Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 092
  • 814
  •   1
Отговори
# 480
Като сте сменили 3 частни училища защо се чудиш, че хората купуващи в Силвър сити не ги интересува дали държавното училище е срещу тях? Когато дадеш  200-300 или дори 600 000 за апартамент определено слабо ще те интересува държавната детска градина и училище къде се намират.
Защото много добре знам какво е в ЧУ - в 99 % от случаите машина за пари с голяма реклама и малко покритие. Учителите са третирани като слуги, заплащането им е в общия случай по-зле и от ДУ, има голямо текучество и рядко задържат свестен учител. Базите им са на м...та си, защото в добрите квартали няма свободни сгради или терени за тях, подходящи за училища, бусовете им са с обиколни маршрути, което често значи по 1 час пътуване за детето в посока. Има си и плюсове, разбира се, но като цяло е далеч по-добре топ ДУ наблизо, отколкото ЧУ на майната си. Е, който живее на м-...та си, сигурно е ок с това - даже коментираха, че те в София не ходели, нямало за какво (това опера, театър, изложби, представяния на книги, разни такива не ги интересували), живеели си само в затворения комплекс -затворници за няколкостотин хиляди евро. Аз, обаче, живея в София и искам да имам всичко, което градът предлага,  и не съм ок с това. Избори.
Защо като са толкова лоши частните училища не прати детето ти да учи в кварталното, което между другото хич не е лошо. Да не говорим, че според твоя личен опит излиза, че е по-важно да ти е близо частното училище както е в Кръстова вада, а не държавното както е в Лозенец. Много забавно стана.
Защото нямаше райониране и беше пълно с децата на парвенютата от всякъде, а аз не бях ок за подкупи, за да учи на 5. мин от дома ни. Така или иначе, натрупахме опит с ЧУ и всичките им негативи и позитиви (има и такива), а кварталното след 7 клас е с изпит и проблемът се реши -децата на парвенютата не можаха да се класират.  Затова с две ръце приветствам районирането, защото бяха години на абсолютна анархия, корупция и безхаберие. Нещата полека си тръгват по правилата, бавно, но в правилната посока.
Виж, всеки е свободен да си харчи парите, както намери за добре - и ако иска,да стане доброволен затворник за много хиляди евро. Но това не отменя обективните дадености и те са, че Кр. Вада е квартал без елементарна инфраструктура, за парвенюта, които държат да покажат стандарт, като кажат, че децата им са в ЧУ и не им трябва ДУ, а те живеят в престижен район до много як мол. Консюмеризма в България е в началния си подем и дълго още ще господства като манталитет, за мое съжаление.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 13:50 от Анонимен

# 481
Децата намаляват, така че районирането вече не звучи толкова страшно. В три отлични училища миналата година имаше свободни места след трето класиране, за разлика от недотам елитни, но в по-населени квартали. Класацията, която Нико е изял с кориците е доста субективна - първо е след определен клас и второ - сигурна съм, че частните училища са напред в класацията, не единствено, защото децата там знаят най-много MoneyMoneyMoney.

# 482
На цялата улица или само пред сградата? И строят ДГ и училище? И проектират широки улици с място за разминаване на две коли? Това място до преди 10-ина години беше вилна зона с малки къщички.

Преди време участвах в един проект близо до НБУ. Същата хава - по-скоро прилича на село с малките еднофамилни къщички, улиците са просто отъпкана кал, училища никакви. Абе съвсем същата работа, ОБАЧЕ кооперацията беше на 50 метра от относително главна улица и строителят щеше да асфалтира пряката до тази улица и така нямаше да има проблеми нито с разминаване, нито с достъп. Освен това детска градина не ми трябва, училище също... За сметка на това етажът беше по мой избор, а вътрешната конфигурация почти по мой идеен проект (архитектът го поразвали там заради разни изисквания), сградата щеше да е почти пасивна. Така че, както казвам, има си нюанси.

# 483
  • В планината / На морето
Лозенец е с еднопосочни улици, има тротоари и са с колчета, за да не се качват коли на тях - и е зона, което е благословия, защото дори има места за паркиране, освен че може да с ходи по тротоарите.  И няма нищо общо с онова, което беше преди зоната. Именно заради парвенютата, които държаха да дойдат с джипа и да го  пльофнат на 20 см от входа на сградата. А сега джипове наоколо не се мяркат, явно им идва скъпо да паркират в зона Wink  
Няма да коментирам темата за ЧУ - има си тема за това. И за да не ми каже някой за лисицата и гроздето, сменили сме 3 частни училища, така че не е нужно някой да ми обяснява какво е това.  А парвенющината си личи отдалеч: и по улиците на Кръстова вада, и в мола, и в двора на ЧУ. Това е положението, София се напълни с новобогаташи, хванали Господ за пеша...
Ричи, локация е с поне 5 знака по-къса от БГ думата, така че смятам да продължа да я използвам .

