Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 14

• 90 764
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • On the sea
Как го правите този сос с кока-кола?
Запържвам ситно нарязан лук, добавям соев сос, после кока колата, 3 с.л. захар и 2 с.л. горчица изчаквам да се посгъсти и заливам вече изпеченото месо, после в фурната за около 10м. и се получава чудно комбинация от вкусове, които аз многа обичам. Всъщност си има и точни количества за кола, соев сос и т.н., но аз слагам на око. От телефона ми е трудно да дам линк, но като напишете в  google излизат доста рецепти с кока кола.

# 136
Много благодаря!

# 137
  • София

Шкембе —чорба ......още ври на котлончето 😉

# 138
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Тази вечер вкъщи сме на панирани сиренца и кашкавал Blush

салатка и мезенце за ракийката

свински пържоли Wine Glass

# 139
  • Den Haag
Да не пропусна, да се запиша Simple Smile
салатка за ракийката тази вечер:)

гювечета с броколи, сметана и козе сирене Simple Smile Merelenda благодаря за рецептата 😘

# 140
И аз благодаря! Да ви е вкусно Relaxed

# 141
  • София
Арабски пилаф с агнешка кайма, лютичко е.

# 142
 marcheva14, обожавам ябълков щрудел! Рецептата е много сполучлива, благодаря за подсещането. Този сезон още не съм приготвяла.

Пържени камби

Карфиолено сирене - от както го приготвям , по този начин изядохме значително количество карфиол

# 143
  • ВАРНА
 Домашен колбас

# 144
Не знам какво ще ядем днес, но пък с тестото съм "заредена".
От едно и също тесто:
Рогчета

И вариант на Катмер

# 145
  • София
Не си падам много по тестени неща, но ми харесват вашите разкошества.
Днес правих палачинки с кисело мляко и газирана вода (нямаше прясно), а бях обещала на внученце...

За обяд спретнах пици върху хляб (имаше в хладилника изостанали малко гъби, шунчици, пушено сирене, кашкавал, пъдпъдъчи яйчица)

За мен кето- пица (върху парче шунка)

# 146
От мен шкембе чорба тукощо готова. Ще правя и хапки, по късно ще ги покажа. 😊

# 147
  • София
marcheva14, обожавам ябълков щрудел! Рецептата е много сполучлива, благодаря за подсещането. Този сезон още не съм приготвяла.
.....................
+ много по 1 също много  обичам, точно щрудел. За съжаление тази рецепта е със сериозно разточване, кората трябва да е почти прозрачна. Не съм майстор на разточването и по принцип избягвам,  но този път си наложих и го направих толкова тънко, че можеше да се чете вестник през кората, но е труд, сериозен за мен. За уточнение разточих го на 6 разтворени педи/ръка и на ширина и на дължина.   Не си спомням дали пуснах линк към рецептата, ей сега ще го направя. Разгледай го и го почни, и после ме покани, ще се домъкна.  Wink  В рецептата е показано брашно тип 700, аз нямах такова и го разточих с половин обикновено и половин брашно Манитоба. Заради манитобата успях така да го разточа, това е вид италианско брашно, но вероятно знаеш, няма да обяснявам и досаждам. 
Ваниловият сос си е моя добавка, защото така съм го яла във Виена.

https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/11/apfelstrudel-original-wiener.html

# 148
Гъбена супа
Свинско със зеленчуци( печени в плик)

# 149
  • On the sea

От мен пържени пилешки криллца с сладко от червени чушки (домашно) и салата от марули, домати, краставици, царевица, чушки, синьо сирене и балсамико крем, общо взето нещо от типа на "почисти хладилника" 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт