На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 733
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
За колана ,да беше детето без,защото се наддигаше на всяка кабинка ,за да я огледат.Измамниците са веднага след последната проверка и не погледнх дали го е сложила.Честно казано си рекохме,нямат ли край проверките.
Едно ми е интересно?
След като е в непосредствена близост,означава че митничарите са наясно какво става и делят печалбата?

Знаят, разбира се. Та те са точно на границата на метри от пропусквателния пункт. И аз съм ги виждала и съм недоумявала как турските власти допускат това.

# 316
Малко се забавих с отговора на въпросите към мен, но нямах никакво свободно време.
Тавичките за кюнефе купих от това магазинче https://www.google.com/maps/@41.6747643,26.5525866,3a,75y,260.93 … n%3Cbr%3E%3C/a%3E на Османие. Струват 10 лири бройката. Как обясних - събрах палец и показалец на двете ръце в кръг и с въпросителен тон "кюнефе"? Simple Smile, човекът много добре си ме разбра. Исках с големината на тези в Мадо, човекът се обади някъде по телефона и каза "йок". После видях на клипчето, че моите са същата големина. На същата улица има много магазини за домашни потреби, предполагам че и в други ще има.
Скрит текст:

Спалният комплект от Тач  е този :
Скрит текст:

Цветът е тюркоазено синьо, наситено, на снимките много избеляло изглежда, много е красив.

# 317
  • Varna
Те тези кокошкари имам чуството, че стоят там малко преди празници и на самите
празници.
Утре е Национален празник на Турция.. Така, че ако някой пътува утре да има
в предвид. Да ги подминава транзит.
И доколкото знам не стоят на Лесово и Малко Търново.

# 318
  • Разград
Точно на Лесово ни спряха, нас.

# 319
Наистина ли утре имат празник? Ще работят или ще празнуват?  Mr. Green
Според мен е огромна грешка да се тръгва с големи очаквания. Ориент си е в лошия смисъл....Даже не е толкова евтино, защото качеството на 80% от стоките не е добро. Но всеки с вкуса и с разбиранията си  Peace

# 320
  • Тополовград
Вчера събота бяха на Лесово. Ние ги подминахме.

# 321
  • Varna
Лелеее, колко години минавам от там, нямах туй щастие "велико" да ги срещна
тия кокошкари.
Пак ли бяха с черните дрешки облечени? Бях чела, че така ходели облечени, в черно.

# 322
  • у нас
Точно на Лесово ни спряха, нас.

Е, то се вижда ясно къде е последното гише. По-нататък не трябва да се спира.  Наоколо има много работници от строежите, та и те може да са си изкарали някой лев. Но наистина е дразнещо това да става до пункта и със знанието на работещите там. Преди години в Сл.бряг имаше тарикати, които дебнеха някой да пишка някъде и му се представяха за полицаи, и му налагаха глоба в евро. Добри пари си правеха.

# 323
Момичета,

Вчера в Одрин в една аптека видях, че купуват (и  то доста) масло от магданоз. Беше ми неудобно да питам за какво е, но и аз си купих...да не съм по-назад....Smile
 Та сега вас да питам - имате ли представа за какво се ползва и с каква цел?

# 324
  • Стара Загора
Значи в неделя е в пъти по-спокойно за пазар. Сутринта на К. Андреево минахме и двете граници за 15 мин. Навръщане бяхме около 17 ч. и ни отне около час и половина. На борсата и в мола беше видимо по-празно, макар че пак си имаше българи. Доволна съм. Утре повече, че съм скапана.

Баклавата в Мадо смесена е 87,50 кг.
А който не е доволен от gratis, има и Watsons. Аз отидох със списък и изпълних всичко. Удар бяха маските и скрабовете в бурканче на Лореал по 22,50 лири. Тук са по 15-17 лв.

# 325
  • София
Някой , виждал ли е дали на Синият или петъчният пазар има сурови маслини в касетки ?
За там не съм забелязала, но последният път, когато бях, видях в "Кипа", че има, а един човек си избираше. Едва след това разбрах, че това са сурови маслини за зехтин.