Изписа 10 реда глупости , а 5 букви повече са ти затруднение ?
Истината е , че Лозенец стана тъпо , пренаселено място за живеене, а беше хубаво някога с къщите и гугутките

# 484
  • В планината / На морето
Сама казваш, че цената е по-показателна за качеството на даден квартал от твърденията на форумните анонимници. Следвайки твоите думи спокойно можем да твърдим, че гледайки цените южните квартали са по-хубави от северните.
за тия пари мога да построя цял блок

# 485
Лозенец е с еднопосочни улици, има тротоари и са с колчета, за да не се качват коли на тях - и е зона, което е благословия, защото дори има места за паркиране, освен че може да с ходи по тротоарите.  И няма нищо общо с онова, което беше преди зоната. Именно заради парвенютата, които държаха да дойдат с джипа и да го  пльофнат на 20 см от входа на сградата. А сега джипове наоколо не се мяркат, явно им идва скъпо да паркират в зона Wink  
Няма да коментирам темата за ЧУ - има си тема за това. И за да не ми каже някой за лисицата и гроздето, сменили сме 3 частни училища, така че не е нужно някой да ми обяснява какво е това.  А парвенющината си личи отдалеч: и по улиците на Кръстова вада, и в мола, и в двора на ЧУ. Това е положението, София се напълни с новобогаташи, хванали Господ за пеша...
Ричи, локация е с поне 5 знака по-къса от БГ думата, така че смятам да продължа да я използвам .

Изписа 10 реда глупости , а 5 букви повече са ти затруднение ?
Истината е , че Лозенец стана тъпо , пренаселено място за живеене, а беше хубаво някога с къщите и гугутките

Истината ти я знаеш откъде?
Глупостите ги пишеш ти, защото аз живея в Лозенец от много години и имам достатъчно добър поглед върху квартала. Да, пренаселено е, ама в Хладилника и Кръстова вада, който не са Лозенец, а също и в лошата част на квартала над басейна Спартак - там бяха къщите и гугутките. А на всички тези места пренаселването се случи, защото имаше останали много къщи и го застроиха по характерния за прехода безобразен начин. В старите части застрояването с многофамилни е правено в други години, пренаселване няма, а хаосът по улиците беше основно заради приходящите с коли, които ги отрязаха успешно със зоната. В момента е спокойно и тихо. За условията на София това е един от най-спокойните квартали.
Не е твоя работа какви думи използвам аз.

# 486
Темата стана вече доста безмислена. Моля, водете си споровете на лични или мислено се самоубеждавайте, че живеете на най-прекрасното място! Все някога ще си повярвате!
Извинявам се за грубия тон, рядко реагирам така, но ми омръзна да чета едни и същи неща, нямащи нищо общо с темата.

# 487
Попея, в София има много спокойни квартали, и то в старата и част. Не е само Лозенец. Аз ще кажа къде са те в "моята" част на София. В Сухата река спокойствието е на юг от Ботевградско шосе. Между блоковете на булеварта и ж.п. линиите. Там са само стари къщи с дворчета, хората си ги поддържат, атмосферата е спокойна, тиха и като в провинциално градче. Ето как изглежда там: https://www.google.com/maps/@42.6973325,23.3690397,3a,75y,274.31 … e0!7i13312!8i6656
В същото време на няколко минути пеша от Ботевградско, но не се чува нищо.
Квартал Левски изглежда по същия начин. Не говоря за ж.к. Левски В и Г с панелите, а за квартала с къщите, който е доста голям. Ето изглед и от там: https://www.google.com/maps/@42.7051802,23.374414,3a,75y,334.27h … e0!7i13312!8i6656
Със сигурност има и други такива спокойни и тихи квартали. Лозенец не е нещо уникално в тази насока.

# 488
  • София
Има тема за Плюсове и минуси на кварталите.... Колкото смятате, че са досадни мъжете- самохвалковци, толкова сте и вие участничките в  тоя нелеп спор...

# 489
  • София
Тя скоро темата трябва да я прекръстят на Лозенец. Само този квартал в София е най_, само за него се пише. А не ти е харесал, а ти е обяснено как не си от София и нищоооо не разбираш. Имаш право на мнение за Лозенец, само ако ще го хвалиш.
За истинския Лозенец говоря, да не решите, чеза друго.

