Фермата 4 - Съединение - тема 7 (22.10. - 28.10.)

• 32 413
  • 785
  •   1
Отговори
# 225
  • London
Meg, ама съгласна съм за Искрено и лично с теб. Само дето Роман го разчепкаха с има ли емпатия, няма ли, страда ли и защо не излезе от Фермата, а за Роси никой не каза - да излезе и да си оправя у дома семейството. За едни така, за други инак, ами защо пък?

Никога не бих си помислила да сравня ситуациите. За мен нямат ни най-малко общо.

# 226
Тази ферма била с идеята за съединението, продуценти водещи , изпуснаха темата, пак сме на панаира, разделение , злоба ,простотия, наглост. Показват как е в България леко да залитнеш и са те съборили и затрили, дори и без вина, вместо нови приятелства и хубави спомени , те се изядоха, Алекс настоятелно прави разследване , за заека, заради това губиш приятели,Милена пак вкарва пискащия глас, многознайницата, по нейната логика, на зайците ще се бие първо успокоително , после ще ги колят, защото и заек ще им се прияде, но това е реалната обстановка в България за съжаление

# 227
И друго.Защо не им взеха алкохола и ключа когато ,Христина която се правеше на люта патриотка и вееше флага ни го хвърли в калта и мина през него само и само да не изпусне дамаджаната.Нали е и патриотично това предаване.Защо не им го взеха когато Хриса викаше , крещеше и се самонараняваше.
Ааа ама тогава имаше дразнители- Хриса, Ивайло.Сега си отидоха и можеше да настане мир във фермата.Ужас за опосумите.

# 228
  • инфантилно и разглезено хлапе
Милена, Александра и Ваня вече се виждат на финал, единственият препъни-камък е Росица, която на игрите и трите ще ги смачка като валяк, особено Ванчето, която е съвсем слаба физически и няма никаква сила.
Затова се опитват да смачкат Росица психически и да я пречупят.

# 229
  • London
За мен пък повода да влезе Росица в никакъв случай не е толкова странен, замислих се че и аз ако вляза в такова предаване ще е точно за да види мъжът до мен, че се справям и без него, че мога да бъда и силната, защото със силен мъж до себе си жената често няма нужда да показва колко е силна. Пък й децата й да видят каква борбена майка имат, разстоянието също е вид почивка, дава възможност за преосмисляне на отношенията и тн. За мен ще е голямо лекарство за брака им и ще се преоткрият после, понякога рутината създава нужда за някакви рокади за да се освежат отношенията и статуквото. Далеч по-нормално ми е да влезе за нещо такова отколкото от ден едно да се чуди къде да се мазни, каква схема да скрои и каква рокада да направи, защото вече брои пачката с парите....такива мога да посоча доста там. Росица от ден едно не я харесвам...…, заради визитката основно, нооо….. на фона на толкова лицемерие, фалш, позьори, измислени герои бих казала, че направи така че да не ми е противна и дори от жените да им е фаворит. Не вярвам да спечели, тя самата за мен знае, че няма такъв профил и заради това парите не са водещото при нея, но пък ако прегази Ваня, Алекс и Милена ще изпитам искрено задоволство. Лили още не знам как да я коментирам, лицемерна ще се окаже и тя.

# 230
Както самата Росица, каза това е "една игра, която тепърва започва", а не формат "Искрено и лично" да си разрешаваме семейните проблеми и да се доказваме на мъжа си! Значи тази агресия и това пиянство на мен ми идват в повече. Та нали самата Росица избра именно заради довода "няма какво да покаже на хората отвън" Радилена за свой съперник. Тази явна агресия от страна на "мъжкото момиче" към всички останали, надменното й държание и безкрайното й маниерничене (тип кокорене Wink )не ги разбирам, все пак не сме в джунглата и не сме животни и можем с разсъдъка си да преценим какво е правилно и кое не, особено като сме депресирани, семейно потиснати и пияни! Аз лично последното нещо, което бих направила като съм изтощена от двубой и силно спиртосана Simple Smile би било да откривам с какво се хранят зайците или други животни.

