Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 008
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря, Сребърна паричка! Щеше ми се да са повечко, но това е. Стига ми и това..засега.

Елица, от Амазон поръчах книгата и в Сряда пристига.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 01:07 от Анонимен

# 376
  • Paris, France
Елора, чернодробните ти ензими са много добре. С ВМ-НВД и толкова свалени кила не мисля, че ти е мазен дроба, но може и да е. Добри ензими не изключват леко мазен дроб

Имаш проблем с хематокрити и другото беше обем на еритроцити, май. Високите хематокрити може да са от обезводняване, но много жени и да са от нещо друго. Трябва някой разбиращ да ги види. В смисъл наистина разбиращ, не просто незаинтересовано джипи. Това е, защото мисля, че имат връзка с хемоглобина и гликацията. Аз не разбирам от анемии и подобни. Голям брой еритроцити може да е признак на носителство на сърповидна анемия и таласемия, но не знам какви са стойностите. Трябва да обърнеш внимание на това.

ГГТ е добра и мисля, че не си кой знае колко дефицитна на фолат и Б12. Те също са от значение заради метилните групи.

Само виж тези хематокрити и понамали въглехидратите за да влезе Hb1ac под 5. Сега е като на преддиабетик и ИР прогресира. За да регресира ИР трябва да слезе под 5.5.

Савина - а кортизолът как ти е? Аз се стегнах като отслабнах. Само не се оперирай в Европа! Освен, че е скъпо, повечето хирурзи са като касапи и не разбират от женски форми и скриване на белези. В Мексико и Дом. Република са факири на абдоминопластики и белегът е като U, в естествена гънка. Правят малко, ново пъпче и идеално плосък корем. Могат и дупе да ти направят с излишните мазнини. Трябва ти Вит Ц и протеин за кожата. Може и да се свие. Ако отслабваш бързо можеш да си купиш еластично боди за цяло тяло, ама от силно притискащи те, като след операция. Ефектът е поразителен. Някъде имам такова, но не можах да го облека. Много е удобно и наистина бори гравитацията. Само не бързай и проучи нещата! В Америка правят цици, корем, гъз и още 20 операции на един етап. Ако нямаш излишна кожа като паласки и няма да махат кожа, като колан, около долен корем, ханш и задник, можеш да минеш с една операция. Ако имаш стрии и доста увиснало от многоплодна бременност коремът няма да се прибере. Пишех във форум за недоносени и доста майки на близнаци изхвърлиха десетки хиляди за лазери и квазери. Ефект нула.

елица, лека стеатоза е мазен дроб без цироза или фиброза. Върни се при лекарката и говори с нея! Мазен ти е дроба.

# 377
  • Варна
Срабърна паричка, Как разбраха на ехограф , че дроба ти е зле? Оня ден ходих на ехограф на коремни органи. Всичко ми е с нормални размери и черния дроб не е уголемен. Още като влязох казах на докторката , че имам съмнения за черния дроб, че ми е омазнен. Докато ме гледа каза че всичко е наред, но после написала лека стаетоза на черния дроб, което в превод значи омазнен. Пет пъти питах дали ми е омазнен, каза не. Сега се чудя дали да ходя при друг лекар.

И на мен първо на ехограф на коремни органи ми видяха стеатозата , дори лекарката каза , и че е уголемен черния дроб, освен омазнен. След това ходих на гастроентеролог , той пак ме гледа на ехограф и потвърди ,че имам стеатоза/ не много лека/ , но според него дроба не е уголемен и ми изписа силимарин и  диета, да не ям мазно месо и да спра всякакъв алкохол . Във вторник пак съм на ехография, да видя има ли ефект от  терапията/ минаха повече от 3 месеца/ и други неща да видят накъде са , че и други проблеми имам.

# 378
Не мога да го ям тва месо и тва е. Аз съм като пушачите- по- скоро ще умра, отколкото да проям месо  А за яйцата като ги почна по 2 на ден и започвам да кудкудякам. Но ще се напъна да ги ям на закуска. Кисело мляко обичам от животинските най - много. Кашкавала също ми е противен. Ще си гъча салати на 3-4 часа и така. Ще намаля варивата и ще ги заместя с ядки.

