Обсъждане на имотни обяви-6

• 42 884
  • 814
  •   1
Отговори
# 780
В епохата на победилия социализъм мъжът нямаше работа в кухнята, оттам и напълно отделните кухни. А и аспиратори нямаше много, та да не се омирише на манджа холовата гарнитура.

Оооо, много преди социализма кухните са били отделно. Да си видяла старо аристократично буржоазно жилище в центъра, където кухнята да не е отделна? Ясно, че сега всеки може да си ремонтира и преустрои както иска, но по план кухнята винаги е отделно и има помещение за нея.
Да, и дори с отделен вход от стълбището, и- та слугинчето, като излиза и влиза, да не се меша с господарите. Иначе е свързана с трапезарията и хола, за да може да сервира и отсервира. Аве аристокрация...
Аз си  предпочитам отделно кухня с трапезария, отделно хол. Не мога да си представя да готвя в същото помещение, където са ни книгите, те са много и са чувствителни към влага или миризми в помещението.

Нашият апартамент беше такъв - с отделна кухня и стая за слугинчето, което е и живяло там. От там имаше врати към вестибюла, трапезарията и хола. Между другото баба ми използваше точно този израз "слугинчето", но със сигурност не се е имала за господарка.

# 781
Нашият апартамент беше такъв - с отделна кухня и стая за слугинчето, което е и живяло там. От там имаше врати към вестибюла, трапезарията и хола. Между другото баба ми използваше точно този израз "слугинчето", но със сигурност не се е имала за господарка.

Ето това е апартамент! - в топ център, с отделна кухня, вестибюл, стая за слугинче, трапезария и хол и всичко отделно. Блазе им на тези, които имат такъв наследствен. И хайде сега някой да го сравни с нещо на майната си в ливадите с колокухня 18 квадрата и спалня 10 + коридорче колкото да направиш една крачка. Аз също нямам пари и едва ли някога ще имам за такъв аристократичен апартамент като описания, но поне го признавам и не се залъгвам, че холокухнята е върхът на сладоледа.

# 782
  • София
Опитай сега да си намериш "слугинче" за под 2 000 лв заплата Simple Smile Почистване 2 пъти седмично ти излиза над 600 лв, и то за малко жилище, за голямо не ми се смята. И това без готвене. Като гледам в раздел СО, великият български мъж-електротехник затова се жени, да си уреди безплатната "помощ в домакинството".

# 783
Аз пък мразя някой да ми говори докато готвя, много се разсейвам. А пък мъжът ми не се вясва в холокухнята докато готвя, защото много съм му шумяла с абсорбатора, приборите и чешмата Simple Smile Както и да е. Исках да кажа, че ми е направило впечатление от house hunters international,  че и в Европа в доста от жилищата спалничките са малки като при нас (едва ли са повече от 12-13 кв), така че не е патент на бг строителите. Разбира се не са всички така.

# 784
Абе да ми даде някой такъв апартамент, пък с чистенето ще се справям, аз ще съм слугинчето, само апартаментът да е мой Joy

Майтапа настрана - ако имах възможност естествено, че щях да предпочета 200 квадрата в центъра, а не 40 в ливадите, който обаче се води 60,и да се залъгвам колко ми е яка и модерна кривата холокухня закупена на кредит - символ на благополучието на настоящата работническа класа.

# 785
На твое място бих внимавал с епитетите и определения към хората, които не познаваш. Първо, виж къде живееш самата ти и тогава плюй другите.

Не живея в МЛ, но ми дойде в малко повече псевдо-аристократичната простотия.

# 786
На твое място бих внимавал с епитетите и определения към хората, които не познаваш. Първо, виж къде живееш самата ти и тогава плюй другите.

Ти пък защо се припозна сам/а? Изобщо не визирам никого конкретно, нито помня кой как е описвал дома си. Всеки с вкусовете си. Аз харесвам старо строителство и общо взето е много трудно или направо невъзможно да се прехласна по някой новопостроен кривундел.

