На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 959
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Спокойно, Светкавичке! Най - важното е децата да се чувстват уверени в себе си и възможностите си и да се учат от грешките си. Затова са и пробните. До юни месец ще като смазана машина.

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 22:05 от Manzhelka

# 451
Не, не е имало драма. Истината е, че се стреснахме в началото и всеки сверяваше в телефона дали не греши мястото. На всичко отгоре се появи една чистачка с метла и поиска да опразним залата, за да мете - тази зала не била заявена. Стартира стресово, но нямаше недоволни деца. Навярно и благодарение на квестора - спокоен мъж.

# 452
  • София
Хо-хо, това с чистачката е било култово. Хората имат да метат по график, вие за някакви ПИ и НВО се вълнувате Grinning

# 453
  • София
Затова са и пробните. До юни месец ще като смазана машина.
А дано за всички деца! Praynig
Що се отнася до проведения днес пробен изпит от СМГ,според мен трябва да се разговаря с организатора му,като се обърне внимание,че е недопустимо случилото се днес.
Нали децата отиват на тези пробни изпити И затова да усетят предварително каква е реалната изпитната обстановка?

# 454
И моят син беше днес на ПИ по БЕЛ - Образователни технологии, Пловдив. Дали са им преразказ на "Невидимото момче" от Георги Михалков, от името на неутрален разказвач. Беше много лаконичен за останалото - според него добре се е справил на тестовите задачи, но тезата му не била много добра. Сега чакаме резултатите.

# 455
  • София
Честит първи сняг и от мен!

Ние пропуснахме ПИ този уикенд, макар че като гледам е имало на доста места. За изпита по БЕЛ към СМГ подкрепям,щ категорично, че ситуацията е  неприемлива и искрено се надявам следващия път да не повтарят пародията.
Но ще ми е много интересно и полезнлщо да погледна темите. В тази връзка дали някоя добра душа ще може да ми изпрати на лично съобщение пощата и паролата?

# 456
  • Sofia
Знаете ли дали "Междучасие" ще ни пратят само резултат от ПИ или все пак някаква разбивка на оценката?

# 457
  • Пловдив
И моят син беше днес на ПИ по БЕЛ - Образователни технологии, Пловдив. Дали са им преразказ на "Невидимото момче" от Георги Михалков, от името на неутрален разказвач. Беше много лаконичен за останалото - според него добре се е справил на тестовите задачи, но тезата му не била много добра. Сега чакаме резултатите.
И моят син беше и на двата пробни там тази седмица. Знаеш ли как ще си получат резултатите? Той не е питал, нито пък аз...Иначе много по-лесно от първия пробен в училище било, според него...но тя нашата учителка по БЕЛ в училище е страхотна...времето му е стигнало...тезата лесна, ще видим. Иначе в училище вече десетки тези направиха, за домашна, на контролна...преразказ днес за първи път, във формата на НВО ще е. От уроците, за домашна за първи път 2 преразказа.
По МАТ на ПИ не му е стигнало времето на първи модул за 2 подусловия. Втори модул не е успял да реши всичко. Но каза "Абе не е толкова трудно, стига да си решаваш системно" Абе еййй, аз от кога ги пея тия песни

# 458
Вяра, бихте ли споделили какво е било естеството на задачите от втори модул математика. Седмокласниците още не учат геометрия. Едва сега започват текстовите задачи. Блъскат се със съкратено умножение и разлагане. Русалка беше предположила, че ще се включи шестокласна материя, но това предполага преговор - на формули най-малко.

Дали ли са на децата лист с формулите?

# 459
Имаше преди предложение да сложим датите на ПИ по школи и градове на 1 стр., но ми се струва, че ще е по-удачно в началото на всяка нова седмица да се публикуват в темата?! Ще си знаем и ще проверяваме в понеделник, примерно. Мисля, че така ще е по-удобно за всички, защото информацията е променлива..
Та този уикенд къде ще има?

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 14:01 от Сиси ♥♥

# 460
  • София

Та този уикенд къде ще има?
Аз знам за тези:
Дати през м. ноември Пробни изпити МАТЕМАТИКА (24/11 и 25/11)

24.11. 2018 г. събота, 9:00 – 11:30 часа, І АЕГ

24.11. 2018 г. събота, 12:00 – 14:30, І АЕГ

24.11. 2018 г. събота, 15:00 – 17:30, І АЕГ

24.11. 2018 г. събота, 9:00 – 11:30 часа, Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

24.11. 2018 г. събота, 12:00 – 14:30 часа, Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

24.11. 2018 г. събота, 15:00 – 17:30 часа, Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 9:00 – 11:30,   І АЕГ

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 12:00 – 14:30,   І АЕГ

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 15:00 – 17:30,   І АЕГ

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 9:00 – 11:30 часа,   Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 9:00 – 11:30 часа,   Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

25.11. 2018 г. НЕДЕЛЯ, 12:00 – 14:30 часа,   Физически факултет на СУ “Кл. Охридски”

29.11.2018 г. ЧЕТВЪРТЪК , 09:30 – 12:00, място на провеждане – Учебен офис Гурко 45

29.11.2018 г. ЧЕТВЪРТЪК , 14:00 – 16:30, място на провеждане – Учебен офис Гурко 45

Бяха публикувани вече, но повтарям заради конкретния въпрос.

# 461
Всяка актуална информация за ПИ би била полезна, но досега имаме актуална такава само за Регалия и Междучасие..
И моят беше тази неделя в Междучасие, стигнало му е времето за всичко, дори за чернова и белова, друг е въпросът как се е справил...И аз се присъединявам към въпроса как излизат резултатите, има ли разбивка и някакъв коментар, може ли да се види работата? Аконякой е запознат, моля да сподели...
Това, което ми направи впечатление е за преразказа: имало е два варианта, децата в стаята са гласували, кой вариант да им прочетат (без да знаят точно кои са) Паднал им се откъс от Том Сойер. От темата разбрах, кой е бил другият вариант - ами и двете произведения мисля са познати, защото са били давани за лятно прочитане, т.е. не са непознати текстове Rolling Eyes

# 462
Изискването е да е неизучаван текст.

# 463
В СМГ и ПЧМГ пробните изпити са на една дата - 9.12.2018г.

Работилница за знание-последната десетдневка на януари и началото на февруари/2019г.

Ако някой се наема да систематизира информация за ПИ, мога да я добавя в първи пост.

# 464
  • Пловдив
Шарлот, отговорям
1. Кръгова диаграма
2. Ресторант с 2 менюта, избрани 8 неща, 10% отстъпка, доставка-предполагам дасе намери сумата
3. Многочлен, да се преведе в нормален вид, даден бил и х= нещо със степен и дробна черта
4. Логическа
5. Геометрична-паралелепипед, търсил се е е обем, като страните са били дадени с пропорции
Извинявам се за лаишкия отговор, но набързо препредаде по телефона, а и на мен не ми е силата математиката...виж питай ме за тези...хихи

Общи условия

Активация на акаунт