Фермата 4 - Съединение - тема 7 (22.10. - 28.10.)

• 32 402
  • 785
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Росица е много права,че не трябва да я интересува ничие мнение,тя е влязла,за да докаже нещо на себе си и на мъжа си,тоест да се бори за стоте хиляди лева.И другите са така,ама лицемерничат начело с Александра и Георги.Ммм да,борбените и искрени хора винаги са недолюбвани,защото нямат социално-пожелателно поведение.

# 211
Борбена и искрена Grinning Явно гледаме различни предавания. За мен Росица е агресивна, има разлика. Когато цялата група е против някой, обикновено има причина. И това не е от вчера.

# 212
  • Варна
Борбена и искрена Grinning Явно гледаме различни предавания. За мен Росица е агресивна, има разлика. Когато цялата група е против някой, обикновено има причина. И това не е от вчера.

Ти я виждаш агресивна,аз като човек,който си държи на принципите и думите.Едно и също гледаме,просто сме на различни мнения,което е нормално.

# 213
  • out of space
Изпуснала съм, какво се е подигравала Алекс На Сашо? Може ли кратък преразказ?

Колкото до Роси- фаворит ми е и грам не ми е неприятна. Учудвам се колко малко хора знаят, че умряло животно не се яде. На убито за храна първата работа е да му се източи кръвта.

# 214
Някой много накратко ще направи ли ретроспекция какво точно се е случило? За какви мотиви говорите, какво е станало със съпруга на Росица?
Каза,че е влезнала за да се докаже пред съпруга си.Разговаряха тримата - Роси,Дидо и Сашо - те почнаха да я прекъсват да и казват,че това не били нормално в тв предаване да си изясняват семейните проблеми,това се правило на четири очи - например на  вечеря в ресторант -това го каза Сашо.Тя нищо не можа да обясни.Накрая каза,искам да знам ще ни бъде ли нас двамата или край.
Мери, смятам, че това е правилния прочит на ситуацията (поне в моите очи). Никой от двамата не нападаше, просто ѝ обясниха, че семейни проблеми по телевизора не се решават. Моят коментар беше абсолютно същия, преди включването на Дидо и Сашо. Не са я съдили, опитаха се да ѝ обяснят, че не е на прав път просто.
И как си представя, че ще накара съпруга си да я оцени? Като се прави на мъж ли? Визирам цялостното ѝ поведение до момента, не само случката с напиването и смъртта на заека.

# 215
Когато искаха да колят животинка, потриваха ръце като касапи, а сега излишно раздухаха смъртта на зайчето. Това наричам аз лицемерие. Защо мразят толкова Росица, не ми е ясно. Първоначално ми беше адски неприятна, на дуела с Гергана бях срещу нея, но постепенно започна да ми допада (особено след спора с мангала Цецко). Може би наистина ние българите не харесваме уверени в себе си хора, които не се боят да отстояват някаква позиция.
Алекс взе да ми се струва леко антипатична, на моменти преиграва и е подмолна. Отначало не и се чуваше гласеца, а сега доби огромно самочувствие.

Значи НИЕ българите не харесваме хора със самочувствие като Роси, но ТЕБ Алекс започнала да те дразни, понеже сдобила самочувствие??
И престанете да сравнявате коленете на животно с умъртвяването на такова по небрежност. Прощавайте, ама е малоумно!! Аз ям месо и съм за отглеждането и коленето на животни за задоволяването на тази ми нужда, но когато едното ни морско свинче умря внезапно и мъжа ми каза, че може да се е отровило от нещо, което аз му дадох, макар и да не бяхме сигурни, си изревах очите от мъка и угризения. Различни неща са. И стига сте преекспониранли отношението към тая Росица, никой не ѝ в длъжен да е мил и внимателен с нея, както не са и с останалите. Все пак това са непознати хора и никой никому не дължи съпричастност по дефолт. Дидо и Александър пък какво с ви виновни? Решила да им сподели нещо, те, видиш ли, не ревнали от съпричастност, как може?! Ми изказват си хората мнението, това мислят за ситуацията, това казват.
Нещо аз ли не съм наред, не знам, но като че ли здравият разум в тази тема започва да ми убягва.Ако още веднъж прочета за интриги, манипулации и подхвърлени зайци, честно ви казвам, назобвам се с овес и люцерна, и каквото стане!! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 216
При тежки кризи четирите очи вече са се състояли.
В ресторант тежки кризи също не се оправят.
Хора без семейни кризи имат представа как се решават само на хартия и то евентуално, през тяхната призма.
И това беше преекспонирано и подадено от опосумите с някаква идея.

Последно, зайците за домашен любимец ли са им дадени?

# 217
Не съм гледала снощи, но ми се ще да коментирам дуела.
Не разбирам защо дават такива многокомпонентни, дълги, изтощителни битки на жените. Цепене, рязане с трион, коване, какво ли не и битката става 15тина минути (при Радка почти 30 Simple Smile. Мъжката битка беше десетократно по-лесно, три-пет-седем минути, палене с факла, вървене по греда, редене на азбуката. Гледам за първи път, но и в предните сезони ли беше така? От време на време чак скучно става.
Много неприятна сценка между Лили и Роман. Той отдавна си ме дразни и ми е неприятен, но това беше черешката. Много ме разочарова и поведението на останалите. Как един не стана да му каже да се извини или поне да си затвори устата и да млъкне. Особено мъжете се подхилкваха по такъв грозен начин на "хумора" му като второкласници. Иначе сега оплакват заек (още не съм гледала, но от вас така разбирам), страдаха за агне и какво ли не, ама отношението към човешко същество не е толкова важно.

# 218
Никой не тръгна директно да обвинява Росица за смъртта на зайчето, първо я попитаха, дадоха и възможност да обясни, казаха, че на всеки може да се случи. Мисля, че агресията на Росица ги провокира да настръхнат срещу нея. Да, Росица каза правилните думи - съжалявам, поемам отговорност - но в поведението и не усетих грам да съжалява. Не усетих и отговорност да поема - наказаха всички с лишаване от провизии, и то заради пиянските изцепки на един. Едва ли не им нареди повече да не го коментират, щото нямало да върнат зайчето. Не се извини, точно както Роман не се извини на Лили - защото не осъзнава, че е направила грешка. Аз пък смятам за правилно, ако не знаеш с какво се храни, да не храниш изобщо. Когато не знаеш как се прави, питаш преди да го направиш. А тя реши да чете кое как едва впоследствие - и не смятам от съвест, а да види дали пък няма шанс да не е виновна! Не казвам, че е виновна, зайчето може и да не е умряло от храната или от мачкането, за мен реакцията и на случилото се е... потрес.

Голяма жена, а никаква способност да оцени трезво поведението си сред хора. Опитва се някой да и отвори очите, че отблъсква хората от себе си, но вместо да се замисли, тя намира оправдание извън себе си: "наговорили са се!" Изсипаха се сума ти критики, че никой не я е подкрепил и разбрал, ама как да подкрепяш човек, който от самото начало ти заявява, че не му пука за теб и не иска да ти е приятел. Ако някой ми каже толкова категорично, че не се интересува от мен, и аз няма да се интересувам от него, пък нека съм гаднярка.

И наистина ли има някой, който смята, че семейни проблеми се решават с постижения?! Странно, аз пък винаги съм смятала, че се решават с взаимност, разбиране, компромиси, търпение. И пет ферми да спечели Росица, ако се държи така и със семейството си, се учудвам, че въобще още е цяло това семейство. Опитаха се хората да и помогнат, но тя, разбира се, си знае най-добре и чужда гледна точка не търпи.

Направи ми впечатление, че говори с един снизходително-покровителствен тон: Радка е най-добра в дискотеките или Гери да си стои вкъщи при дечицата да не си нацапа маникюра. Еми, кофти е.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 11:19 от Дидичка

# 219
Оооо да, как не се сетих. И разговорът с Дидо и Сашо е заговор и сценарий на "злобните гноми", както между другото и хвърлянето на знамето на земята в края на дуела. Христина я разкостихте, че стъпкала знамето, пък Роси...горката невинна жертва... Мъжът ѝ я мачкал, продуцентите също, фермерите не я уважавали... Защо? Само не ме разсмивайте пак, че щот' била силна и им "треперели гащите". Joy
Нейния проблем много взе да прилича на песента "България не ме обича, а аз съм е*ати пича."

