Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 097
  • 814
  •   1
Отговори
# 465
ЧС, аз, за разлика от теб, знам за какво говоря Wink Няма начин да гледам нещо в квартал без никаква инфраструктура, независимо каква е цената и кой какво ме убеждава за него.
Твоето заприлича на онези, които заклеймявали романа на Пастернак - "не съм го чел, но го осъждам" Grinning

# 466
ЧС, аз, за разлика от теб, знам за какво говоря Wink Няма начин да гледам нещо в квартал без никаква инфраструктура, независимо каква е цената и кой какво ме убеждава за него.
Твоето заприлича на онези, които заклеймявали романа на Пастернак - "не съм го чел, но го осъждам" Grinning

А не, баш обатното е. Аз казвам "Дай да прочетем, може пък случайно да става". Ти отхвърляш направо всякаква опция, понеже кварталът като цяло не бил стока. Аз обаче, ако видя чертежа и ми хареса, ще си вдигна задника да огледам. Дори да е само заради това, да не ме мъчат после съмнения, че съм изпуснала нещо. А и понеже за мен интериорът е най-важен, а рядко виждам добър интериор (много по-рядко от добра локация) няма да пропусна.

# 467
ЧС, аз, за разлика от теб, знам за какво говоря Wink Няма начин да гледам нещо в квартал без никаква инфраструктура, независимо каква е цената и кой какво ме убеждава за него.

А не, баш обатното е. Аз казвам "Дай да прочетем, може пък случайно да става". Ти отхвърляш направо всякаква опция, понеже кварталът като цяло не бил стока. Аз обаче, ако видя чертежа и ми хареса, ще си вдигна задника да огледам. Дори да е само заради това, да не ме мъчат после съмнения, че съм изпуснала нещо. А и понеже за мен интериорът е най-важен, а рядко виждам добър интериор (много по-рядко от добра локация) няма да пропусна.
ЧС, не познаваш локацията, но даваш мнение за нея - това имах предвид.
За мен има базови изисквания за локацията и наличието на канализация, тротоари, асфалт, ДГ, училища, ГТ, са сред тях, а онази локация ги няма. И си мисля, че би трябвало да са важни за всеки, който иска да има нормален живот в София.
Не ми казвай, че за теб интериорът е по-важен от наличието на улица с тротоар или канализация...

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 11:40 от Анонимен

# 468
Няма как да знам, че няма тротоар, ако не отида да видя. Понякога даже да няма тротоари в квартала, строителите ги правят за да си продадат сградата. И асфалт слагат.

# 469
Няма как да знам, че няма тротоар, ако не отида да видя. Понякога даже да няма тротоари в квартала, строителите ги правят за да си продадат сградата. И асфалт слагат.
На цялата улица или само пред сградата? И строят ДГ и училище? И проектират широки улици с място за разминаване на две коли? Това място до преди 10-ина години беше вилна зона с малки къщички. При хаотичния начин на застрояване на София след промените, беше обречено да стане това, което стана.Кварталът е просто струпване на сгради без всякакво планиране и мисъл. Огромната част от купувачите в него са лоу-клас парвенюта, които нямат пари  за по-"престижни" локации, но държат да кажат, че живеят в южен район, 'щото им е под достойнството да са в северен или западен.  
Мисля, че за да говорим за Кр. вада, би трябвало да имаш поне базисно познание за него, което ти очевидно нямаш. Нямам намерение да изписвам страници, за да обяснявам на Тома Неверни азбучни истини за мястото, които всеки, запознат с него, ги знае.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 11:53 от Анонимен

# 470
Сама казваш, че цената е по-показателна за качеството на даден квартал от твърденията на форумните анонимници. Следвайки твоите думи спокойно можем да твърдим, че гледайки цените южните квартали са по-хубави от северните.

# 471
Aз напълно подкрепям мненията, че Силвър сити е ужасно място. За нищо не става. За да се стигне до него са нужни гумени ботуши. Улицата е кал и камъни. Молът пък е най-голямата селяния. Там само "селяни" стъпват, никога не може да видиш интелектуалец. За него е под достойнството да прекрачи границата на Вапцаров. Там само турбо хързари, които искат да се изфукат с новата си придобивка ходят. Абе с две думи, който иска да е снобар, да купува от другата страна на Хенрик Ибсен. Ако си купиш от станата на мола, вече си необразован глупак без финансови и умствени възможности. Както беше казал един наш политик: За Бога, братя, не купувайте Smile SmileSmile

Обитателите на Силвър сити не се качват на ГТ.  Също така голяма част от децата им не посещават държавни заведения. Та много им дреме на колко спирки ще са от метрото и дали ще имат магазинче пред блока и има ли наблизо държавна детска градина, където децата им да се блъскат с още 38 други такива, вместо да са в група с по 8. За училище пък също не им пука много ще бъдат ли класирани, защото обикновено децата продължават да учат там, където са били на градина и местата са им сигурни.

