Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 032
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Paris, France
елица, още 5 месеца на такава диета и може и диабет да завършиш. Обяснявам, че диетата за ИР не е просто веганска, а веганска, от цели храни и без мазнини вегански храни. И че въглехидратите трябва да се изгарят. Ако не ги изгаряш, тази диета влошава ИР Орехите са мазни, ленът е мазен и той. Ядки в конкретната диета няма почти. По колко грама протеин ядеш на ден и какво ти е идеалното тегло?

Витамините и добавките пиеш ли ги?

# 301
Невена, пия Вит Д, пробиотици и Вит С от време на време. Пиех и омега3 , но от както съм на диета без мазнини ги спрях. Менютотозимесец ми беше следното
Закуска елда 30 гр + 2 бразилски ореха.
Обяд салата и 180 гр варена леща или боб. На врчеря същото. От време на време гъби.Имам 1 междинно хранене което ми беше протеинова  грахова супа или царевица варена или зеленчуци. Протеините немогат да надвишат 40- 50 гр на ден.  Относно изгарянето през деня нямам проблем , но определено вечер се предавам и си лягам без да излизам навън.
Месеца мина резултатите са лоши, така че нямам намерение да продължавам с тази диета.Ще се опитам да я карам на В/Б/ М в процентно съотношение 25/25/50. Ще дам отчет отново след месец

# 302
Елица, напиши примерно меню с новите нутриенти, ако не те затруднява.

На мен ми е интересно и полезно да чета чуждите менюта, които се публикуват понякога тук,

# 303
В момента чета книгата която Алинна препоръча. Никога повече гладен. Там има доста добри идеи. Направо ти е дадено кво да ядеш и по колко.Закуската днес беше 1яйце +1 белтък и сирене. Допълнително кисело мляко пълномаслено и малини.

# 304
Имам я тази книга, ще взема пак да я разгледам.

# 305
Пуснах изследванията.
Ама добър и лош не ми е дал, а асат и алат.
Нямам търпение да си видя кз и инсулина.

Елица, извинявай но ти ядеш по-цял ден почти само В. И не можа на граховата супа да и викаш протеинова Mr. Green Това е виц направо.
Не става така. Съжалявам.
И аз ям леща чат пат или боб. Но ми е абсурдно да го ям и на вечеря и на обяд.
Понякога вечерям леща. Но в закуската ми е имало протеин, в обяда също и не ми пречи чат пат да ям леща.
С това веганско мислене няма да стане.
И аз бях така години. Примерно 7-8 месеца съм била само на растителни храни и след това чат пат ям я някое яйце или малко месо. Но това е недостатъчно. Организма си иска своето.
Промиха ми мозъка с това вегетарианстване и веганстване. И разултата беше накрая куп болести и 110 кила. Айде не мерси. Аз съм си най-важна. Не ми дреме дали ям месо и как страдат животните. Съжалявам, звучи грубо, но за мен е чисто самоубийство такова мислене. Да си вредя на собственото си здраве.
Ако измислят режим в  който да не пострада нито едно животно, изследванията да са ми в норма и да съм СИТА И СПОКОЙНА, може и да се замисля.
Отношението към животинската храна не ми се промени от днес за утре. Трябваше ми време.

# 306
Граховата супа е протеинова. Това е разтворима супа само от грахов протеин. Въглехидратите в нея са минимално.

# 307
А ясно. Да, той протеина е извлечен.
Поне яж яйца и извара. Изварата е много полезна за черния дроб.
Беше писала и риба, че ядеш. Хапвай си я със салата редовно.
Аз елда също ям сутрин. 2 лъжици накисвам от вечерта и после варя с много малко сол. Слагам малко канела и като поизстине извара. Става направо зоново ядене. С обезсолено сиренце също е вкусно. Обаче само така извара да ям не ми е много вкусно. Понякога я овкусявам със сол, копър и краставици, ама рядко, че ме мързи  Laughing
Трябва да  търсиш рецепти вегетариански рецепти за ИР.
Впрочем тази седмица на обяд на работата съм хапвала с обяда и 1 филия хляб вита. Заради изследванията, а и зонирах малко. Не ми се отрази зле хич.

Вчера вечерях пилешко със сметана и салата. Надявам се е била добра вечеря за пред изследвания. Не знам дали ще повлияе на чернодробните. Ама всъщност няма значение, аз гледам да си ям както си ям. Тамън изследванията ще си покажат.
Алат и асат никога не съм пускала.
Видях, че двата холестерола и триглицеридите не са толкова скъпи, ама не взех достатъчно пари.
Магнезий, желязо и калция също са евтини. Мисля другия път да си пусна да ги видя.

# 308
Исках да пробвам как ще ми се отрази вегснското хранене. Днес  след месец пост ,сиренето и яйцата имат друг вкус. По вкусни са ми.
Аз си изследвах  Калии, натрии, фосфор, магнезии, желязо, калции 2 вида- всичко ми е в норма.

