На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 736
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
За гратис става въпрос съжалявам не съм пояснила
Relaxed
Здравейте дали някой знае как мога да си изкарам gratis card (май е с телефонен номер, но нямам турски Sad )

Картата е -мъни карт- и не ви е нужен турски номер. Отивате на касата и казвате, мъни карт
и те ви издават.

Абе това питане и отговорът му, не е ли сложено на първа страница newsm78 или аз не съм го прочела Rolling Eyes
Аз мисля ,че имат в предвид за магазин Гратис карта ,а не за мъни карта на кипа и мигрос .Relaxed

# 301
Картата на гратис е само за турски граждани трябва да имаш турски номер за да ти изададът и на него изпращат смс за активиране реално мобилния номер е номера на карта , от около година не издават пластики казваш номера и ти правят  отстъпка.

# 302
  • Varna
И аз се извинявам, не съм разбрала, че питането е за карта за Гратис-а bouquet

# 303
Благодаря за отговора 😊 (но жалко бях си харесала доста продукти)
Картата на гратис е само за турски граждани трябва да имаш турски номер за да ти изададът и на него изпращат смс за активиране реално мобилния номер е номера на карта , от около година не издават пластики казваш номера и ти правят  отстъпка.

# 304
За съжаление аз не споделям въодушевлението на почти всички в темата.
Очакванията ми бяха огромни ,а за жалост не се покриха.
На първо място ,ще помоля ,ако може да се попълни в първия пост за измамниците на границата.
Турците имат няколко проверки.След последната, група хора отбиват всяка кола,раздават знаменца и лъжат хората под различен предтекст.
Нас лично успяха да ни измамят с глоба,че детето няма поставен колан.
Разбрах с разговор с българи в Турция,че не е малка бройката на ужилените от тези  "граничари " ,които се представят за, цитирам : "паспорт финиш контрол".
Както и да е.
Не намерихме безплатния паркинг на пазара.Спряхме на платен,където не видяхме човек, за да платим.
На прибиране към колата се показа "човека" за таксата и отсече -10лв.
Питах го 10лири или 10лв ,а той отсече 10лв.
Какво да споря?
Не хапесах нищо на пазара.Говоря зо този ,който започва от Лалетата.Той кой е?
Мол Ераста ,също не ми хареса.Нищо особенно или пък евтино!
Марги не намерихме.
От доволните в темата ,относно хранителни продукти,събрах мнения и от Мигрос направих сполучливи покупки.Там на касата ми дадоха карта за намаление ,предполагам.
Относно езика ,зле.
Не попаднах на англо говорящи.Между другото ,отчитам като сериозен недостатък ,липсата на указателни табели на английски.
Не ви хареса и това, как те дърпат да пазаруваш от тях.
Относно аптеките,намерих една ,в която българин асистираше на клиентите с езика.
Преместихме колата.Спряхме до табела - 1лира на час.Дойде веднага един,който се опита да вземе повече.
Показах му табелата,дадох лира и го изгонихме.
Баклава взех на 30 лири за килограм.
Също се сетих,тези викачи по търговската улица - ужас.
Общо взето ,не ми хареса,но само споделям преживяване и впечатления.А мислех ,че само българските роми се занимават с измами,а се оказа ,че там са по-нагли измамниците.
Темата е полезна и почитания към първия пост с указанията.

# 305
  • Разград
Съжалявам, че са Ви измамили, но преди 1-2 теми, аз бях писала и обяснявах подробно как и какво. Нас не успяха да ни измамят и аз писах, да не се спира. Просто е хубаво да се четем. 

# 306
daria явно това не е твоето място.Относно тези със знаменцата доста пъти сме ги коментирали в темата /скоро никой не е споделял за тях и даже мислех че вече ги няма/Просто не спираш.За паркинга има писано на първа страница.

# 307
  • Бургас
Съжалявам, че не ви е допаднал шопинга. Аз съм на мнение, че винаги има какво да се купи от там. За измамниците е писано доста. А детето ви наистина ли е било без колан?!