Само ще кажа, че напълно подкрепям мнението на ЧС и както не веднъж писах, това, което е с идеална локация за Попеа, няма да е удобно за мен и всеки си изхожда от камбанарията. И аман от този Лозенец. Сега и с широки улици го изкарахте, а не е като да няма къде да се размине човек и там. То проблемът с колите е пословичен даже и за Надежда и Обеля, какво остава за Лозенец.

Аз не знам другите с какъв профил купувачи са, но мога да кажа какъв съм аз. Купувам нещо, което не гледа към стар вмирисан блок, с разпадаща се фасада, каквито са 90% от сградите в старите квартали. Купувам нещо, което има голям собсвтен двор и удобства вътре. Купувам нещо, което се поддържа. Ако утре там където съм си купила започне да се руши, продавам и си намирам по-добро. В някоя от темите мернах, че някой писал, че няма значение какви са общите части, нали ти не живееш в тях. Е за това са на такова дередже повечето сгради. Отражение на точно този манталитет, който аз лично не навиждам и никога не бих живяла сред такива хора.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 12:57 от Анонимен

# 472
  • В планината / На морето
ЧС, аз, за разлика от теб, знам за какво говоря Wink Няма начин да гледам нещо в квартал без никаква инфраструктура, независимо каква е цената и кой какво ме убеждава за него.

ЧС, не познаваш локацията, но даваш мнение за нея - това имах предвид.
За мен има базови изисквания за локацията и наличието на канализация, тротоари, асфалт, ДГ, училища, ГТ, са сред тях, а онази локация ги няма. И си мисля, че би трябвало да са важни за всеки, който иска да има нормален живот в София.
Не ми казвай, че за теб интериорът е по-важен от наличието на улица с тротоар или канализация...
Имаме си много хубава, българска дума за "локация" и тя е "МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ" , иначе напълно съм съгласна с теб за изискванията ти , като прибавям към тях и наличието на места за паркиране и уреден градски транспорт.

# 473
Лозенец е с еднопосочни улици, има тротоари и са с колчета, за да не се качват коли на тях - и е зона, което е благословия, защото дори има места за паркиране, освен че може да с ходи по тротоарите.  И няма нищо общо с онова, което беше преди зоната. Именно заради парвенютата, които държаха да дойдат с джипа и да го  пльофнат на 20 см от входа на сградата. А сега джипове наоколо не се мяркат, явно им идва скъпо да паркират в зона Wink 
Няма да коментирам темата за ЧУ - има си тема за това. И за да не ми каже някой за лисицата и гроздето, сменили сме 3 частни училища, така че не е нужно някой да ми обяснява какво е това.  А парвенющината си личи отдалеч: и по улиците на Кръстова вада, и в мола, и в двора на ЧУ. Това е положението, София се напълни с новобогаташи, хванали Господ за пеша...
Ричи, локация е с поне 5 знака по-къса от БГ думата, така че смятам да продължа да я използвам .

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 13:15 от Анонимен

# 474
Като сте сменили 3 частни училища защо се чудиш, че хората купуващи в Силвър сити не ги интересува дали държавното училище е срещу тях? Когато дадеш  200-300 или дори 600 000 за апартамент определено слабо ще те интересува държавната детска градина и училище къде се намират.

# 475
Като сте сменили 3 частни училища защо се чудиш, че хората купуващи в Силвър сити не ги интересува дали държавното училище е срещу тях? Когато дадеш  200-300 или дори 600 000 за апартамент определено слабо ще те интересува държавната детска градина и училище къде се намират.
Защото много добре знам какво е в ЧУ - в 99 % от случаите машина за пари с голяма реклама и малко покритие. Учителите са третирани като слуги, заплащането им е в общия случай по-зле и от ДУ, има голямо текучество и рядко задържат свестен учител. Базите им са на м...та си, защото в добрите квартали няма свободни сгради или терени за тях, подходящи за училища, бусовете им са с обиколни маршрути, което често значи по 1 час пътуване за детето в посока. Има си и плюсове, разбира се, но като цяло е далеч по-добре топ ДУ наблизо, отколкото ЧУ на майната си. Е, който живее на м-...та си, сигурно е ок с това - даже коментираха, че те в София не ходели, нямало за какво (това опера, театър, изложби, представяния на книги, разни такива не ги интересували), живеели си само в затворения комплекс -затворници за няколкостотин хиляди евро. Аз, обаче, живея в София и искам да имам всичко, което градът предлага,  и не съм ок с това. Избори.