Савич, ти какви други добавки си пила. Аз приемам Омега 3 , Вит Д и Вит Ц и пробиотици от време на време. 
Eли, сега взимам Вигантол на капки 10 през ден, Омега 3, Витамин Ц /2 по 500/ , магнезиев цитрат / доста разхлабва/, витамини Центрум си купих вчера, вярно че са комбинирани, но все нещо ще усвоя. Отделно метилиран Б12, Дегестивни ензими за храносмилане и Еутирокса сутрин на гладно.

# 379
Паричке, спокойно. И аз съм имала моменти само краката отслабват, после талията, после задника.
Клековете какъв як и готин задник ми оформиха  Mr. Green
В лицето също естествено съм отслабнала. По едно време си викам, що не отслабвам и изведнъж и там се стопявам. Отдавна вече нямам тройна брадичка  Joy

При следващата тема ще ги добавя и книгите. Поста само съм си го редактирала в уърд.

Невена, дано си права и да не е много мазен.
За хематокрита и друг път ми се е случвало. Питала съм личния, каза ми, че ни било много важно и да не се тревожа. Но все пак това е лекар, който все ми казва, че инсулина не бил от значение и ми се чудил, защо го изследвам  Wink
За обезводняването. Пия вода доста. 2.5 л със сигурност.
Но нали съм писала, че от години тоест от 20 годишна имам проблем с акането. Ако не пия чай, няма начин да отида. Веднъж така неглижирах проблема и няколко дни не ходих, стана ми много лошо, та от тогава пия чай. Пия сание. Понякога не пия, а вместо това разнообразявам с натуралакс и псилиум на капсули. Но за санието знам, че обезводнява.
Ох, иначе колко да намаля В. Че аз на обед и вечеря почти не ги ям. Идват ми от зеленчуците реално, а то там са слаба ракия.
Сутрин само са ми в повече. Плода, 2 лъжици елда, много малко мед  в първото кафе. И на работата правя кафенце, но от седмица минах на едно пакетче кафява захар, защото естествено ми стана сладко. А помня времената кога пиех кафе с по осем захарчета  Mr. Green
Ох, ще попрочета за тези хематокрити повечко. Ама при какъв лекар да отида, че да ми обърне внимание на тези стойности?
А за магнезия. Слагам от средните, чаените лъжички, доста по-малко от половината.
Ще видя какво си писала за дозата, че забравих. Днес пих магнезий и не съм пила чай. Но взех натуралакс.
Пробвах и със сушени сливи и смокини, но не подейства за тази ми дейност. Пък и сушени плодове не са много добър начин.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 21:29 от Елора

# 380
Паричке, спокойно. И аз съм имала моменти само краката отслабват, после талията, после задника.
Клековете какъв як и готин задник ми оформиха  Mr. Green
В лицето също естествено съм отслабнала. По едно време си викам, що не отслабвам и изведнъж и там се стопявам. Отдавна вече нямам тройна брадичка  Joy

При следващата тема ще ги добавя и книгите. Поста само съм си го редактирала в уърд.

Невена, дано си права и да не е много мазен.
За хематокрита и друг път ми се е случвало. Питала съм личния, каза ми, че ни било много важно и да не се тревожа. Но все пак това е лекар, който все ми казва, че инсулина не бил от значение и ми се чудил, защо го изследвам  Wink
За обезводняването. Пия вода доста. 2.5 л със сигурност.
Но нали съм писала, че от години тоест от 20 годишна имам проблем с акането. Ако не пия чай, няма начин да отида. Веднъж така неглижирах проблема и няколко дни не ходих, стана ми много лошо, та от тогава пия чай. Пия сание. Понякога не пия, а вместо това разнообразявам с натуралакс и псилиум на капсули.
Ох, иначе колко да намаля В. Че аз на обед и вечеря почти не ги ям. Идват ми от зеленчуците реално, а то там са слаба ракия.
Сутрин само са ми в повече. Плода, 2 лъжици елда, много малко мед  в първото кафе. И на работата правя кафенце, но от седмица минах на едно пакетче кафява захар, защото естествено ми стана сладко. А помня времената кога пиех кафе с по осем захарчета  Mr. Green
Ох, ще попрочета за тези хематокрити повечко. Ама при какъв лекар да отида, че да ми обърне внимание на тези стойности?
А за магнезия. Слагам от средните, чаените лъжички, доста по-малко от половината.
Ще видя какво си писала за дозата, че забравих. Днес пих магнезий и не съм пила чай. Но взех натуралакс.
Пробвах и със сушени сливи и смокини, но не подейства за тази ми дейност. Пък и сушени плодове не са много добър начин.