# 490
Попея, в София има много спокойни квартали, и то в старата и част. Не е само Лозенец. Аз ще кажа къде са те в "моята" част на София. В Сухата река спокойствието е на юг от Ботевградско шосе. Между блоковете на булеварта и ж.п. линиите. Там са само стари къщи с дворчета, хората си ги поддържат, атмосферата е спокойна, тиха и като в провинциално градче. Ето как изглежда там: https://www.google.com/maps/@42.6973325,23.3690397,3a,75y,274.31 … e0!7i13312!8i6656
В същото време на няколко минути пеша от Ботевградско, но не се чува нищо.
Квартал Левски изглежда по същия начин. Не говоря за ж.к. Левски В и Г с панелите, а за квартала с къщите, който е доста голям. Ето изглед и от там: https://www.google.com/maps/@42.7051802,23.374414,3a,75y,334.27h … e0!7i13312!8i6656
Със сигурност има и други такива спокойни и тихи квартали. Лозенец не е нещо уникално в тази насока.
Моралка, аз точно за Сухата река се сетих, защото преди бяхме коментирали в  тази посока, но аз не съм от там и не мога да го коментирам. Затова е много хубаво, че ти като човек от там си го изкоментирала. Дори, ако помниш, аз го постнах само на база логиката - къщи и малки блокчета, но на втора линия и блоковете на ърва линия спират шума. Но си мислехза Плакалница - а там не е ли тихо?  И сигурно има и други, който ги знае, нека коментира. Аз отговарях на конкретен пост, който твърдеше обратното, а това просто не е вярно - поне за локациите, които познавам и мога да коментирам.
Мнение е едно, но фактите са друго нещо Simple Smile Факти в подкрепа на твърдението си дадох, другата страна не даде такива, а къщи и гугутки в частта, която коментирам, няма от 1970-те насам, освен тези, които са с историческа стойност.
Ето една обява на такова място, да сме по темата:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d14554551592819 … k=47y4cd&f1=1

.  

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 14:38 от Анонимен

# 491
Моралка, аз точно за Сухата река се сетих, защото преди бяхме коментирали в  тази посока, но аз не съм от там и не мога да го коментирам. Затова е много хубаво, че ти като човек от там си го изкоментирала. Дори, ако помниш, аз го постнах само на база логиката - къщи и малки блокчета, но на втора линия и блоковете на ърва линия спират шума. И сигурно има и други, който ги знае, нека коментира. Аз отговарях на конкретен пост, който твърдеше обратното, а това просто не е вярно - поне за локациите, които познавам и мога да коментирам.
Мнение е едно, но фактите са друго нещо Simple Smile Факти в подкрепа на твърдението си дадох, другата страна не даде такива, а къщи и гугутки в частта, която коментирам, няма от 1970-те насам, освен тези, които са с историческа стойност.
Ето една обява на такова място, да сме по темата:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d14554551592819 … k=47y3zo&f1=1

Леле! 619 000 евро...3095 евро на квадратен метър...свят да му се завие на човек. Естествено, обявата не е за масовия купувач, а е някаква ниша. Иначе ако се абстрахираме от цената и обсъждаме самия имот като цяло е съвсем ок, но ме дразни цвета на кладилника, който трябваше да е вграден според мен. Също така не откривам логика банята в спалнята да няма стена, а е разделена с витрина от стаята. Мебелите са от икея, не съм фен на стила им. Няма спор, имотът е хубав с някои малки забележки, но за тези пари не си струва.

п.с. Всички лампи намирам за откровено грозни, но това си е въпрос на вкус.

# 492
Не знам кой би дал 600к за апартамент на 50 метра от Драган Цанков.

# 493
Голяма площ, гледки, луксозна сграда, мебелите са явно скъпарски, дрешник... Но всичко е по-скоро за показ и "УАУ ефект" и не ми изглежда практично и удобно.

# 494
На мен в този имот (освен локацията) ми харесва фасадата -харесвам този тип класически фасади е парапети ковано желязо. И това, че има стая-дрешник. Иначе вътре на толкова квадрати няма хубава библиотека. Мебелите ми изглеждат ок, без да са уау, само кухненските Миле са наистина скъпи. Цената е много висока, вярно е, той стои отдавна.
ЧС, за мен в този тип жилища няма уют, а голяма част от уюта се дължи на книгите. Също и на цветята.
Не знам кой би дал 600к за апартамент на 50 метра от Драган Цанков.
Отлично познавам мястото, булевардът не се чува от там.
Намерих един на Плакалница:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15393456843427 … k=47y4rr&f1=1
Какво ще кажеш за мястото?

Общи условия

Активация на акаунт