Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 005
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви, дано да стана. .

Елора, мерси.

Не бих рискувала със Стевия (иначе от години си пиех кафето с нея, но нали уж за организма нямало значение дали приемаш мед, Стевия или чиста захар?). Просто свикнах дA пия кафето с много мляко и сметана и малко канела. Не ми е толкова вкусно, но Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 06:10 от Анонимен

# 391
Защо стевията да не става. Нали не се отделяло инсулин от нея и не се вдига кз.
То има и други подсладители, но този май е най-полезния. Просто е естествен.
Като го пих преди, кафето ми беше хем много сладко, хем горчиво. Голяма гадост.
Изхвърлих го и си направих нормално кафе.
Чудя се с течния ако сложа една капка, дали пак така ще ми е гадно.

# 392
При мен кокосовото масло даваше впечатление за леко сладникав вкус, после ми омръзна мазното кафе, но дори с мъничко мед вече ми идваше много сладко и така. Другото е и изпробване на различни марки и смески кафе, като се промени начинът, по който го пием. Това не всеки го прави, особено ако от много години си купува едно и също кафе, а разликата във вкуса не е малка.
Течната стевия поне по-лесно се дозира да сложиш малко, по-вероятно да ти се получи от таблетки... и все пак, тоя мед е половин кафена лъжичка, демек почти нищо.

# 393
Елора, някъде го бях чела из многото четива и видеа, които ми минават всеки ден, но ще потърся инфо и ще го пусна по-късно.

https://www.youtube.com/watch?v=hEqr13wZ8vg

https://www.youtube.com/watch?v=R_O0tGOJDjk

Явно може, но да се следи да няма Малтодекстрин или Декстрин в съставките й. Той ползва течната.

# 394
И аз така викам. Нищо не е. А като смених захарта с мед, слагах много повече  Mr. Green
Кафето ми е смеска. Едно и също.Понякога разнообразявам, но все си го искам с мед.
Стевията я пробвах точно на таблетки и не стана.
Затова може би течната. Ама меда си е полезен. Много повече от захарта.

# 395
  • Милано
Паричке, спокойно. И аз съм имала моменти само краката отслабват, после талията, после задника.
Клековете какъв як и готин задник ми оформиха  Mr. Green
В лицето също естествено съм отслабнала. По едно време си викам, що не отслабвам и изведнъж и там се стопявам. Отдавна вече нямам тройна брадичка  Joy

При следващата тема ще ги добавя и книгите. Поста само съм си го редактирала в уърд.

Невена, дано си права и да не е много мазен.
За хематокрита и друг път ми се е случвало. Питала съм личния, каза ми, че ни било много важно и да не се тревожа. Но все пак това е лекар, който все ми казва, че инсулина не бил от значение и ми се чудил, защо го изследвам  Wink
За обезводняването. Пия вода доста. 2.5 л със сигурност.
Но нали съм писала, че от години тоест от 20 годишна имам проблем с акането. Ако не пия чай, няма начин да отида. Веднъж така неглижирах проблема и няколко дни не ходих, стана ми много лошо, та от тогава пия чай. Пия сание. Понякога не пия, а вместо това разнообразявам с натуралакс и псилиум на капсули. Но за санието знам, че обезводнява.
Ох, иначе колко да намаля В. Че аз на обед и вечеря почти не ги ям. Идват ми от зеленчуците реално, а то там са слаба ракия.
Сутрин само са ми в повече. Плода, 2 лъжици елда, много малко мед  в първото кафе. И на работата правя кафенце, но от седмица минах на едно пакетче кафява захар, защото естествено ми стана сладко. А помня времената кога пиех кафе с по осем захарчета  Mr. Green
Ох, ще попрочета за тези хематокрити повечко. Ама при какъв лекар да отида, че да ми обърне внимание на тези стойности?
А за магнезия. Слагам от средните, чаените лъжички, доста по-малко от половината.
Ще видя какво си писала за дозата, че забравих. Днес пих магнезий и не съм пила чай. Но взех натуралакс.
Пробвах и със сушени сливи и смокини, но не подейства за тази ми дейност. Пък и сушени плодове не са много добър начин.

Повече от 25 години бях като теб и по-тежко...до тоалетна само с клизма,но откакто вечер пия чай от семена псилиум нямам никакъв проблем с изхождането.Помагат и варени тиквички(тези,които в Бг ги държим,а тук в Италия ме научиха да ги ям варени на салата😀)Стевия ползвам рядко ето тази напълно натурален извлек.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 00:03 от K.Lera

# 396
K.Lera, и това не ми помогна.
Пих даже по две капсули.
Може пък като е на прах да е по силно.
Ти колко слагаш във водата? И сутрин веднага ли действа.

# 397
  • Милано
K.Lera, и това не ми помогна.
Пих даже по две капсули.
Може пък като е на прах да е по силно.
Ти колко слагаш във водата? И сутрин веднага ли действа.
Капсули не съм пила.Купувам си от био магазини семена и всеки ден си смилам дозата от 1 ч.л с връх.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 14:25 от K.Lera

# 398
  • Paris, France
Пека съм, че стевията вдига ужасно инсулина при нормалните Недиабетици. За диабетици, чиито панкреаси не произвеждат инсулин е ОК, но при хиперинсулинемия е ужас. Няколко души си тестваха инсулина след стевия и не беше розово.