# 326
  • Стара Загора
Пропуснах да напиша за картите в Гратис и Watsons, че както миналата, така и тази седмица, като кажа на касата че нямам и момичетата веднага реагират с "няма проблем" и маркират тяхната. Ползвам си намалението, дертове няма. Можете да поискате и от човек пред вас. Усмихнати и любезни са били винаги.

# 327
  • Пловдив
Писах ,писах и ми се изтри дългия пост.Сега ще съм по-кратка.
Пътувахме до Чорлу. На КА  сутринта 10мин,към 17 часа около 40.
Минахме по Д 100 на отиване.
Първа спирка ТАЧ.За втори и последен път отивам там.Много шарения,не са моите чаршафи.А не е като да нямам техни.Вече не работят комплекти с два горни чаршафа.Има единични ,но пак шаренки ,та не са за мен.Мисля ,че бяхме единствените без торба на изхода.Паркинга пълен плюс 4 софийски автобуса.Огледа ми отне 10мин.
Аутлета за обувки-много хубави мъжки попадения. Хъш пъпис Катерпилар,Харлей-от 99 до 400 лири.Мъжът ми отнесе едни Кат и едни Хъш пъпис,малката едни боти на Кат.Детското не е много.
Дамски обувки не ми харесаха,а ми трябваха.Боти имаше ,но имам количество.Още повече че за 100 лв, та и по-малко купувам Кларкс ,Пиколинос и др от Амазон.
Мави аутлета,който видях на гугълмапс е малко по-надолу.Малко магазинче с паяжини.Нищо общо със стоката в моловете.
Двата мола -спокойно се пазаруваше-нямаше навалица.Деримод е в пъти по зареден от магазина в Ераста.Страхотно яке за мъжа ми-1300лири.
Гратис явно са имали голямо намаление-страшно обран-голи рафтове.Бях обещала на приятелка шампоани /не от коментираните/- е нямаше.Във Ватсон или както се чете също нямаше.Явно вчера се е пазарувало здраво.
Пред Орион имаше пазар на производители-беше забавно-локуми,мезета,сокове,масло от кимион.
От Мигрос купих прах за дружката,аз с това ходене съм заредена за година напред.Но пък гордо взех препарата за стъкла със силикон.Мъни картата издадена май чак сега я даде невалидна.Дадоха ми нова.
Минахме и през аутлета на Колинс.Добре зареден и подреден.Доста якета.Просто нищо не ни трябваше ,но цените бяха повече от добри.
От там наобратно към Люлебургас-ами възхитена съм-спокойно и тихо.Очарована съм.Минах през Бим-триъгълни кори,обикновени кори и маслини в буркан.Коментирахте капачките-цвета е различен заради едрината на маслините.Тези със синята са най едрите-L-XL.Сирене две кутии и приключих с пазара.От там магистралата и в Пловдив.
Пропуснах да напиша ,че търсих отново аутлета на Левис-няма го явно.
И допълвам благодарение на Севги ,че има читав аутлет на Мави,но е след Авантаж.Този ,за който аз говоря е на Д100.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 22:08 от renydent

# 328
  • Русе
Здравейте! Нашето пътуване до Одрин предстои в петък през нощта. Ще ходим организирано с микробус и ще нощуваме там в събота. Организаторите са резервирали в хотел Балта. Гледам отзивите в Букинг са доста негативни. Някой отсядал ли е там? Иначе пък местоположението е добро.

https://www.booking.com/hotel/tr/balta.bg.html?aid=358450;label= … =1&#hotelTmpl

# 329
  • Пловдив
Седя и си мисля,да не би да има някакъв отлив или "бойкот" на форума,че от петък до сега има толкова малко мнения.Преди семица за 3 дни се превъртаха по няколко страници.Много чудно.Също така не забелязвам постове на основни съфорумци,които до скоро бяха много активни.

Общи условия

Активация на акаунт