Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 356
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Домашната каша от брашно елда също става неприятна според мен, тази от кутия е много хубава. Единствено от брашно от ориз се получава същата и приятна на вкус. Но пък бебето ги яде и трите някак.

На мен много ми харесва каша от брашно елда, на бебка също. А, тези от кутиите са пълен буламач. Оризовата беше много гадна и я плюеше яко. Бебетата не усещат вкусовете, както нас така, че не се притеснявай.

# 556
Имаме току що уловена пастърва. Дали е подходяща за захранване с риба? От рибарник я взехме, ако има значение.

# 557
  • Плевен
Идеална е.

# 558
Не! Имат паразити, ако не се обработи добре.
Сьомга и треска за захранване.

# 559
  • Варна
Аз откакто гледах и четох за сьомгата в какви условия се развъжда и колко паразити има, я спрях. Направо съм в чудо каква риба да давам.

# 560
Каква обработка имаш предвид, Герда?
При готвенето ли?

За сьомгата и аз съм чела...
Ама то какво остана "истинско" вече....

# 561
Е, едва ли ще даде на половина сурова риба...

# 562
Е ти няма да даваш рибата на суши, тартар или севиче, че да се притесняваш от паразити😉 просто си я сготви и изчисти хубаво от костите, разбира се, че става. Телешкото пък като е бъкано с антибиотиците, пилешкото и то...който може взема био, органик, местна ферма, който не - не.

# 563
Над 21 минути  термично приготвяне на пъстървата, забравих над колко градуса. Шега с паразитите при рибите не си правете .
Пъстървата не е ли по- постна риба?
Не помня вече , защо филето от риба треска се препоръчваше като първа риба.
Сьомгата я препоръчват заради това,че е мазна или, че е богата на омега.
 В бебешките пюрета асвен по рецептурник, сигурно се ппоследява каква риба слагат?
Някъде тук четох, че някаква мама за захранване давала по цяло бурканче заешко или пуешко..ама такава заготовка, от която трябва да взимаш по лъжичка и да добавяш в другото пюре, та да не направим и с рибата така.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 23:05 от Анонимен

# 564
Овесена каша със сирене ще върви ли? Grinning

# 565
Много! Ние си правим с мъжа ми нещо като попара със сирене, масло и мед, но с овес, става супер вкусно. Е без меда и прясното мляко, с вода или кърма/АМ,мисля, че ще се хареса на бебето 😉

# 566
Овесена каша със сирене ще върви ли? Grinning
Моя я хамка за нула време Wink

# 567
  • София
Момичета, синът ми е на 6+. Преди две седмици почнах захранване, но почти без успех. Опитвал е доста неща, но по 2-3 лъжички само. Почва да плаче и да плюе. Засега аз му приготвям пюретата, но не харесва нито плодово, нито зеленчуково. С какво да опитам, за да му е вкусно? Ял е тиква, картоф, морков, ябълка. Друго съвсем леко е близвал. На сурова ябълка си чеше венците, на банан също се мръщеше.

# 568
Не давай сурова ябълка. Опасна е. Може да попадне малко парче в трахеята, без дори да разбереш и да се задуши. Сурови зеленчуци и плодове не! Само банан и авокадо са достатъчно меки сурови, евентуално кайсия и праскова меки, но не са в сезон.
Ако искаш да даваш парчета, било за чесане или ядене се варят/ на пара или пекат.
П.С. пробвай след седмица, някои деца по-късно стават готови за захранване. Може да пробваш и ЗВБ, ако го смяташ за вариант и бебето показва симптоми, че иска само да опитва храна.

# 569
  • София
Суровата ябълка аз му я държа, а той само я ближе. Но да, съгласна съм, че не е най-удачното. Бебето няма никакъв интерес към храна, слага всичко в устата, но то е просто, заради пробиващото зъбче. Иначе отваря уста за лъжичката, но не яде много. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт