Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 375
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Мерси, Мони. Оказа се,че намирам само много малък пащърнак, който си е твърд и сварен. Скоро намерих по-голям и стана идеален за беба, но тя категорично го отказва и хвърля. Та до тук с пащърнака 😂

# 511
Момичета,извинявайте ако се повтарям,но бих искала да попитам....бебка сега яде 5пъти по 150мл.Тази седмица става на 5 месеца и скоро мисля да започна да захранвам.Предполагам тепърва ще излизат въпроси,за който ще се обръщам към вас...та въпроса ми е-В началото започвам с по няколко лъжички и дохранвам с мляко до 150мл.общо и така с всеки нов зеленчук.В какъв момент обаче замествам напълно едно хранене ?Когато започне да яде пюре по 150-180гр.ли?
Моята педиатърка твърди,че първия месец не трябва да има напълно заместване,а да стигна до 100гр.пюре+50мл.мляко....до кога продължава обаче това?

# 512
Ами... аз дохранвах с мляко две седмици само и после детето си искаше пюретата. Много зависи според мен от индивидуалното развитие.

# 513
Явно всеки го прави по свое усмотрение.. Една моя приятелка захрани с пюрета.. И някъде за седмица напълно премахна едно хранене с АМ.. И сега малката си яде по едно пюре.. А през тази седмица и всеки ден даваше по една лъжица нов зеленчук.. Което на мен не ми е ок, но не се й се меся, защото всеки си знае, а и без това ме гледа странно, защото аз мисля да правя ЗВБ...

# 514
Здравейте, давате ли и от кога масло гхи? След кои въведени групи храни?

# 515
Аз га давам в пюренцето.
Започнах да готвя зеленчукави супи-манджи, в които единствено това масло оправя вкуса.
Готвих зелен фасул на малкото - не мога да повярвам - хареса го и искаше допълнително.

# 516
  • Русе, България
Аз бях питала за земната ябълка. Аз я въведох успешно под формата на пюре, смесено с други вече познати зеленчуци. Хареса се (то май няма храна, която моят човек да не е харесал) и нямаше запек (което ме тревожеше).
Пащърнака го правя винаги на пара и за около 25 минути е готов. Действително има някои корени, които са по-твърди и имат много твърда сърцевина, която дори и пасаторът не може да раздроби. Явно си е до късмет на какви ще се случи.

# 517
  • Варна
Аз на пащърнака махам сърцевината, не помня дали го бях чела някъде, правя го на пара и става готов мисля малко след 10 мин.

# 518
Аз га давам в пюренцето.
Започнах да готвя зеленчукави супи-манджи, в които единствено това масло оправя вкуса.
Готвих зелен фасул на малкото - не мога да повярвам - хареса го и искаше допълнително.
Какъв зелен фасул - замразен или от консерва? Как го приготви с лук, картоф и морков и после пасиран?

# 519
Зеленият фасул го купих от Лидъл в плик, зящато няма сол.
Нарьзах, картоф, кромид, морков, домат от шише без сол,магданоз и варя. Пасле пясирам непасредствена преди ядене.
Докато е горещо наливам в едно бурканче от пюре и обръщам надолу.Вакумира капачката и имам за следващия ден за следобед.

# 520
Охх, имам сумати и въпроси направо от къде да започна 😀😀😀 Така почнах захранване с картоф-първи ден 2 лъжички, втори-4 лъжички, 3ти, следователно ще дам 6 и така мисля да захранвам 4 дни, после мисля да въведа нов зеленчук, та пак с по 2 лъжички ли да започна или вече да увеличат и заедно с картофа ли да го дам или отделно.. После колко дни трябва да въвеждам нови зеленчуци, докато заместим изцяло обредното хранене.

# 521
  • Варна
Всеки нов продукт се въвежда по един и същ начин. Може да мешаш с вече въведен, може да даваш и чист. По въпроса за заместването има много мнения, личното ми е, че до годинката не трябва да се замества млечно хранене, защото млякото все още е основна и най-пълноценна храна. Или ако държиш да не даваш кърма/АМ, в порцията трябва да има млечен продукт (след като въведеш млечните, разбира се).

# 522
  • Плевен
От новия зеленчук може да дадеш в чист вид 2-3 лъжички и послв малко картоф. Можеш също и да го смесиш. Хубаво е новите неща да ги въвеждаш 2-3 дни. А кога ще заместиш зависи пт теб и бебето. Ако ти е цел да заместиш хранене и бебето яде с охота увеличавай всеки ден по малко количеството, но не бързай прекалено долу горе 2-3 седмици според мен. Ако искаш само да опитва може да стигнеш някакво количество, например 100 грама и да си дохранваш с мляко или кърма.

# 523
Аз за около месец заместих едно хранене, не съм бързала бебето само спря да си търси АМ.

# 524
Здравейте, бебето ми е на 5+ и след две седмици ще започваме със захранването. Нещо обаче ме човърка: навсякъде се споменава, че бебето трябва да може да седи седнало. Ами, не знам дали моето може 😀 (сама категорично не може да седне; иначе понякога я слагам или изправям до седеж за точно три секунди. Харесва ѝ новата перспектива, но съм чувала и че не трябва да се насилват нещата, съответно не бързам с това.)
Сега на въпроса: в какво да я захраним тогава? Разполагаме със столчето от Икея, което си е... със седнало положение, и шезлонг, който приятелка ни зае. В шезлонга не ми се иска просто защото не е наш, а ще пада мазало.
Проблем ли ще е седенето в икейското за няколко лъжички време, ако детето евентуално не може да стои седнало?

Общи условия

Активация на акаунт