Елора, за хематокрита, ако се притесняваш отиди при хематолог. Той ще ги разчете.

# 381
В лицето също естествено съм отслабнала. По едно време си викам, що не отслабвам и изведнъж и там се стопявам. Отдавна вече нямам тройна брадичка  Joy
Много ме развесели с това изречение да тройната брадичка.
Абсолютно същото наскоро го изкоментирах с приятелка, как вече не ми е тройна ами само двойна, задави се от смях милата, а аз съвсем сериозно го казах...
За кожата се надявам и при мен да не виси особено като сваля още, то ще се види. Ще трябва да се наритам за повече упражнения със сигурност, че почна да ме мързи повече с развалянето на времето, иначе няма да е добре работата...

# 382
  • Paris, France
Елора, от сутринта да ти нахлува мед с кафе в кръвта, заедно с плод и след това още кафе никак не е добре. Ти това го знаеш. Ако Hb1ac не ти беше като на преддиабетик щях да ти пиша да си ядеш плода и кафето с мед, но ти самата виждаш на какво дередже си.

Личния лекар го забрави тогава. Хематолог би бил по-полезен. Ти имаш 3 показателя под или над норма, не само един.

Обезводняването не е от непиене на вода, а по-скоро от липса на въглехидрати, които да задържат водата, разбираш ли? Също електролити някакви. Точно заради  обезводняване ВМ-НВХ не се прилага при бременни жени, дори да са с диабет или ИР. При обезводняване се променя гъстотата на кръвта и може да се получи тромбоза. И колкото повече вода пиеш, толкова повече се обезводняване. Знам, че звучи глупаво.

Ще ида да се доверя да видя какво още не ти е съвсем наред. Май нещо с тромбоцитите имаше.

Магнезиевият цитрат ще ти хареса щом си запечена. Много даже.

# 383
natka, сериозна съм. Наистина беше тройна. Сега една брадичка имам. И нали съм отслабнала я виря нагоре  Laughing
Може би наистина при хематолог да отида.
Невенче, попрочетох сега. Може и от цигарите да е  newsm78
https://www.arsmedica.bg/simptomi/povishen-hematokrit

А в друг сайт пише
Скрит текст:
Хематокритните стойности при пушачи са по-високи. Най-високи са стойностите на хематокрита сутрин и с течение на деня намаляват, като около 20 часа те са най-ниски. В изправено положение стойността на хематокрита е с 5% по-висока в сравнение с легнало (от преразпределението на течностите).Прочети още на: Хематокрит и хемоглобин – как да интерпретираме стойността им | Puls.bg - https://www.puls.bg/aktualno-c-6/khematokrit-i-khemoglobin-kak-d … nostta-im-n-30939

А и толкова ли е високо? Точно на границата е  Mr. Green
За меда. Не мога да пия чисто кафе. Абсурдно е. А и мед слагам половин кафеена лъжичка. Тоест от най-малките и то наполовина. Колко много да е. Има значение дали ще изям една супена или толкова малко. И това в сравнение с количеството захар, което слагах преди.
Също така слагам и малко масло понякога. Ама много малко. И разликата се усеща. Ако не сложа масло до обяд огладнявам по-бързо. Ако сложа съм екстра. Ама бързам и забравям.
Ако обезводняването е от липса на В, как тогава казваш да спра и меда, че и плода. Съжалявам, но без това не мога. Сори, пак казвам, плодовете не ги спирам.
Имала съм друг път моменти са ми били в норма тези показатели. Но сега си гледам изследванията и май на почти всяко изследване тези три показателя са високи. За съжаление не всички изследвания са ми на компютъра. А преди време загубих доста от изследванията си. Особено първите, които ми диагностицираха ИР. Още ме е яд.

# 384
  • Paris, France
И аз съм загубила доста от изследванията и не ми и трябват. Добре, че загубих килата.

Ходих да си гледам хематокрити и не са високи. И аз пуша. Ох, не знам. При тебе не са само хематокрити.

Докато не съм забравила - трябва да си лекуваш ИР. Яденето на ВМ-НВД помага, но до време. При някои хора КЗ започва да се вдига след време, дори на ВМ. И тогава?

И аз слагах много захар преди. Сега слагам мляко, сметана, но захар или мед никога. Свиква се.