# 476
Сега, не е хубаво да го пиша и този факт, но тя корупцията нали е пропита в цялата държава та и това съм го виждала. Тези дето имат пари за частни, винаги имат избор и за държавни и не чакат на класиране. С пари в БГ всичко се постига. 
А разликата между задръстените улици из КВ и Лозенец е таква, че в Лозенец може да са еднопосочни и да имате тротоари с топки и да се радвате, че има зона, в която да си намирате места за паркиране, но ги търсите тези места из улиците, или се паркира в разни малки дворчета, където е борба за местата между живущите и е ринене на сняг зимата, докато тези в Силвър сити слабо ги интересува има ли места по улиците, Те имат къде да си паркират на чисто и сухо. Съгласна съм обаче за еднопосочните улици. Това  е предимство за нашата действителност.
И пак всичко е условно. И в Лозенец има сгради с подземни патркинги, и в КВ има такива без паркоместа и задръстват улиците. Аз вече си мисля, че решението е да се задължат всички строители да осигуряват поне по едно паркомясто с всеки апартамент и то да влиза в цената. Да нямаш право да купиш продадеш без него.  И най-накрая да почнат да се спазват знаците за забранено паркиране, където го има.

# 477
Сега, не е хубаво да го пиша и този факт, но тя корупцията нали е пропита в цялата държава та и това съм го виждала. Тези дето имат пари за частни, винаги имат избор и за държавни и не чакат на класиране. С пари в БГ всичко се постига.  

Може и да стане, но ще си влачиш детето с кола в задръстването сутрин  по 1 час и следобед още по толкова, и ще попържаш всички и всичко, а аз ще го заведа за 5 мин. пеш за ръчичка по свободния тротоар. Ако за теб времето и нервите са безплатни и си ок да ги хабиш така, за мен не е ок. Вътре в комплекса може и да имаш всичко, но все някога излизаш от него и трябва да понасяш всички негативи от липсата на инфраструктура извън него и отдалечеността му. Освен ако не избереш да си затворник на комплекса -ЧДГ  ЧУ наоколо и само се водиш, че живееш в София.
Ей такива избори водят и до масовите мрънкания каква била станала София - станала е каквато си я направиш сам.

# 478
Е, който живее на м-...та си, сигурно е ок с това - даже коментираха, че те в София не ходели, нямало за какво (това опера, театър, изложби, представяния на книги, разни такива не ги интересували), живеели си само в затворения комплекс -затворници за няколкостотин хиляди евро. Аз, обаче, живея в София и искам да имам всичко, което градът предлага,  и не съм ок с това. Избори.
Ама разбира се, те тези нали са много прости и необразовани. Щом минеш Вапцаров и край, няма човек вече никакъв статут. Или ще е бедняк дето няма пари да стане комшия на Попеа, или е тъп като галош и да ходи да се гръмне, че не е на нейното ниво да прозре колко ще му е готино да живее в топ ъф дъ топ на най-топ селото(опс простерте, мегаполис) на Европа.

# 479
Като сте сменили 3 частни училища защо се чудиш, че хората купуващи в Силвър сити не ги интересува дали държавното училище е срещу тях? Когато дадеш  200-300 или дори 600 000 за апартамент определено слабо ще те интересува държавната детска градина и училище къде се намират.
Защото много добре знам какво е в ЧУ - в 99 % от случаите машина за пари с голяма реклама и малко покритие. Учителите са третирани като слуги, заплащането им е в общия случай по-зле и от ДУ, има голямо текучество и рядко задържат свестен учител. Базите им са на м...та си, защото в добрите квартали няма свободни сгради или терени за тях, подходящи за училища, бусовете им са с обиколни маршрути, което често значи по 1 час пътуване за детето в посока. Има си и плюсове, разбира се, но като цяло е далеч по-добре топ ДУ наблизо, отколкото ЧУ на майната си. Е, който живее на м-...та си, сигурно е ок с това - даже коментираха, че те в София не ходели, нямало за какво (това опера, театър, изложби, представяния на книги, разни такива не ги интересували), живеели си само в затворения комплекс -затворници за няколкостотин хиляди евро. Аз, обаче, живея в София и искам да имам всичко, което градът предлага,  и не съм ок с това. Избори.
Защо като са толкова лоши частните училища не прати детето ти да учи в кварталното, което между другото хич не е лошо. Да не говорим, че според твоя личен опит излиза, че е по-важно да ти е близо частното училище както е в Кръстова вада, а не държавното както е в Лозенец. Много забавно стана.

Общи условия

Активация на акаунт