Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 363
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
Захранвам петия месец и половина. Въведени са няколко зеленчука.
Трябва ли да втведа повечето зеленчуци за да почна с плодовете и кашата?
А когато почна с плодовете, пак ли е както до сега... обедно вместо зеленчук или го давам следобед?
А кашата като почна? Обедно вместо зеленчук или като следобедно ядене?

# 541
Здравейте!
Захранвам петия месец и половина. Въведени са няколко зеленчука.
Трябва ли да втведа повечето зеленчуци за да почна с плодовете и кашата?
А когато почна с плодовете, пак ли е както до сега... обедно вместо зеленчук или го давам следобед?
А кашата като почна? Обедно вместо зеленчук или като следобедно ядене?

Мисля, че е не е задължително да се въведат всички зеленчуци, за да започнете въвеждането на плодовете.. Кашата според мен е за закуска.. А плодовото пюре за следобед...

# 542
  • Плевен
Може да въведеш плодове ситрин например като междинно хранене. Например ако яде мляко в 8 часа може да дадеш малко плод в 10. Хубаво е когато се въвежда нещо ново по възможност да се прави сутрин или по обяд, защото ако има реакция да се реагира през деня, не по нощите. След като въведеш няколко плода може каша, която после да даваш за следобедна закуска с плод.

# 543
Супер сте! Благодаря!
Heart

# 544
  • Варна
Здравейте, моля за съвет къде бъркам. Купих брашно от просо, био е. Накисвам от предната вечер, на сутринта хвърлям водата, варя. Но нагарча. А навсякъде пише, че кашата от просо трябва да сладни. Къде бъркам

# 545
Да не би да ти загаря на дъното,бъркаш ли я?

# 546
  • Варна
Бъркам, наливам вода, не загаря. Някъде бях чела, че нямало голяма трайност брашното от просо. Да не би това да е.. Но аз преди няколко дни го отворих.. Или споделете вие какво брашно от просо купувате.

# 547
И при мен имаше един по-горчив вкус,варила съм го и 10 мин+.С банан горе-долу ставаше.
Сега вече си взимам зърна от просо и ги варя.

# 548
Ивка, тук ще намериш отговора май http://m.bg-mamma.com/?topic=339662

# 549
  • Варна
Благодаря и на двете ви! Стигам до извода , че трябва да си взема зрънца просо и да ги варя и пасирам, тогава може и да има приятен и сладникав вкус кашата.

# 550
Да, най-вероятно ще е по-добър вариант. Може да споделиш после как се е получило 🙂

# 551
  • София
Аз варя просо на зърна, но нещо бебето не го иска. Смесвам го с плодово пюре, но дори и на мен не ми харесва. Каката го обожаваше, но го давах с масло и сирене.

# 552
  • Варна
Домашната каша от брашно елда също става неприятна според мен, тази от кутия е много хубава. Единствено от брашно от ориз се получава същата и приятна на вкус. Но пък бебето ги яде и трите някак.

# 553
  • Плевен
А варя просо, става много вкусно. Мия, накисвам с гореща вода за една нощ и е супер.

# 554
  • София
Домашната каша от брашно елда също става неприятна според мен, тази от кутия е много хубава. Единствено от брашно от ориз се получава същата и приятна на вкус. Но пък бебето ги яде и трите някак.

И тази моето бебе не я иска. Подозирам че просто няма да обича каши.

Общи условия

Активация на акаунт