Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Объркана съм, какво трябва да е менюто на 9 месеца? В момента имаме сутрин кърмене, след това овесена каша с плод, кърмене, обяд зеленчуково пюре с месо или жълтък, кърмене, каша, кърмене, кърмене, кърмене...
ММ ми вика да заменя вечерята с пюре, защото се буди по 100 пъти през нощта, снощи й дадох пюре за проба, наистина се събуди доста след часа на заспиване и по-малко пъти. Ама аз си мислех, че вечерята трябва да е последното хранене, което се замества?
И по принцип каква трябва да бъде вечерята, зеленчуци без месо ли?

# 586
  • Плевен
Не съм чела още по въпроса с вечерята, но с каката предлагах супа за вечеря и после преди лягане мляко/ кърма и така беше до 2 години и нещо. Сега по скоро ще давам нещо да си хапва сам.
Кърмените бебета си се будят докато сучат, така че не мисля че вечерята ще реши проблема, а и според мен е рано. Така режима ви ми се струва супер.

# 587
Въвеждам риба.
Въпросът ми е как да редувам - яйцето, месото и рибата?

# 588
  • София
Объркана съм, какво трябва да е менюто на 9 месеца? В момента имаме сутрин кърмене, след това овесена каша с плод, кърмене, обяд зеленчуково пюре с месо или жълтък, кърмене, каша, кърмене, кърмене, кърмене...
ММ ми вика да заменя вечерята с пюре, защото се буди по 100 пъти през нощта, снощи й дадох пюре за проба, наистина се събуди доста след часа на заспиване и по-малко пъти. Ама аз си мислех, че вечерята трябва да е последното хранене, което се замества?
И по принцип каква трябва да бъде вечерята, зеленчуци без месо ли?

За вечеря се предлага супа и после кърма или АМ преди сън. По принцип към 1 година на детето, но всеки сам си преценява. Моето е на 9 м. и неонатолога каза, че е рано за хранене след 18 часа. По това време предлагам кашата, защото заспива към 23.00 часа. Ииии суче цяла нощ, просто сили нямам вече.

# 589
  • София
Момичета, може ли да се прави пюре или друг вид бебешка храна със сушени плодове? Имам много хубави натурално изсушени кайсии, във вакуумирана опаковка са, от Турция. Четох, че може да се накиснат една вечер и после вече да се мелят на пюре и т.н. Някой приготвял ли е?

# 590
Момичета, може ли да се прави пюре или друг вид бебешка храна със сушени плодове? Имам много хубави натурално изсушени кайсии, във вакуумирана опаковка са, от Турция. Четох, че може да се накиснат една вечер и после вече да се мелят на пюре и т.н. Някой приготвял ли е?
Не към правила, но би трябвало да може.. Защото като ги накиснеш, те ще омекнат.. Можеш да пробваш, но ако искаш пробвай с по-малко количество, че ако не стане нищо да не те е яд и да не хвърля...
Може да си включи някой, който път да е пробвал и да каже..

# 591
Може ли следващото ядене след яйце да е заешко?

Аз купени сушени плодове на бебе не бих дала, защото ги обработват със сяря и нещо подобно, което при голям човек можело да причини главоболие.
Ние сушим на специална машина.

# 592
Момичета,кога мога да добавя малко количество ГХИ към пюратата.Тепърва ще започвам да захранвам.

# 593
  • Плевен
В нначалото на захранването с плодове не искаше да яде синя слива, а се беше запекал. Та тогава купих пюре на гербер от сливи, което се прави от сушени такива. може да пробваш.

# 594
Герда, Вондито е написала, че са натурална сушени.
И аз един глас да пробваш и кажи как е станало 🙂

# 595
  • София
Именно, има два вида-едните са ярко жълти сушени и стоят някак по-изкуствени и гумени. Имам и от тях, но аз говоря за черните, сбръчкани кайсии, те са доста по-сладки даже. Ще пробвам тези дни и ще ви кажа.

# 596
Турция е извън ЕС и не винаги описват с кякво се обработват сушените плодове, за да са трайни.
Гермяния стриктно описва.
На фурмите най-ясно пише.
Аз не бих давала сушени плодове на бебе, освен ако не са сешуни от мен или мои познат.

# 597
  • София
Сега чета, че са подходяща храна от 7ми до към 9ти месец, малко ще поизчакам. Честно казано, вкусът си е доста натурален, но с купените неща винаги има риск. В Турция просто са много по-разпространени, затова и ги има във всякакви вариации сушените плодове.

# 598
Ако искаш ще ти пратя сушени домашни плодове от моите. Само пиши на лични.

# 599
Момичета, ще ви помоля за съвет. Бебето ми е захранено от 5м. сега е на 7,5 на АМ от четвъртия месец. Има две заместени хранения от общо пет, от два дни отказва пюрето. Вчера както си ядеше се разрева и чак се задави, днес същата работа. Досега не е било така, харесваше да яде и да опитва различни храни. Има две показали се зъбчета. Да му давам ли мляко, ако не иска пюре. Изобщо как да постъпя?

Общи условия

Активация на акаунт