Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 453
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Може и да не е от него.
Но, по- добре дай седмица почивка от нова храна.

# 286
Два часа след макароните пак е гладна 😥 и аз се чувствам глупаво.

# 287
То и аз два часа след макарони съм гладна Wink
Дай плод

# 288
  • Плевен
Само по челото едва ли е от месото, но все пак както са ти казали изчакай седмица. И не се тревожи всички правим грешки, но така ставаме по добри родители.

За макароните може да не се засилила достатъчно. Алек например яде следобед към 17 часа. Често едвам изкарва до 19:30 - 20 за млякото. Така че май не го засищат за дълго тези каши, кус кус и подобни.

# 289
То и аз два часа след макарони съм гладна Wink
Дай плод
Давам мляко поливин доза и заспива 😴

# 290
Искам и аз такива мъфини за закуска, Peacock. Изглеждат супер(пп:малкия е много сладък:=)
. Аз правя нещо подобно, наричам го "сиренки".
От около 8мия месец й давам различни неща за хапване-да държи сама и да яде. Предимно:ябълка, банан, краставица, хляб, малко солен кекс.
Трудно се пречупих.Няколко пъти се е задавяла, сериозно. Ако върна времето назад, пак ще заложа на пюретата:=)

# 291
Днес пробвах да дам цял банан. Първо, че не иска да го хване с ръце, защото е свикнала като я храня ръцете й са нагоре и ги размята във въздуха. После като прояви интерес да го хване направи едно мазало... Но не си го сложи в устата. Взе го за играчка, защото накрая го хвърли на земята. А, иначе аз като й го държа първо го облизва, после го засмуква Joy и накрая схвана и отхапа. Голямо разочарование, мислех си, че веднага ще прояви интерес да яде сама.

# 292
Не става веднага. Нали се учи да яде, трябва първо да пипа с ръце, да маже, играта е част от процеса. Дори ние си разглеждаме и побутваме храната.Това все пак е ново умение,трябва време за да се усъвършенства и играта е фаза 1.

# 293
Моето рядко се криви за нещо повреме на хранене , но последния път сложих козметично огледало срещу него и така си мислеше , че детето срещу него яде и той ядеше Wink

# 294
  • Монтана
Този бебешки кус кус може ли да се предложи със нещо сладко? Опитах със масло и сирене, със зеленчуково пюре, но не го хареса.

# 295
Защо да не може? Пробвай с пюре от ябълка / круша/ тиква

# 296
  • Плевен
Може пробвай с някой по сладък плод. Може да прибавиш и стафиди или фурми за по сладко.

# 297
Може пробвай с някой по сладък плод. Може да прибавиш и стафиди или фурми за по сладко.

От каква възраст може да се дават?

# 298
  • Плевен
Фурмите са слаб алерген. Може да се дават преди годинката. Аз ги дадох след 8 месеца, като ги кисна във вода, беля люспата и добавям към бисквити.

# 299
Може ли от каша Слънчо бебето да получи алергия изразяваща се в бистри сополи?  След като дадох Фенистил капки бистрите сополи сякаш изчезнаха. Добре че не яде много.
Сега се чудя алергия ли е или от зъби са тия бистри сополи 😐

Общи условия

Активация на акаунт