Ако ми се яде сладко ям меласа. Това е черна, лепкава като асфалт нерафинирана захар. Да, има вх, но има всички витамини за усвояването им. Или мед. Стевията е боклук с отвратен вкус.

# 399
Ясно, значи да не пробвам със стевията.
Може и меласа ако намеря хубава да взема да пробвам.

K.Lera, а не може ли да се смели по-голямо количество?
И кога точно пиеш този чай? След вечеря, преди вечеря?
Мога и да пробвам. Ама ако намеря семена от псилиум. Събота или неделя ще имам път до един мол и там има био магазин Зелен, та ще ги питам имат ли семена.
Иначе се разрових, предимно има люспи от псилиума, а не семена.
Намерих обаче и семена.
http://www.bio-vital.net/bg/catalog/id/35.html
Изгодно е. И пише, че може и да се не мелят. Чудя се дали не може в хаванчето да ги счукам.
Само кажи кога точно ги пиеш.
Изглеждаш много добре дори и тук. Аз каква бях...
Някой ден ще си пусна и аз снимки преди и след. Ама да ми ги изпратят, че не са при мен.

# 400
  • Варна
Здравейте, последните 5 дни бях извън града и ми се наруши ритъма, храних се изключително с ресторантьорска храна, и макар да не съм близнала Вх , все пак нямах пълен контрол над това, което е в чинията ми . Но за сметка на това пък си носих гирите в куфара и вечер поне си правех 30минутката

Днес ми беше ден за изследвания, но ще пропусна. От попрочетенето тук , а и на други места в нета се убедих да не бързам. Пълен месец, стриктно по режима +спорт е твърде малко време, за да очаквам резултати, а не искам да се разочаровам.

Смених си магнезия и аз, вече не е оротат , а цитрат и веднага се усети по присъствието във ВеЦе-то ...
Успях да изпека и аз тиква, на хартия по съвет на Шарки -но още след първото парче и ужасно ми накърти захарта...Аз спрях всичко от раз и не искам да въвеждам такива глезотийки ,поне не още, иначе се получи много добре Simple Smile

Кафето и на мен ми е зор да го пия горчиво, не че преди го подлслаждах много, но се усеща. Но с канела го възприемам по-добре, и всичко е въпрос на нагласа, която при мен работи за всичко, само не и за пустия му магданоз Confounded

Относно подслаждането, аз лично не бих ползвала стевия . Предстои да правя торта, издирвам си рецепта за възможно най-доближаваща се до кето торта, но ще подслаждам с мед

K,Lera изглеждаш много добре, дори и с +9кг Simple Smile
С отпуснати кожи досега не съм имала проблем, но и аз не съм сваляла твърде много кг, винаги е било с много спорт, пък и дет се вика -млада бях.
Сега ще видим на къде ще тръгнат телесата, при мен е много целулита, но не го мисля още

# 401
И аз се връщам от пътуване в страната, но съм много доволна този път от себе си Simple Smile Успях да се храня правилно и здравословно, като просто купувах храна и готвех и за домакините. Всички бяха изключително доволни - и аз, и те Grinning

Правих и малки преходи с изкачване, не бях правила от април, когато спирах на всеки 10 минути за да дишам. Умирах направо за въздух. Вече летя нагоре по баирите! Голям кеф. Започвам да си обичам тялото. Такова чувство не съм изпитвала от поне 20 години.

# 402
  • София
Г-це Прекрасна, целулита ти е последна грижа, първата ти е инсулина.  А целулит се стапя най-ефективно с редовна конна езда (аз не яздя, но вече на няколко познати виждам резултата), явно системното "тръскане" изхвърля водата от клетките.

За кафетата моето лично откритие е, че Неспресо  или Или (капсули) мога да пия без захар, гадните кафета обаче не.

# 403
Elora, сега си погледнах изследванията. Гликирания хемоглобин ми е 5,4  . При мен референтните са до 6,4. 
Относно хематокритът, той ми е 0.43, но на предните 3 изследвания  ми е бил съответно :

27Юли- 0.46
03Авг-0.39
31Авг-0.49

Както виждаш за около 1 месец имам доста различни стойности на този показател.  В рамките на няколко дни доста ми е спаднал. Аз лично не му обръщам внимание на тоя показател, но ако разбереш как се сваля, моля сподели.

# 404
  • Варна
Г-це Прекрасна, целулита ти е последна грижа, първата ти е инсулина.  А целулит се стапя най-ефективно с редовна конна езда (аз не яздя, но вече на няколко познати виждам резултата), явно системното "тръскане" изхвърля водата от клетките.

За кафетата моето лично откритие е, че Неспресо  или Или (капсули) мога да пия без захар, гадните кафета обаче не.
Права си, целулита изобщо не ми е приоритет, бременостите ме пощадиха от стрии, но целулита си е задържан боклук, който надявам се да пада с падането на кг, а финалния" отпадък "-вероятно с масажи

За кафето и аз щях да казвам - на капсули нямам проблеми да го пия, но кафеварка/турско и подобни са ми просто ад.

Още едно видео да ви споделя, който си няма какво да прави Wink . На Били Бланкс е :за стягане на корем, паласки, дори и оформяне на ръце , само 11мин https://youtu.be/Q2E3BoClidQ

Общи условия

Активация на акаунт