# 231
Изобщо не знам ако съм силно спиртосана, какви подвизи ще сътворя.
Не мога да пия и най много да попадна в токсикологията, ама знае ли човек какво ще се случи и какви идеи ще ми дойдат в главата.
Освен да взема да пробвам а...

# 232
а забелязахте ли, че въпреки че не я харесват и хулят, Росица нито веднъж не се обиди и не изостави грижите и задълженията си към фермата и съфермерите си, тя продължава да им готви и да се старае да е различно, това че пак стана да храни животните, не е ли за да ги отмени пак, защото се успаха, мисля си че живота в чужбина,не само нейния , а и на другите емигранти във фермата, ги е накарал да ценят хора и отношение , да не се впускат в интриги, Нури една лоша дума не е казал за някой, Симеон пак с благ  и тих глас попита за храната, само у нас - в тукашните тлее скандала, самоизяждаме се и не просперира България, това се вижда

# 233
Баси, аз ако бях на нея, щях да си се скрия някъде, да си изплюскам сама тортичката, да си сръМна и никакво споделяне за нищо.
Тя веднъж ще се изтърве нещо да каже, и веднага ще се преекспонира всичко. Сашо какво толкова се притеснява, че всички щяла да ги прегази, за да се докаже на мъжа си ( който явно като човек с големи изисквания към близките си хора, я кара да иска да се изяви повече). Ми що пък да не?
Техните лични драми не бяха ли по-малки? Хриса постоянно опяваше за баща си, Георги и той за баща си ( даже и той от подобни на Роси подбуди е във фермата - да се доказва именно на него), Ивайло за комунистите, Лили и Алекс за бедното си детство. Последните даже на трезви глави ронеха сълзи. Роси кой знае колко е изгъкала, горката, че да стигне до тези откровения, които смятам, че е вероятно и под влияние на алкохола да са прозвучали много по-сериозно, отколкото реално да се отдава значение на тия неща. Изглеждат доста сплотено семейство с мъжа си, за да я пусне да ходи да се доказва и през това време той да гледа децата.
На нейно място и аз не бих се примирила, докато не разбера каква е истината за заека. Съжалявам, ама те я изкараха почти убиец и психопат, а доказателствата им не сочеха 100% към нея. Защо да признава, че е уморила заека, ако всъщност не е така?
Аз като знам колко обичам животните, ако някой ме нагрочи за такова нещо, мира няма да имам, докато не се уверя виновна ли съм наистина, не съм ли виновна.
Ако я изберат отново за ратай, според мен за пореден път ще покажат колко са лицемерни. Ако им е толкова важно как се гледат животните и хранят ли се правилно, да си сложат някой, дето разбира от тия неща - примерно Милена ( дето по много хуманен и обичлив начин може да коли малки сладки агънца).

# 234
Тя  не беше лягала, затова реши да храни зайците. Не беше спала, легна след това. Беше и тежка пиянска нощ, очевидно неприсъща, дойде и много. Допускам, че се е оляла с алкохола и заради темата-че я подпукаха за мъжа и  семейните неща, плюс реакциите след победата и.

# 235
Когато човек изживява такова сериозно сътресение, като семейни проблеми, е склонен да се държи по този начин, защото губи почва под краката си. Действа импулсивно, понякога налудничаво, заема отбранителна позиция и изпитва гняв към всичко, най-вече към себе си. Който не го е изпитал, няма да разбере. Не е нещо, които научаваш от книгите. След подхвърленото покрай личния живот на Росица, я разбирам по-добре. Не я оправдавам, нито упреквам, просто я разбирам. Понякога човек достига тая фаза, в която хем знае, че върши глупости, хем не може да спре.  Още повече под влияние на алкохол.
Едно знам аз, когато човек е паднал, не го наритваш.  Нито стъпваш отгоре му, за да се извисиш още повече. Колелото се върти.
По същия начин мисля и за Роман. Отнесе се гадно с Лили, да. Обаче само той си знае, какво му е в душата. Фазите на скръбта са отчетливи. Първата е шок, втората е гняв. И него не го оправдавам, но го разбирам, защото съм минала от там. Не беше нищо лично спрямо Лили. Тя беше наблизо и удобна, а той - на фаза шзпушване. 

