Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 004
  • 814
  •   1
Отговори
# 645
Апартамент за “малък” ремонт според обявата: https://m.imot.bg/details/1e153684817631542

# 646
Мухълът и течовете ме плащат даже на снимка.

# 647
Може и да не е толкова зле положението с течовете. Май се касае за кофти направена тераса, а тя и без това не изглежда добре. Идват майстори, изриват всичко, правят свястна изолация и слагат хубави плочки. И това е, не е толкова тежко, а другото изглежда чистичко, макар и нищо особено. Може би става за голямо семейство с не много пари (тези с много пари ще искат свестен интериор и ще избушат всичко). Няма чертеж обаче и не мога да кажа колко е функционално, а и аз по принцип не си падам по мезонети, но пък не е скъпо.

# 648
Моят опит с мезонетите сочи две неща:
1) ако е написана голяма квадратура, то тя е неизползваема ( невероятни скосявания или големи покривни тераси);
2) щом не са снимани спалните, значи са много тесни или течащи или със скосявания, най-често комбинация от трите.

# 649
  • София
Главата ми не побира кой и защо ще снима жилище в този вид за продажба, че или ще снимам само гледки които прикриват недъзите, или само снимки на блока отвън. Че аз дето си нямам идея от ремонти ще шпакловам грубо с две ръце и ще замажа тая грозотия и ще почистя , също и терасите...абе за снимките само, ако толкова нямам за друго..

# 650
Все пак приветствам брокерите, че са показали реалното състояние. Представяте ли си да идете на оглед след едни чудни снимки и да попаднете на... това. Собствениците са за бой... Но все пак за купувача това е ценна информация. А не да го купи напудрено и нагласено и проблемът да лъсне след някой друг месец Simple Smile

# 651
  • София
Сякаш някой иска да наблегне на проблема, ама те не са само петна тук там, целия апартамент е плувал във вода... все едно ще търсят купувач на басейн... "купувате апартамент, получавате бонус аква терапия в зависимост от дъждовната прогноза..."  ами пак не разбирам...

# 652
Цялата работа е от сбърканата архитектура - тази тераса и този прозорец задължително предвещават влага ако навали стабилен сняг и той не бъде изчистен веднага - таи и влиза в стената . Тук вече някой беше писал за тези безумни стени от прозорци в НС, на които като сложиш радиатор всъщност се обезмисля цялостното остъкляване. Мода ли е какво е не зная.

# 653
Не е толкова зле, просто не е направено като хората, а е отбит номерът. Хората басейни си правят по покривите на сградите, тук един балкон да е проблем... Нищо не е плувало във вода вътре, и отгоре не виждам течове, просто трябва терасите да се преправят. Не е проблем, ако останалото е добре, но за съжаление не може да се каже нищо за разположението.

# 654
Главата ми не побира кой и защо ще снима жилище в този вид за продажба, че или ще снимам само гледки които прикриват недъзите, или само снимки на блока отвън. Че аз дето си нямам идея от ремонти ще шпакловам грубо с две ръце и ще замажа тая грозотия и ще почистя , също и терасите...абе за снимките само, ако толкова нямам за друго..
Това е и причината хората да са недоверчиви. Една и от причините хората да не обичат да купуват стари имоти, защото кой знае какви проблеми са замаскирани там. И какво ще се постигне като човек види криво ляво замазано нещо, най-много да си помисли още по-кофти неща. Манталитет...

# 655
Аз му знам проблемът - терасата / терасите - задължително трябва да се покрият отгоре с козирка, за да не се наводняват. Мухълът е от натам Ането на водата. Ходила съм на такива огледи. А козирките ще са скъпи, защото са с голямо рамо - може да трябва проект. Иначе не е кой знае какво да се прешпакловане и пребоядиса

# 656
Може и без козирка, ако се махнат старите плочки и отдолу всичко се направи като хората, с всичките елементи на добра хидроизолация. И после нови плочки, както казах, тези и без това не са хубави. Вече проблемът с чистенето на нападалия сняг е кофти, ама и той се решава със система за нагряване.

# 657
  • София
Абе има нещо странно в тази обява, намирисва си... освен от влагата
И за какво ( освен мухлясалите снимки) , ще имаш пейка от уличния парк, вкарана в хола и намазана с бои, барабар със стената... някакви хипита са го опитавали жилището....

# 658
.....и всичкото това можеше да се избегне още при архитектурния проект, ама нали гоним квадратура, пък тя на терасите е най-изгодна за строителя, а се плаща на цени като за вътрешната площ.

# 659
Да, стената с orange shine  е странна. Освед другото, е на самото Симеоновско шосе.

.....и всичкото това можеше да се избегне още при архитектурния проект, ама нали гоним квадратура, пък тя на терасите е най-изгодна за строителя, а се плаща на цени като за вътрешната площ.
Целият ап. е над кота корниз, което значи, че е на практика "покрив", за който има изисквания да е дръпнат навътре. Затова са тези големи тераси, те са част от покрива. Този ап. поначало не е трябвало да съществува, той е построен за заобикаляне на разпоредбата за етажната височина, което го прави много компромисен.

Общи условия

Активация на акаунт