Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 029
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Редактирах. Гликирания е висок.  Sad

# 331
  • Милано
K.Lera, много ми харесва този режим. Аз се храня всъщност горе-долу така. Като изключим 2-3 ч вино седмично.
Храня се така от доста време...всъщност винаги.Преди месеци спрях брашното,захарта я бях спряла преди година...Ще видя какви са резултатите от изследванията в края на месеца..Радвам се,че съм била полезна♥️Алкохол не пием и никога те сме и опитвали и аз и ММ(само прополис през зимата).

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 21:43 от K.Lera

# 332
Не мога да си обясня при този режим и при тази ниска кз и инсулин, как може гликирания да е 6,10?
Възможно ли е да е грешка? Или да има значение, че съм пила хапчета до скоро. Или фалшив резултат от нещо друго.
Ядосана съм. Когато бях над 90 гликирания ми беше под 6, ама имах проблем тогава.
Сега си гледам едно старо изследване на гликирания хемоглобин от май 2016

Ето го
Скрит текст:

Намерих и по пресен гликиран х. От 21,10,2017
Скрит текст:
Тогава пък пикочната е била добре. Кз също, но инсулина е 18. И още си бях стабилна пухкавелка и не съм била на сегашния режим.
Е, не мога да си го обясня.

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 21:48 от Елора

# 333
От 5 дни спазвам стрикто режима/това за мен е велико постижение/, но съм свалила само един килограм. А при моето огромно величество, трябваше направо да летят килограмите.

Колко очакваш да свалиш за 5 дена? 10 кг ли?
Че килограм за 5 дни никак не е малко, замисли се че това би било 6 кила за месец с това темпо... Дори и много да има за сваляне, пак не е бавно.

Аз се претеглих на един стар кантар у майка ми. Ами права бях че ще съм свалила по-малко от 10 кила, макар че от талията 10см ми ги няма. Към 8 са, ако мога да вярвам на кантара, аз си знам че няма какво да се тегля и едва ли да се кача скоро на токова нещо. Мога и без него да си хубавея пък Joy

# 334
Elora, браво. Страхотни резултати. Тва с гликирания и на мен ми е интересно защо е толкова високо. По отношение на Вит Д ниско ти е . На моето изследване пишеше граници от 20 до 100.
К лера благодаря за инфото. И това ще пробвам.

# 335
Благодаря, уж са добре, ама само кз, инсулина и щитовидните. За холестерола не смея да кажа нищо, защото е общ, а доколкото знам беше важно да се види добрия, лошия и триглицеридите.
Невена да дойде да си каже думата  Laughing

А за Д-то. Пише, че от 20 нагоре уж е в граници. Но викаш е ниско ли?  newsm78
Ето ги
10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

# 336
  • Sofia
Елора, гликираният хемоглобин е средна стойност от кз за последните 3 мес. Така че показва, че в накакъв момент през последните 3 мес кз ти е била висока. Това че сега е добре няма връзка. Той е по-скоро ретроспективна информация, отколкото настоящо състояние. Така че не му се връзвай прекалено. А хорестеролът ти е чудесен, не е нисък. Само дето общ холестерол не дава достатъчно информация. Много по-важно е добрият и лошият да са в норма. Защото ако добрият ти е нисък, а лошият висок, общият пак може да е в норма, но не е добре такова състояние.

# 337
Мерси Савина. Може и да си права.
Просто се чудя как така преди като съм била по-зле с инсулин и кз е бил под 6, а сега е такъв.
И това при положение, че съгрешавам като съм в цикъл и то не прекалено.
Може би защото съм спряла глюкофажа и организма се нагажда.
Ще видим следващия път. Април месец ще ми дава пак.
А може някой ден януари мисля да се наобядвам едно стабилно и да пусна само кз и инсулин.

# 338
Вие какви цитрати пиете? Аз досеха взимах само магнезиев, сега мисля да си поръчам също и цинков и калиев. Ще помоля Невена да каже дали е ок.Flowers Hibiscus

Елора, аз пусках вчера витамини. Вит. Д ми е над 50 (52). Знам, че оптималните нива са около 60-70. Аз пиех по 10 капки Вигантол на ден.

# 339
Аз Д пиех на Джеймисън по една или две капки и то нередовно. Но заради изследването го спрях за седмица.

За гликирания хемоглобин си мисля друго. Нали имам разтоварващи дни с малко плодове. Според мен тогава ми се вдига кз. Може би заради това хемоглобина е такъв. Какво мислите?

# 340
Аз пия вит Д заради недостиг (по 3-4000 на ден), Б комплекс, Магнезий, Омега 3, Прополис антиоксидант, Калций и Цинк.

# 341
Аз пия Вигантол, ФК, Б12, Магнезиев цитрат, инозитол, омега 3.

# 342
  • Paris, France
Елора, инсулинорезистентни си все още, да. Което не е болка за умиралка. По диагонал четох. Впечатленията ми:

Вит Д - трябва да е поне двоен. 24 е под норма. Не може да си здрава с такава стойност. Оптимално е 50-70.

Hb1ac - може да е фалшиво висок поради липса на фолат и Б12, желязо, витамин Д. Корелира силно с тези вещества. Намерих куп проучвания по въпроса, все на английски и френски са. Не говоря напразно и ако искаш мога да избълва десетина линка веднага. Друг вариант е КЗ да е висока дълго време след похапване на нещо въглехидратни, но предвид ниския инсулин клоня към гореспоменатите. Фолат и Б12 да не са съвсем наред. Те ако бяха нямаше да си тук.

Холестеролът, сам по себе си без частиците и големината им нищо не значи.

Пикочна киселина - цитрати, да. Калиев я сваля най-лесно, но и магнезий ти трябва.

Честито, мила. Почерпи ме с една виртуална тортичка да сме здрави!

# 343
Черпя веднагически

Hug

Обаче ако беше видяла само кз и инсулина можеше да ме обявиш вече за здрава, нали?  Laughing
Но аз си знам, че не съм. Първо имам още на коремчето за сваляне. Иначе парче торта рядко ям. Но вече не ми предизвиква такъв глад после. Ето вчера се почерпих с десерта и нямах никакъв глад.
Радвам се че са такива резултатите особено след махане на хапчето. Очаквах да скочи, а те си седят такива. Мисля си, че плодовите дни оказват влияние на гл. хемоглобин. Август имах 1, септември 2, октомври 1.
А за чернодробните не каза нищо. Предвид че са наред, значи ли, че не ми е мазен дроба?
Вит. Д си го почвам. Тоест фолата и В 12 викаш със сигурност ми липсват?
В 12 го смуча чат пат. Трябва да съм по сериозна. Желязо имам, ама и него го забравям.
Фолат нямам. Ще взема скоро.
Имам калиев цитрат. Взех го с магнезиевия. Може ли да ги смесвам или да ги пия поотделно?
Впрочем и калиевия ли ще ме разхлабва като магнезиевия?
Ако е така ще слагам мъничко.
Чудя се и за цинков цитрат. В тримарт имало, ама не съм се сетила да му се невиди.
https://trimart.bg/produkt/%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2- … 1%80%D0%B0%D1%82/

Сега чета за фолата. Това било В 9. Има ли значение дали като купя да пише фолат, В 9 или фолиева киселина?

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 09:30 от Елора

# 344
Вземи метилирана фолиева киселина. Аз лично пия Неофолик мета 2х1т. на ден

Аз вчера си поръчах трите цитрата - магнезиев, калиев и цинков.

Общи условия

Активация на акаунт