Между другото в Лина има промоция на ясички тези неща + Холестерол hdl i ldl i vldl + Триглицериди+ Асат Алат, албумин и билиурубин + Пкк и Кз само за 17 лв. Който е от Бс или Варна може да се възползва

# 309
И аз много обичам животните и си отглеждам котка /не за ядене, разбира се/. Но не по тази причина ми се гади от месо....Просто не ми е вкусно. И като кажа, че основно ям конско и свинско, направо се чувствам като канибал. Още повече, че живея с вегетарианец, който направо мрази миризмата на месо, но дори понякога ми го готви, когато не се чувствам добре. И аз реших, че здравето ми е по-важно. Обаче кантарът нещо не иска да ме мотивира. От 5 дни спазвам стрикто режима/това за мен е велико постижение/, но съм свалила само един килограм. А при моето огромно величество, трябваше направо да летят килограмите. Независимо, че бях доста зле и на антибиотици-не съм спирала да си играя упражненията.
   ММ взел 1/2 кг куркума, обаче са я мелили с нещо доста люто и сега ще си ям цял месец люта куркума....ама то и без друго нали се слагаше чер пипер.
Признавам си, че нямам никаква воля и ми е много трудно, но трябва да издържа. надявам се след 2-3 месеца, да не ми се яде толкова сладко. Снощи , ако искате ми вярвайте, но чак се разревах като видях любимия да хапва толумбички, пък и аз пазарих доста сладкиши-нали е Задушница и се подават сладки неща.
Дали ще е голямо прегрешение поне по малко нар да си похапвам. Щом берита може, защо да не може нар. Снощи изядох 2 мъъънички сушени плодчета жожоба, само и само да си "утоля жаждата" за сладко. Мислех, че ще ми липсва вечерната ракийка със салата, но се оказа, че салатата върви и с липов чай /неподсладен, естествено/. Мноооооооооого повече ми липсва сладкото и тестяното. Днес ще си направя поне таханов хляб, че другата седмица ако "преритам", да има с какво да се залъгвам. Честно да си призная, ако беше заради ИР, нямаше и пръста си да помръдна и щях да продължа да лежа и да си ям, докато се срутя, но много ме мотивирахте с това, че ще ми помогне за депресията. Няма по-голяма мотивация за мен от това, да изляза от този ад. Няма думи с, които да опиша колко ми е тежко и през какви ужасии минавам всеки ден от 23 години насам.....

# 310
Алина, ако си спазваш режима, ядеш каквото трябва и имаш редовни хранения, ще ти намелее желаниет за сладко. Аз нали първите 3-4 години се хранех грешно. Само спрях газираните и всекидневното тъпчене през 2 часа със сладки неща. До октомври през 3 дни ядях нещо сладко. Но като минах на режима минах на седмица да хапна веднъж сладко. Сега съм вече максимум 2 пъти. На работата ако ме почерпят шокалодов бонбон взимам. Ама то е малко и даже не го броя.
Днес майка ми правеше за задушни някакви неща и един сладкиш на фурна с бисквити и ябълки. Е, хапнах си парченце. Много важно. Нали не съм изяла като преди цялата тава  Joy
Правя от седмица като в съветите по зоната. Все по-често като ям плод, нарочно хапвам и малко сметана, извара или кисело мляко. И наистина е по-добре.

# 311
Тя и майка изпратила един куп сладкиши, но дори не съм надникнала, за да не се изкушавам.
Ами аз уж чета, че плавно трябва да се спират ВХ, но аз съм лакома и не мога да устоя на малки количества, затова от понеделник ги спрях рязко, както и алкохола. Имам нар, дюля и жожоба, ако много ми се преяде да хапна, но за сега успявам да се справя. Само дето тревожността ми и напрежението са на макс. Наливам се с липов чай, че на мен липата ми действа успокояващо....

# 312
Аз също ги спрях постепенно.  Сама го реших, въпреки, че първите 2 години не знаех, че протеините били необходими.
Може би също така е и вид стрес ако човек е ял много и да спре рязко да яде сладко.

# 313
  • Sofia
Само да споделя - не си правете експерименти с тиквата. Тези дни много се говореше и аз нали съм пощелива ми се дояде. Купих си едно парче печена тиква, не особено голямо. И 1ч след като го изядох кз ми скочи до небесата. Не знам колко точно, защото ми свършиха лентичките, но е била над 10, аз си я усещам. Отидох на фитнес, потих се 90 мин и се оправих. Но преди това ми беше зле.

# 314
Ами стрес си е. Но по-добре така, защото миналата седмица си взех един шоколад и докато не свърши, не спрях да ям. Аз черен шоколад не обичам, така, че той няма как да ми замести млечния. Единствено плод мога да хапна, колкото да се заситя и да спра.

Общи условия

Активация на акаунт