Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 566
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Днес е един много специален ден за нашето семейство - Люси става на 2 г. И по този повод искам да ви почерпя с   party023 beer cook cook и да споделя радостта си с вас!

Аз като гледам на повечето мъжете ни са на една възраст - мъжО също е на 35. И ние така бързахме за второ, а и да могат да израстнат заедно.
За предпазването - мисля да заложа на спирала Мирена - по съвет на моя гинеколог.
Енвия, защо не се обадиш на твоя лекар да те види - запушването на канал не е шега работа.
Не искам да те плаша, но една моя приятелка така не си обърна внимание на време и получи мастит. Извинявай, ако досаждам със съвети, но е от добри чувства - уверявам те.  За Парацетамола -Ами не знам дали може, но аз не бих рискувала.
Филипа, много се радвам за теб  cow cow
Лак за нокти слагам, когато намеря време за маникюрист, защото мен изобщо не ме бива да си правя маникюр.
200 лв еднократна помощ не съм ги пипала, така си стоят, защото имаме всичко - някои неща са от баткото, други са подарък. Всеки месец добавям към тях още пари и когато станат достатъчно - с тях ще обзаведем детската стая.
Цачи - разплаках се и от радост, и от болка. Знам какво е да чакаш, да се надяваш всеки месец, после мигът в който усетиш първият ритник, раждането, първото докосване - изразила си по невероятен начин своите чувства.
Аз всяка вечер като заспят децата благодаря на Бог, че ме дари с тях, че са живи и здрави.
Хайде оставям вече.
Приятен ден на всички.
Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 11:19 от lessy

# 151

Two Hearts Two Hearts Two Hearts
lessy, да ти е жив и здрав Люс и да си изкарате най-прекрасния рожден ден днес. Каквото и да пожелая вие вече го имате, така че наслаждавайте му се
 newsm76 newsm76 newsm76

# 152
ЛЕСИ, МИЛА -  newsm59 НА ТВОЯ ЮНАК ЛЮСИ!  baloni
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ЩАСТЛИВ И ДОБЪР!  bdbaloni
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК С МНОГО ПОДАРЪЦИ!   ura Gift  party002  party041
ЧЕСТИТА РАДОСТА И НА ТЕБ ЛЕСИ! newsm67

Рожденните дни на децата определено са и празник на майката, поне аз така смятам. Тогава все си спомняш с умиление бременността, раждането, трепетите...

Хайде, и аз да включа и нашия 38-годишен татко към по-възрастните бащи във форума!  newsm27 Въпреки и неговата и моята възраст, аз съм против съвсем близката възраст на децата, а и заради професията ми - предпочетохме, да има по-голяма, но не прекалено, разлика. И двете ни деца са планирани.

Напълно разбирам тези мами, които след първата си мъжка рожба - искат втора женска! Аз почти бях психясала на тази тема  Sick - просто не вярвах, че такова състояние може на мен да ми се случи, нооо факт! Embarassed
Чувството, когато ти се сбъдне мечтата, е велико, но все пак - здрави да са дечицата, пък полът наистина е без значение... smile3521

Гърдата ми май върви на оправяне и Т смъкнах, но пак отивам да цедя... 55

# 153
  • Varna
   На рождинниците ЧЕСТИТО!

sminscho, в METRO не пускат с бебета няма значение в кошница или с кенгуру.
 Извинявам се, че не мога да пиша често но продължавам да работя  и така ще е поне до края на сезона т.е. лятото.
  За протокола Бетина се роди на 12,04. в АГ Варна със секцио  с термин 17.05  мерки 2,450 и 45 см.

# 154
Леси, честит рожден ден на баткото. Пожелавам му един прекрасен празник newsm67

Сминчо, аз мисля че може само с кенгуру, но не е проверено.

Енвиа, дано по бързо се оправиш. Аз пих няколко пъти парацетамол и през бремеността и сега.