# 787
  • София
A аз органично не понасям живота в центъра. Шумът ме уморява.

Много ми е забавен отказът на мъж да влиза в кухнята, че било много шумен абсорбатора. То и на мен ми е мнооооого шумен Simple Smile)).

# 788

Ти пък защо се припозна сам/а? Изобщо не визирам никого конкретно, нито помня кой как е описвал дома си. Всеки с вкусовете си. Аз харесвам старо строителство и общо взето е много трудно или направо невъзможно да се прехласна по някой новопостроен кривундел.
Има и съвсем хубави нови жилища, ти ако търсиш нещо до 50к евро е нормално да намираш 'кривундели'

Тази сграда не е лоша, на пример:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15398961419824 … k=4akeha&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15385992615071 … k=4akeha&f1=1

# 789
Защо реши, че на някого му пука какво харесваш ти, та от 5 страници казваш едно и също нещо с подигрвателен тон?

# 790
Защо реши, че на някого му пука какво харесваш ти, та от 5 страници казваш едно и също нещо с подигрвателен тон?

Като не ти пука какво се впрягаш?

# 791
Имам въпрос от чисто любопитство. Защо манастирски ливади са ви като трън в задника? Всеки квартал има кусури. Да някъде са повече другаде по- малко. 10 години живях там имам наблюдение върху това, което се случва- квартала е далеч от идеален, ама хайде стига, всеки има различни вкусове и прави компромис с различни фактори. В момента съм в Сухата река.. е не мога да кажа, че ми харесва повече. Единствения квартал, в който наистина се чувствах добре беше Иван Вазов, ама за там си трябва една шапка пари доколкото ми е известно.

# 792
Аз също нямам пари и едва ли някога ще имам за такъв аристократичен апартамент като описания, но поне го признавам и не се залъгвам, че холокухнята е върхът на сладоледа.

Аз пък съм родена в такъв и не смятам, че в върхът на сладоледа. Е, беше малко поокастрен от комунистите след Девети, че първоначално е бил и на два входа, ама като цяло много скъп за отопление с тези високи тавани, стените по половин метър и ... абе не знам, ама хич не ми липсва. Явно който не е имал той си мечтае.

# 793
ако имах възможност естествено, че щях да предпочета 200 квадрата в центъра, а не 40 в ливадите, който обаче се води 60
Ами така поставен въпросът, и аз съм за 200-те квадрата Grinning По-добре богат, здрав и сит, отколкото беден, болен и гладен Grinning Grinning Grinning
Но място за сравнение няма - говорим за различни бюджети Simple Smile

# 794
За стените много зависи. В тухления апартамент на баба ми и дядо ми, строен в края на 70-те стените в някои помещения са чудовищно криви. Толкова криви, че в малката тоалетна таванът очевидно е много по-малък от пода. В стария ни панелен апартамент пък бяха прави.

Като цяло апартаментите в новото строителство са много по-малки и това е стандарт. Както не може човек да види в никое ново строителство отделна кухня, която не е част от хола, така и не може да открие двустаен с реална ЗП 64 квадратни метра, която е стандарт за двустаен апартамент в панелно или старо строителство. Това, което в новото строителство наричат "двустаен" всъщност е по-малко от панелна гарсониера, която е "едностаен". Новите "тристайни" са колкото старите "двустайни". И някакви мизерни холчета, в кьошето с навряна кухня. Хол+кухня в едно винаги ми е изглеждало много мизерно и бедняшко. Не мога да разбера кой реши, че това ще е новият жилищен стандарт.
Новото строителство не е като при панелките да има няколко типа апартаменти и то с малки стаи и край. При новото има за всеки вкус и джоб. Ето например в апартамента на скицата може да си направиш отделна кухня или да я оставиш така. Отделно помещенията са доста по-големи от тези на панелките.

Общи условия

Активация на акаунт