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 11:34 от pip4i

# 220
  • Варна
2 в 1 ще направя и хем запис в новата тема ще направя, хем мнение ще изкажа.

Роси за мен не е простоват, слаб, неспособен човек, но тук-там май стъпва на криво и или себе си надценява, или ситуацията подценява. Гледането на зайци не е като гледането на фикуси - водичка там само да им наливаш, светлинка да имат и като се накривят една пръчка да им бучнеш за опора и готово. Зайците са едни от най-капризните за гледане стопански животинки, мрът от какво ли не, неподходяща храна, паразити, зарази, които буквално за минути си прехвърлят едно на друго...от лошия въздух едва ли не започват да умират. Роси просто не го е знаела и на непреспала глава реши да обгрижва и тероризира хващайки го така брутално за ушите и натиквайки го в чувал някъв уж да вкуси хайвана храна и да си покаже дали му допада.  Не бяха лоши намеренията и, но много лошо беше изпълнението. Дано урок си е взела и повече да не се захваща с неща, от които не разбира
Относно отношенията с мъжа и подозирах нещо подобно. Не казвам, че е лош човек, но някак си комуникация сякаш нямат. Тя иска да се докаже като мъжкарана, един вид сякаш го обвинява в подтисничество и демонстрация на превъзходсво, може и така да е, но не е според мен поне това начинът да се доказваш, че нещо... започна и в мен да трупа негативни впечатления и да искам самата аз да я резна със същия остър поглед и с внимателно подбрани думички да и строша кокълчетата.

# 221
  • тук и там
Всеки си решава семейните(и не само) проблеми-както намери за добре.Жената е предприела нещо ново в живота си,един вид са разделени за известно време-тя е във фермата,предполагам са си дали време за да решат за себе си дали искат да продължат заедно. Само те си знаят..Пък и мисля,че беше голяма  грешка от нейна страна споменаването на тези неща ,но явно момент на слабост и под влияние на алкохола..Която ,разбира се беше използвана от Иван и Андрей.

# 222
Значи час-два след като на зайчетата е предложена неподходяща храна, едно  умира. За мен нещата са повече от ясни, не знам как изобщо някой може да се съмнява...
Май се оказа, че храната е подходяща. Ако толкова беше не подходяща, щяха да измрат всичките.

И аз мисля, че ще е ратай и то с довод да се научи кое животно какво яде.

Храната не е отровна, че да умрат всичките. Достатъчно е някое зайче просто да се задави.
Че то тогава може да се задави от всеки сложил му храна.И да ви кажа, ама животните не се задавят толкова лесно.
Не защитавам Роси.
Да приемем че е виновна.
Ами поведението на другите.Егати позите фалшиви.Всеки се почувства длъжен да я клъвне, да я смачка за да се види пред камерите колко е праведен.
И да и аз ако съм ще се опитам да разбера дали съм толкова виновна или не.Вие ще се примирите ли.
Убедена съм че заека не е умрял от храната.

# 223
  • София
 djoleva, + 1 от мен.
Просто тези изпълнения в стил другарски съд ги мразя от дъното на душата си. Дори човек да има вина, мачкането от всички страни с нищо не му помага да си осъзнае грешката и да се разкае. Само се настройва отбранително, защото е задвижен инстинктът за самосъхранение. Проста биология и психология е това.
Относно алкохола - смятам, че им дават твърде много да пият. В предаване, което претендира да показва и съхранява българските цености, сядането на маса всеки път с алкохол за мен е неприемливо. В нашето семейство не се сяда на обяд и на вечеря с чашка. След вечеря може едно малко питие и то не всеки ден. С компания или по повод вече може повече и различни неща да се пият, но всеки ден, че и по два-три пъти не одобрявам. Смятам, че така се дава лош пример на децата и младежите.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 12:07 от Жълто Цвете

# 224
Тук е станало бетер фермата, братче! Заешко няма да опитам поне година, пфу! Вместо овчици, зайци ще броя нощем! Чувствайте се виновни за дългоухия ми кошмар! 😁

Нищо черно-бяло няма, има нюанси. Отношенията са динамични, маските падат, хората разкриват добрите и лошите си страни.  Нормално.
Според мен Росица прави опит да изясни отношенията със съпруга си, като си даде време и дистанция. Би сработило, ако не се намираше във Фермата. Тук, обаче, се изисква максимална мобилизация и устойчивост, а тя е влязла с товар, който допълнително утежнява играта за нея. Не търси подкрепа, не я очаква от другите, снощи случайно се изпусна пред мъжете, пък те нямат опит и набързо издрънкаха някакви дивотии, типично по мъжки.
Как да е.
Има сериозно разместване в личната ми класация "жени" . Александра успешно завладя дъното, измествайки Ваня.

Общи условия

Активация на акаунт