# 308
Някой , виждал ли е дали на Синият или петъчният пазар има сурови маслини в касетки ?

# 309
  • Varna
Мене специално в Одрин никога не са ме дърпали за да купувам от даден магазин.
Виж в Истанбул да, но в Одрин не са.
За мол Ераста, ако в края на седмицата сте пазарувала, то тогава не остава много нещо
защото пазаруват не само българи а и гърци. Ако сте била по това време там сте видяли
това чудо на чудесата.
За да се види добре какво има в Ераста е добре, ако имате възможност през седмицата
на спокойствие да гледате и обикаляте. Има и евтини неща, има и не толкова евтини неща.
В една тема говорихме, че Турция вече не е толкова евтина дестинация. Лирата отново
се вдига и няма да е това което беше тези няколко месеца със евтина лира. Евтинията
по Турция беше навремето. И въпреки всичко има много, много неща на сметка. Който е
чел постовете на пътуващите на там е видял какво купуват и на каква цена, си е направил
сметката кое е евтино, кое не чак толкова.
И за Марги е същото положението и за всички останали магазини.

Някой беше писал наскоро, че не трябва да се ходи с големи очаквания, защото после
да няма разочаровани.

И както по-надолу Мими ,е писала. Може би
това не е Вашето място.
Навсякъде има измамници не само при нас. Съжалявам, че са ви измамили,  защото знам как сте
се чуствала. Аз както съм стара пушка в Турция, съм била също мамена. В Одрин не, но на други
места, да.

# 310
  • Стара Загора
И ние вчера бяхме в Одрин. Имам чувството, че все по-разочарована оставам. От Марги си взех единствено един шал на Mavi. LCW  - разхвърлено и опашки на касите. Котон - това, което ми хареса мога да си го взема на същата цена и тук. ДеФакто - нищо. Обиколих 3 Гратиса (и тея на центъра, но спиралата, която търсих я нямаше). От синия пазар - лешници по 45лири/кг и шам фъстък по 70лири. От борсите - Первол. От Мигрос - Прил, масло, кисело мляко и сладки. На центърса седнахме в Мадо - предния път ми хареса фрапето, но този път адски много се изложиха, беше вода през, която е минало малко кафе. НЯМАШЕ нищо общо!

# 311
За колана ,да беше детето без,защото се наддигаше на всяка кабинка ,за да я огледат.Измамниците са веднага след последната проверка и не погледнх дали го е сложила.Честно казано си рекохме,нямат ли край проверките.
Едно ми е интересно?
След като е в непосредствена близост,означава че митничарите са наясно какво става и делят печалбата?

# 312
  • Варна
Здравейте шопинг маниачки! Искам да кажа огромно Благодаря на всички, които пишат в темата и най-вече на beljata за труда и старанието при изготвяне на списъка с хвалени продуктиа, и не само! Полезни сте много и сте много зарибяващи!
 Вчера посетихме Одрин за първи път и благодарение на темата, бяхме подготвени със списък с лекарства и хвалени продукти, и успяхме  да напазаруваме набързо. Бяхме на организиран шопинг с ТА, много съм доволна от агенцията и тяхната организацията. На отиване през Малко Търново, опашката беше  около километър и  стояхме над 4 часа, което доста забави пристигането в Одрин. Всичко се случи доста набързо, но реално като знаеш какво и откъде да  търсиш,времето е достатъчно. Единствено, останахме леко разочаровани от борсата за перилни препарати-очаквах повече магазини за препарати и някак по-голям избор, но успяхме да намерим хваления сапун на пяна. Напазарувахме зехтин, бейби моцарелките, също похвалени тук, кашкавал на конци, баклава на 20 тл от синия пазар, плодове, соса от нар и други дреболии. Доволни сме от всичко и обмисляме следващото ходене.
Лека и спокойна вечер на всички!

# 313
  • на морето
Вчера бяхме в Люлебургас. Доволна, спокойно и приятно. Купих си препоръчания от вас шампоан Биоблас, но не ми мирише на хубаво, а аз искам да ми ухае приятно. Там даже не го пробвах. Да не би да е стар, че го взех от една парфюмерия на 50% намаление за 8.50лири. Не виждам и срок за годност. Този е

# 314
  • Пловдив
Този е с масло от коприва,
аз ползвам с чесън и мирише приятно

Общи условия

Активация на акаунт