Тази сутрин замразих първите 50 мл кърма Sunglasses. Не се бях подготвила обаче със стерилен съд или пликчета и ходих по спешност до аптеката. Имаше обаче само едни мини бурканчета за стерилна урина по 15 мл. И сега много смешно са наредени 3 в хладилника Grinning Трябва да ги направя 20 до 21-ви и ще ходя да подскачам малко на Депеш Crazy.

# 155
  • Русе
Приввет мами!

Четит празник на батко Люс! newsm59 Да расте щастлив, умен и красив за радост на мама, тати и малкият Йоанчо!

tsachi, страхотно творение, мила! Веднага си го букмарквам! Заслужава повече публичност, си мисля аз.

Ето, и аз четох, четох, и забравих какво исках да пиша...

envia, сигурна съм, че ще се разминат нещата, ама да не се окаже, че си просто настинала  newsm78...щото на мен ми се случи малко след като ни изписаха - и аз така, висока Т, втрисане, гадене, кръвно 90/70 - и ме боли в основата на едната гърда - откъм мишницата. И аз - горещ душ, опитвам да цедя - и нищо не става, и ми е адски зле...Отивам при джипито - и тя - ооооо, мастит, и айде направление с такава диагноза за специалист, а то излезе настинка, която ми е хванала някакъв нерв край гърдата - оправих се с антибиотик за 1 ден...сега пак съм болна и прасвам по един парацетамол на ден, не смея повече.

Абе мами, на по 27, как тъй няма време??...те мъжете и на 80 правят деца. Аз първото го родих на 30, преди това не съм и мислила да се възпроизвеждам...Нашият тати е на 32 като мен, и не мисля че е стар, но виж, аз съм си дъртофела вече. Mr. Green
Иначе много харесвам разлика от 2-3 години... И аз като lessy, всеки ден благодаря на Господ за двете ми слънчица и всичкото щастие, с което ме дариха. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хайде до скоро, днес е супер времето май...

# 156
  • София
Въпрос - Как ползвате кошниците за кола, подлагате ли нещо отдолу????????
Аз подлагам една малка възглавничка, защото иначе на бебо не му е удобно и не може да диша, защото му се притиска главичката.Нищо че пишат на кошчетата че са от 0-15 кг, май че са по-скоро за вече горе-долу седящи бебета.

tsachi - много хубаво стихотворение. Което ме подсеща че отдавна не съм чела хубава книга или някаква поезия. Само списания и книжки и сайтове за бебета.

envia - имах запушен канал и ме болеше гърдата. Освен къпането с топла вода и компресите с кърпа /които вече знаеш/, масажирах там където ме болеше и за 2 дни се оправи. Също така при цеденето с помпа си помагах и с другата ръка /не знам дали е било правилно ама така по-лесно се цедях/.
А за парацетамола може да се пие - няколко лекари са ми го казвали, и наистина в Панадола за бебета се съдържа.

Cherepahova - аз си замразих кърма във формички за лед /преди това изварени/ и след като ги извадих и ги сложих в обикновени прозрачни пликчета. Купих си една опаковка от 100 броя пликове по 1 или 2 литра. Мои приятелки ми бяха казвали че те така са правили. Отгоре на пликчетата си лепнах с тиксо датата и приблизителните милилитри.

Я да питам, някой знае ли хотел по морето, в който да има стая оборудвана за бебета, че мислим да ходим с бебето на море, но не може всичко да помъкнем от София.

Весел ден  Grinning

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 13:59 от ladye

# 157
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БАТИ ЛЮС! МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ И ДА БЪДЕ ДОБЪР БАТИ! Hug Heart Eyes

Мерси, момичета, за отговорите за Метро...май ще чакам тати в колата с бебко ако не ни пуснат Rolling Eyes

Янче, да се накефиш на Депеш и от наше име!

