на акаунт