Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 369
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • Перник
Аз за да не цапам дамаската на люлката когато захранва слагах отдолу кърпа, по голяма. За няколко лъжички може е седнало в теб детето, ако ти е удобно (на мен не ми беше).

# 526
  • Плевен
Да стои седнало е малко относително. Моя бебо започна да стои сам на 7++. Има и други симптоми, че детето е готово. Не избутва лъжицата с език, проявява интерес към вашата храна.
Аз захраних в шезлонга като постилях кърпа отдолу. Може да започнеш с тиква, пащърнак, тиквичка, сладък картоф, каша.

# 527
Аз захраних на 5.5 месеца. Не можеше да седи нито сам, нито като го сложа. Слагах го в столчето за хранене на малко по-полегата позиция. Хранене е силно казано, тъй като тогава си беше просто опитване на няколко лъжички. На 7 м започна да се задържа седнал, ако аз го сложа без да пада. Сам започна да сяда на 8 м. - по всички препоръки, а и според личното ми мнение 8 месеца е късно за захранване, ако го бях чакала да седне сам. Другите признаци бяха налице.

# 528
Благодаря ви за мненията, значи това със седенето определено не е най-важното изискване 😊

# 529
Какво пюре да взимам вече, обърках се тотално... Хапвала е - картоф, сладък картоф, тиква, тиквички с картоф, морков, броколи, пащърнак.
Морков не харесва. Също и плодово пробвах, но не го хареса.

# 530
Карфиол, авокадо, банан, земна ябълка, сега е и сезона на дюлите, крушите и ябълките. Не знам дали сами си правите пюрето или купувате готово. Предложенията ми са по-скоро за домашно приготвяне.
Редактирам се и добавям грах, спанак и зелен боб.

# 531
От кога се дава спанак? Купих готово пюре спанак с картофи?
И отново въпрос за маслото - от кой месец се дава и така ли започва захранването с млечни или може да се добавя само за вкус и обогатяване, а сирене и извара по-натам?

# 532
Спанак дадох първата седмица. Не е имала стомашни неразположения. Даже го обича. А е супер полезен, пълен с желязо. Но аз не следвам схеми,пак да подчертая. Вече й е част от менюто. Мазнините са полезни. Може да се добавя  някакво количество за обогатяване на пюрето. Аз лично когато й пека зеленчуци им слагам зехтин, като й правя печива й добавям гхи, кококосово масло, олио, каквото имам под ръка.
Но считам въвеждането на млечните като отделно.
Аз за сега съм й дала само сирене и то козе и овче, защото подозирам някаква лека непоносимост към краве белтъка.

А да ви се е случвало бебето да заспи на стола? Туко що заспа 😂 наяде се и заспа на стола, даже още държи храна в ръката...

# 533
  • Варна
Няколко пъти е заспивал на стола по време на хранене, а си е лаком, много смешни клипчета съм му правила така. 🤣

# 534
Аз да питам какво се случва с моето бебе случвало ли се е на някой от вас. Преди няколко дни отидохме в друга държава, където са свекърите. От тогава не яде нормалното количество пюрета и компенсира с кърмене. На връщане през целия път беше нервна и не изяде и едно цяло пюре за целия ден. Купихме някакви гадни пюрета с добавена захар и сол там, защото нямаха други, може ли да е заради това? Отделно свекърва ми й е набутвала бисквити (не бебешки) и други глупости..

# 535
Сигурно е период, ще мине Simple Smile Отделно ти звучиш много недоволна (за което си имаш основания навярно), но децата много усещат, кога сме нервни и също реагират Simple Smile

# 536
Ако не обича морков на една фирма, пробвайте с друга! С различни.
ГХИ маже да се дава без въведени млечни.

# 537
Ако не обича морков на една фирма, пробвайте с друга! С различни.
ГХИ маже да се дава без въведени млечни.
Аз не знам, как може в тая тъпа държава да нямат най-хубавите пюрета, дори и в ДМ... Видях главно собствено производство и Хип, които тя не харесва. В ДМ имаше само плодови ДМ био и никъде не видях любимия й Гербер. Беше ме страх да си нося от моите неща, защото не ги знам дали се вакуумират добре. Но ще си знам за следващия път да й направя и ще ги сваря, за да съм сигурна...
Скрит текст:
Сигурно е период, ще мине Simple Smile Отделно ти звучиш много недоволна (за което си имаш основания навярно), но децата много усещат, кога сме нервни и също реагират Simple Smile

Е, то кой е доволен, когато е в една къща със свекървата си Joy
Шегата на страна, аз по принцип и съм си нервен човек, ама наистина и свекърва ми ме дразни, откакто се роди бебето, преди не беше такава или аз не съм го забелязала... Но да дава на 8-месечно бебе бисквити със захар, кокос и Е-та, след като изрично съм й казала, че не трябва, ами, изнервящо си е. От друга страна и постоянния рев през целия път ме доизнерви. Та така, признавам си и аз вината... Както и да е, прибрахме се вкъщи, където й направих любимата каша от елда, изяде солидно количество и се успокои. Явно и на нея й е дошло в повече цялото пътуване, знам ли...

# 538
За цапането на стола- във втората употреба намерих подложка за стол , бебешки за 3 лв. Като се изцапа- мятам в пералнята. Отделно- не храня с лигавник , а с кърпа.
Моето дете не стоеше седнало на 5 месеца, за това столчето беше малко под наклон и той понякога се изсулваше настрани.
лаленце, защо не правиш ти пюретата на детето? Сварявам , пасирам/ мачкаш и даваш. Не яде ли домашни ? Или предпочита само купешки?

# 539
Peacock, да, аз си ги правя вкъщи, но не бяхме вкъщи тези дни и предпочетох да ги купим, защото не знам дали ще се съхранят за изпът, който е около 9ч с кола.

Общи условия

Активация на акаунт