Режим на свиждане баба-внуче

• 7 924
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Явно има много баби в тоя форум. Аз съм благодарна, че моето дете има едни прекрасни баби, които не се месят там където не трябва и съответно си гледат внучето когато си поискат.
Бабите трябва да са в помощ на родителите не да всяват ненужно напрежение.
Хубаво е внуците да имат връзка с бабите и дядовците, но в случая тази жена нанася вреди върху децата. Колкото по-далеч, толкова по-добре.
И законите в България важат само за тези които нямат пари, имаш ли закона не важи, а ако имаш и връзки си безсмъртен Joy За съжаление това е действителността.

# 46

Както правиш ти ли? Ако някоя баба настройваше твоите деца друг щеше да е закона? Или снахата трябва само да ражда, да ви гледа отрочетата и да трае...Страшно злобни коментари, надмина себе си.

Я не истерясвай и не налитай като бик на червено!
Никакви коментари не съм правила, а осведомявам сълзливо коментиращите, че има закон, който решава такива проблеми.
А, че ти не можеш да се оправиш със свекърва си, е твой проблем, който е безсмислено и смешно да прехвърляш върху моята глава. Mr. Green

Не мога да се справя с дефицитите ти! Не съм психиатър! А с проблемите ми се справям, как е сина - да не се е заженил , че си се наежила?

# 47
Аз не видях някоя майка да оказа реална помощ. Дрънкате си глупости и си го изкарвате на бабите.

# 48
  • Paris, France
Това за двата часа месечно не е вярно. Времето е колкото определи съдията. Не е задължително майката и социални работници да присъстват, освен ако бабата не е доказан и осъден педофил, склонна към физическо насилие и подобни. Тук има баби, които успяват да си издействат една или няколко 2 седмични ваканции с внуците в техния град или държава, водят ги в чужбина на почивка Итн.

Детето да е с майката става само докато суче, и то до някаква разумна възраст, която тук е около 2 години. Това, че 3 или 4 годишно все още суче не е причина да не може да прекара уикенд с бабите.

Някой писа, че на Ата не трябвало да си вре носа в чуждото семейство. Семейството за нея не е чуждо, а нейното.

Баба-внук е специална и много силна връзка и е добре да се поддържа. Тя си остава и след раздяла на родителите.

# 49
  • София

Не мога да се справя с дефицитите ти! Не съм психиатър! А с проблемите ми се справям, как е сина - да не се е заженил , че си се наежила?

Ти със собствените си дефицити се справи, не бери грижа за моите!
Пиши по темата трезво, ако успееш да разбереш простите изречения, които четеш.

# 50

Ти със собствените си дефицити се справи, не бери грижа за моите!
Пиши по темата трезво, ако успееш да разбереш простите изречения, които четеш.

Почини си и си пий хапчетата. Но не спирай да пишеш във форума много ни забавляваш, като забавна лепенка на кола!
Форума, кое е е обратното на Едипов комплекс? Когато майката иска да е ЕДИНСТВЕНА...

# 51
  • София

Почини си и си пий хапчетата. Но не спирай да пишеш във форума много ни забавляваш, като забавна лепенка на кола!
Форума, кое е е обратното на Едипов комплекс? Когато майката иска да е ЕДИНСТВЕНА...

Ти си напрегната, аз се забавлявам.
Нещо, твърде рано ти станаха несвързани изреченията.
Забави темпото, ако можеш, де!

# 52
  • Бургас
Лелеееее! Отношенията баба - внуче са приоритет на бабата, внучето и родителите. Как от един пост седнахте и измислихте 4 страници теории, конспирации, психо анализи....?

Такива отношения са важни само, ако помагат.
Ако приемем, че авторката вижда и усеща коректно ситуацията, то аз на нейно място:
Ако бабата прави и 10% от описаното от авторката, то аз лично бих я замолила да заведе дело по чл.128 от СК. И чинно ще си спазва режима. И не само, че ще я помоля, ами ще и обясня кротко, че това е единствения шанс да ги вижда тези деца, докато се държи по описания начин, дори бих я посъветвала да си изиска привременни мерки от съда по делото, защото до решение бая се чака.

# 53
Защитаващите отношенията баба-внуче и правата на бабите не знам дали ще са толкова ларж, ако децата им се подлагат на системна обработка от техните баби мама колко е лоша и как ще си живеем добре без нея...!

Ако някой /баба, дядо, леля, който и да е/ каже нещо подобно на детето ми, хич няма да го види повече. Ама баба била....да си мери приказките! Права имала!!! Айде, моля ти се, у лево!!!!!

# 54
  • София
Ами, Натали, аз съм от защитаващите тези отношения, според мен за самите деца е добре и здравословно да имат хубави отношения с бабите и дядовците си, но конкретно в този случай бабата е "отровна".

# 55
Когато отношенията са нормални, разбира се. Също съм с две ръце за това, но в случая, когато бабата говори лошо за майката - не!

# 56
  • Варна
Така е, но пред закона трябва да се докаже, че е отровна. А това е много, много трудно. Особено при толкова малки деца.

Хич не я защитавам даже. Просто казвам, че според закона бабата може да изиска режим на свиждане и нищо чудно да го получи, а авторката ще се сбърка, докато докаже, че тя им влияе зле на децата. Ако изобщо успее, защото от мъжа си явно подкрепа за това няма да получи.

# 57
  • София
Когато отношенията са нормални, разбира се. Също съм с две ръце за това, но в случая, когато бабата говори лошо за майката - не!
Точно, да.

Обаче се опасявям, че Хай е права. За съжаление.

# 58
Взимам си детето и изобщо ѝ забранявам всякакъв досег с него. Ако ще да ходи да ме съди. Пък да видим кой кого и как... От такива бъркащи се баби се развалят и деца, и семейства.....

# 59
  • Варна
Натали, на думи всички сме силни. Ама да не се налага да опираме до законодателната ни система, че там всичко друго е на дневен ред ама не и правата на детето в такива случаи. Питай ме мен за какво става дума, вече не знам кой месец върви кошмарен развод на моя близка, няма да ти кажа за каква пародия става дума, и дете има намесено. Така че, ти ако искаш си живей в облаците ама не е зле да не пълниш главите на другите със заблуди от рода "взимам си детето и й забранявам досег". Понякога това хич не става лесно.

Пък, ако ти се падне злобна бабка насреща, която на всичко отгоре има много време и достатъчно пари, нищо чудно и да те осъди набързо, та свят да ти се завие. В пародия на държава живеем, не забравяй.

Общи условия

Активация на акаунт