# 385
  • Sofia
Елора, опитвала ли си стевия? И защо ми се струва, че си правиш изследвания прекалено често? Не се вторачвай толкова в цифри. По-важно е как се чувстваш.
Контеса, 172 см съм. С типично мъжка структура. Никога не съм имала голям задник, като падна под 80 кг направо ми се изравнява с гърба. Краката ми също са доста прилични. За това пък нагоре е страшно - корем, гръб, ръце, рамене... Но пък това по-лесно се крие с подходящи дрехи (освен корема) и по-малко личат килограмите. За сега се стремя към 75, когато ги стигна ще преценя дали са ми добре. Че структурата се променя с възрастта. Най-малко съм била 63 и изглеждах грозно слаба. Но беше за кратко.

# 386
Савина, знаех си, че си висока и ти.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 06:11 от Анонимен

# 387
natka, сериозна съм. Наистина беше тройна. Сега една брадичка имам. И нали съм отслабнала я виря нагоре  Laughing
...
За меда. Не мога да пия чисто кафе. Абсурдно е. А и мед слагам половин кафеена лъжичка. Тоест от най-малките и то наполовина. Колко много да е. Има значение дали ще изям една супена или толкова малко. И това в сравнение с количеството захар, което слагах преди.
Също така слагам и малко масло понякога. Ама много малко. И разликата се усеща. Ако не сложа масло до обяд огладнявам по-бързо. Ако сложа съм екстра.
Не съм си и помисляла че си шегуваш, просто на мен ми стана забавно да прочето същия израз. Моята още е по-скоро двойна, но има време.
Това с кафето ми звучи познато, преди години слагах в кафето си захар докато спре да се разтваря... това в дълго кафе, разкош направо. Не казвам че тия сигурно 2-3 грама мед дето ги слагаш ще те затрият, а че не бива да се заричаш така, може и някой ден като мен да се събудиш и да не ги искаш и тях. Крачката реално е много по-малка, отколкото от няколко захарчета до мъничко мед.

# 388
Barefoot Kontesa, страхотна си  Hug
Пак ще си станеш толкова.

Савинче, преди време пробвах стевия. Ужасна ми беше, просто ужасна. Дори и една таблетка.
Понякога си мисля дали да не пробвам стевия на капки.
И не са често. Летните дето ги пусках бяха експериментални  Laughing
Иначе пускам два пъти в годината. Пролет и есен. Тогава ми дава личния направление за всичките.

Добре де, вие сериозно ли вярвате, че хематокрита ми е висок заради половин кафеена лъжичка мед?  Laughing
Иначе си права да не се вторачвам в цифри. Но твърде често тези три показателя са високи.
Иначе добре се чувствам. Понякога кръвното ми пада, но рядко. Не смятам за това да ходя на лекар, защото е ясно, че ще ми дадат хапчета. А не мисля да прибягвам до тях. Не ми е редовно ниско.
И шум в ушите имам лек понякога. Ама съм му свикнала. И през деня е изключително рядко. Обикновено вечер като си легна идва.
Имам и синдром на взривяващата се глава  Mr. Green Но и той е рядко. Понякога и година може да го няма и изведнъж бум - както си лежа, тамън да заспя и сякаш чувам взрив в главата си. Нещо като силен шум.

Невена, как да го лекувам. С пет салати на ден. Не става. На работа никой няма да ме изтърпи да рупам салати. Почивките са ми малко, а аз съм и пушач. Ям салата на обед и вечеря винаги.
Другия вариант е да опитам зоната. Но там са повече В. Но чета във фейса, че на много хора с ИР при зоната отслабват и изследванията са  им ок.
Този режим ми е добре. Добре се чувствам, не съм гладна, спокойна съм.
Глад не понасям. Освен ако нямам плодов ден, ама мисля и това да махна. Тогава ядох само един плод и другото беше 3 чушки и 2 моркова.
За кафето си е до човек. Опитвала съм чисто кафе, сори не мога да го пия това.

natka, може и да си права. Може някой ден и от меда да се откажа. Засега не.
Не вярвам хематокрита да е от толкова малко мед.

# 389
Това ако стане, ще си стане само, а и количеството мед си е направо пренебрежимо. Последно толкова някъде слагах и аз, но взе да ми е много сладко и така и пробвах без него, то пък взе че ми хареса.
Контеса, за пореден път се убеждавам че броят килограми сам по себе си не значи много. Я каква манекенка си на тази снимка, а повечето хора знаем какви големи габарити си придставят като чуят жена 70 и няколко кила...

Общи условия

Активация на акаунт