# 236
  • London
Веднъж пийнала повече и вече пиянство.....вие само на минерална вода ли сте целогодишно?

# 237
Точно това, че се е напила, не ме дразни ни най-малко. ПобедИ, беше изморена, имаше нужда да разпусне. Когато е трезва, ми е по-дразнеща. Тогава е самонадеяна, груба и нахакана. Снощи се видя, че и тя е човек, но незнайно защо, много се пази да го покаже.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 13:23 от pip4i

# 238
И сега защо е това не хуманно отношение към прасетата... Сутринта квичаха, че са гладни, никой не ги нахрани, само Росица. Сега ги гонят и им създават стресови ситуация....

# 239
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Скрит текст:
Баси, аз ако бях на нея, щях да си се скрия някъде, да си изплюскам сама тортичката, да си сръМна и никакво споделяне за нищо.
Тя веднъж ще се изтърве нещо да каже, и веднага ще се преекспонира всичко. Сашо какво толкова се притеснява, че всички щяла да ги прегази, за да се докаже на мъжа си ( който явно като човек с големи изисквания към близките си хора, я кара да иска да се изяви повече). Ми що пък да не?
Техните лични драми не бяха ли по-малки? Хриса постоянно опяваше за баща си, Георги и той за баща си ( даже и той от подобни на Роси подбуди е във фермата - да се доказва именно на него), Ивайло за комунистите, Лили и Алекс за бедното си детство. Последните даже на трезви глави ронеха сълзи. Роси кой знае колко е изгъкала, горката, че да стигне до тези откровения, които смятам, че е вероятно и под влияние на алкохола да са прозвучали много по-сериозно, отколкото реално да се отдава значение на тия неща. Изглеждат доста сплотено семейство с мъжа си, за да я пусне да ходи да се доказва и през това време той да гледа децата.
На нейно място и аз не бих се примирила, докато не разбера каква е истината за заека. Съжалявам, ама те я изкараха почти убиец и психопат, а доказателствата им не сочеха 100% към нея. Защо да признава, че е уморила заека, ако всъщност не е така?
Аз като знам колко обичам животните, ако някой ме нагрочи за такова нещо, мира няма да имам, докато не се уверя виновна ли съм наистина, не съм ли виновна.
Ако я изберат отново за ратай, според мен за пореден път ще покажат колко са лицемерни. Ако им е толкова важно как се гледат животните и хранят ли се правилно, да си сложат някой, дето разбира от тия неща - примерно Милена ( дето по много хуманен и обичлив начин може да коли малки сладки агънца).

Подписвам се с две ръце под това мнение, няма смисъл да повтарям неща, които вече сте казали. Много грозен беше снощният другарски съд, симпатиите ми рязко се разместиха. Но виждам, че и в темата, въпреки че бяха посочени аргументи в полза на тезата, че не храната е убила зайчето, доста хора продължават да са убедени в това...
Александра само с няколко думи успя да слезе в класацията ми до нивото на Ваня, че дори и по-надолу, защото втората е просто глупава, докато Александра е интелигентна, но и хитра.
Не разбирам мъката на фермерите по Радилена, та тя ги дразнеше непрестанно с глупостите си. И всъщност това, което казаха след писмото за нея, че е забавна, беше доста изкривена версия на истината - не се нарича забавен някой, който просто е тъп, а ти му се присмиваш за това.

Общи условия

Активация на акаунт