# 158
Честит празник на Люс и мама Леси!Много здраве и безгрижно детство и за двете ти слънчица! Hug

# 159
Благодаря на всички, които се отзовахте на проблема ми с гърдата!  bouquet

Иленка, ти ме хвърли в размисъл...  newsm78 Наистина може и настинка да е, т.к. в къщи всички наскоро изкараха вирус някакъв, а и ме боли точно в основата на гърдата, откъм мишницата, а самата гърда като цяло не е твърда и надута... Thinking

В Метро-Пловдив сме нямали никакви проблеми, да влизаме със сина ни, като беше бебе. Носехме го с кенгуро, а като стана по-голям - само влизахме с кенгурото и после го настанявахме да седне в една количка, т.к. нямахме кошница. Но може би зависи и на какъв служител ще попаднеш на входа. Но мисля, че кенгурото е официално разрешено - все пак идеята е да няма щъкащи между стелажите деца...

# 160
Ами днес като купувах кенгуруто за наш тати ми казаха в магазина, че без него в Метро не пускали бебета - така, че поне за Бургас е разрешено явно. Не че съм хукнала натам щото живеем точно до Била а Метро е на др. край на града - ама буквално накрая - само с такси мога да ида, а кола немаме а пък цените са горе-долу еднакви Wink
Мерси за похвалите за стихчетата но аз мноооооооооого рядко прописвам и то обикновено като ме хване само си тече някак си. Не се замислям нито за думи нито за рими - май чувствата сами си излизат. Ама трябва да е за нещо истинско. Иначе стихче по поръчка не мога освен нещо за майтап Mr. Green

# 161
  • София
И аз знам, че в Метро може с кенгуро, но немога да се закълня.
За Хъджис - много са добри, ползвах ги, докато бяхве на 3-6 големина.
Цвети, вярно че имаше задявка - признавам - победена съм!у Naughty

# 162
  • 2 етажа над тавана
Привет, сладурки!

Цачи, страхотни стихове, направо настъхнах!   smile3501
Мерси за похвалите за стихчетата но аз мноооооооооого рядко прописвам и то обикновено като ме хване само си тече някак си. Не се замислям нито за думи нито за рими - май чувствата сами си излизат. Ама трябва да е за нещо истинско. Иначе стихче по поръчка не мога освен нещо за майтап Mr. Green
Напълно те разбирам какво имаш предвид - и при мен така се леят думите като ми дойде музата, за съжаление все по-рядко ми се случва Sad

Честит рожден ден на Люс, да расте жив и здрав, да носи само радост на мама и тати, да бъде най-добрия батко на света!

Честити мини рождени дни на бебчетата на Мисти, Татяна, ГаляБаля и Анна.Р!

[b]Роси[/b],, аз мисля с част от парите от еднократната помощ да купя дневник-албум за Маги, а останалите сигурно ще отидат за текущи нужди.

Вени, аз макар и да кърмя на поискване си се сдобих с цикъл - 10-тина дни слез като ми спряха лохиите, ама не ми е намаляла кърмата, камо ли пък да спре, не дай си боже Praynig

Аги, търсих рецептата за противозачатъчните, ама не я намерих, знам, че е индивидуално как влияят хапчетата - просто при мен не доведоха до качване на кг.

Парацетамол може да се пие от кърмачки, питала съм гинеколога ми - каза, че няма проблем.

# 163
Честит рожден ден на Люс!!!
Да е жив и здрав за радост на мама и тати!!!
  Gift  ura Tada
 Ей тва е да си на 30 вече - мислех си точно да не забравя да го поздравя!
А наш тати е на 32. Но аз никак не съм навита за второ - поне за бизките 5 години.
Пък и нали исках момче. Сега може да стане мома ама не ми се ще. Пък има и много близнаци в рода, даже си мислехме че може да извадим късмета за 2 наведнъж ама сега ако станат ще ми дойдат множко 3 #Crazy
В тази връзка - поклон на мама НадяЕуро за смелостта! Нищо чудно че няма време да пише!

# 164
 newsm51 Специално за мама Татяна и малката Милена! newsm51

Честит втори месец и на другите бебчета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт