Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 020
  • 814
  •   1
Отговори
# 600
Относно коментираната обява за двустаен - вече ви писах, че един разкъртен апартамент ва Изток /е, вярно че 70 кв./ се продаде за 125 000 за две седмици.

Между другото, ти сигурна ли си, че онзи в Изток наистина е бил 70 кв? Защото този в Иван Вазов, който постнах, съм 100 % сигурна, че не е, познавам блока и имам приятели там. 63 кв е, не е 73 кв - стая, хол и кухня. Изцяло за ремонт, за 120 К евро
Ами ...беше обявен за толкова, но съм влизала там и си беше бая просторен. Сега не съм го мерила с метър, но СС са си по-големи и на реална квадратура обикновено.

# 601
Аз лично дори да имах парите нямаше да дам 2100 евро на квадратен метър за апартамент за тотален ремонт с кухня от 1965 г., в който като отворя някоя врата и очаквам да видя призрак на умрялата баба, която го е обитавала. Нищо против призрачните свърталища, и те трябва да се продават, но не на тия цени, моля моля Thinking Не може само местоположението да определя цената. Състоянието е много по-важно. Да продаваш тая дупка за четвърт милион е невероятно.

# 602
Е, Моралке, те на жълтите павета имотите не са НС и ако се замислим бая баби са живели там, но аз не бих върнала едно апартаментче срещу Ал.Невски.....нищо че е старо. Не ме е страх от духове.

# 603
Състоянието не е много по-важно. Важни са и двете неща, по един и същи начин. Както има хора, които правят компромис с едното, така има и хора, които правят компромис с другото. Аз не бих правила компромис с мястото, защото него не мога да го поправя. Със състоянието бих правила някакъв компромис, но не на цена от 2000+ на кв.м. Най-добре е апартамент на идеално място, който е за някакъв ремонт - така човек ще си го направи по вкуса и ще е доволен.

# 604
И аз не бих го върнала, ама... и не бих го купила на тези цени (аз и не мога, де, ама това е друга тема Grinning).

# 605
Е, Моралке, те на жълтите павета имотите не са НС и ако се замислим бая баби са живели там, но аз не бих върнала едно апартаментче срещу Ал.Невски.....нищо че е старо. Не ме е страх от духове.

Е ако ще ми подаряват и на гарсониера в Ботунец ще се зарадвам. Но ако ще купувам гледам нещата с други очи. Няма как да изпадна във възторг от нормално социалистическо апартаментче за тотален ремонт и струващо тези пари, само защото е до гара Подуяне.

# 606
Аз лично дори да имах парите нямаше да дам 2100 евро на квадратен метър за апартамент за тотален ремонт с кухня от 1965 г., в който като отворя някоя врата и очаквам да видя призрак на умрялата баба, която го е обитавала. Нищо против призрачните свърталища, и те трябва да се продават, но не на тия цени, моля моля Thinking Не може само местоположението да определя цената. Състоянието е много по-важно. Да продаваш тая дупка за четвърт милион е невероятно.
Дали апартаментът е от 60-те или 90-те, ремонтът му би струвал подобни пари. Аз имам възрастни родители, които искам да живеят близо до мен. Апаргамент в района винаги ще може лесно да се отдаде под наем, ако гледаме нещата в бъдеща перспектива. НС във Витоша след 20 г. очаквам да се обезцени повече от СС в най-хубавите части на Оборище (да съществува си квартала Simple Smile ). НС около  нас почти няма, а ще ми излезе доста солено. Аз търся точно двустаен с отделна кухня, което реално съответства на тристаен НС. Точно тези улици са перфектни - добри отстояния, зеленина,  просторни вътрешни дворове. Както казахме,  всеки има различен вкус, бюджет, склонност да прави различни компромиси.  Ако сградата е здрава и поддържана, за мен състоянието вътре изобщо не е от значение.  Даже определено предпочитам да си го направя  сама. Некачествен ремонт, включен в цената, излиза доста по-скъпо. За мен най-важни са местоположение и квадратура, както и вътрешно разпределение. Имам бюджет за квартала,  съответно търся жилище с моите параметри.

# 607
Състоянието не е много по-важно. Важни са и двете неща, по един и същи начин. Както има хора, които правят компромис с едното, така има и хора, които правят компромис с другото. Аз не бих правила компромис с мястото, защото него не мога да го поправя. Със състоянието бих правила някакъв компромис, но не на цена от 2000+ на кв.м. Най-добре е апартамент на идеално място, който е за някакъв ремонт - така човек ще си го направи по вкуса и ще е доволен.
Съфорумниците, които постоянно защитават тезата за местоположението, мога да ви кажа едно: днес едно местоположение е "топ", след 5 години може да е друго. Като гледам как са започнали да уплътняват и презастрояват уж хубавите райони, нищо чудно след няколко години вече да не са толкова хубави и "топ". Центърът също е обширно понятие и хубави и лошите му части е възможно да се променят. Доста хора плюят новопостроените квартали, но все пак има надежда след някоя друга година и те да имат улици и тротоари. Така че да се говори, че мястото не може да се промени, ами не е изцяло така. Зависи от доста неща, включително и общината.

# 608
Аз си търсих имот така, че да няма възможност да се лепне НС в близост. Е, едната стая гледа към неугледно блокче, обаче то е на три етажа и е достатъчно далече. А новите квартали...дано да им направят тротоари, но се боя, че няма как да им вкарат простор, въздух и светлина при това застрояване, сори.

# 609
Аз не търся апартамент в дадена локация на всяка цена. Важна ми е сградата, важно ми е и точното положение. Вчера бях на огледи на 2 апартамента в много предпочитани квартали. На единият сградата и входа бяха потрес, на другия местоположението беше неприемливо. Може да се намерих хубав апартамент в прилична сграда, на хубаво място. Има квартали, които никога няма да са топ и това е. Като има желаещи да живеят там - да заповядат, на мен не ми пречат. Топа за мен е да ми е приятно да живея, удобно да ходя на работа и децата ми да имат възможност без да се претрепват от път, да посещават прилични училища. А да чакам да ми направят улица и тротоар е абсурдно!

# 610
Fuckforlife,няма изгледи в бъдещите 20-30 години хубавите части на Центъра да станат лоши, още по-малко да бъдат презастроени. Последното е много по-валидно за новите квартали. Историческите забележителности, театрите, парковете няма как с магическа пръчка да отидат в Ман Ли. Та поне в обозримото бъдеще нямам притеснения за стойността на имотите в Оборище или Яворов. Вече поколенията след мен сами ще си решават за себе си .

# 611
В МанЛи живеят интересни хора...един ден щели да имат улица Grinning Grinning Grinning

# 612
По принцип не намирам района на гара Подуяне за лош. Сравнително приятен е дори. Но не и за 2100 на квадратен метър. Моето възражение беше към цената, не към района. На това място в това състояние една кутийка 58 квадрата не може да струва тези пари. Абсурд е.

# 613
За 58 кв.м, но чисти е висока, да, но за 70 кв.м. ще е адекватна. И освен това не е жара Подуене. Ако беше на Мадрид или след кръстовището на Ситняково, вече е съвсем друго.

# 614
Апартамента изобщо не е близо до гарата, но че е безумно скъп - спор няма.

Общи условия

Активация на акаунт