Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 018
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Ами аз с Дюканската бях свалила за 3 месеца 38 кила и затова имам такива очаквания.... Ама сега за дюкавстване не ща и да чуя....месото намразих заради нея....
Еми аз съм им казала на близките, ама вчера нали беше задушница и нямаше как....Че и пита, поне една тулумбич„ка не щеш ли-нищо няма да ти стане Sad....
Е то аз не мога да очаквам на 48 години да съм някаква стегната бабичка.....При предишни диети не ми е увисвало месото, щото не съм качвала толкова и се мажех с много щуротии за еластична кожа.....сега ме мързи и изобщо нямам мотивация.....никога не съм била така немърлива към външността си....Вече спрях и да излизам с половинката си, щото той красив и стегнат, ама той ме измъква на сила....

# 361
Имай малко реалистични очаквания.
Искаш да отслабнеш или искаш да си оправиш здравето?
Винаги можеш да отслабнеш. Нездравословни варианти - един тон.
И не научи ли нещо от Дюкянстването или другите диети?
Че диетите не струват. Не може да караш всекидневно на почти едно и също. Много ясно, че ще се отвратиш от храната.
Затова аз си менкам менютата.
Случвало ми се е от липса на време да ям три последователни яденета яйца.
И да, почва вече да ми писва.  Затова разнобразявам с месо, кашкавал, сирене.
Цаката му е правилно хранене до живот.
А съгрешавания винаги ще има и лошо няма, стига човек да знае кога може да ги прави.

# 362
Ами честно казано теглото ме интересува единствено по отношение на ДХ, инак огледалото го подминавам почти от 3-4 години. Но ми се стори, че свалям малко, затова изкоментирах резултата си. Да, определено ме интересува главно отшумяването на депресията и тревожността. Бях напълно изгубила надежда. Сега като ви чета, че има шанс да се оправя-се мотивирах. Така си мечтая с цялата си душа и аз да поживея като нормален човек и да спра да съм душевен инвалид... Гледам на месото като на лекарство, за да мога да го ям...

# 363
Нещата са комплексни.
Знаеш, че и аз теглото го свалих за ДХ. Това ми беше стимула.
Но със свалянето си идват и други бонуси.
Затлъстяването не е просто естетически нещо неприятно, това е болест.
Нямаше как да си оправя ДХ, ако не сваля. Ако не сваля и не си оправя кз и инсулина, пак нямаше да отслабна. Плюс разреших и дългогодишния проблем с цикъла.
Нали се сещаш, че огромна част от депресията, лошото ти настроение идват от килата?

Я всъщност да се похваля/изфукам  Mr. Green
Днес ще ми докарат легло на Нуга бест. Плюс биостимулаторът за корем  Mr. Green Sunglasses

# 364
Лелеееееееееееееее, благородно завиждам. Ти си някакъв милионер под прикритие. Е тази мечта няма да мога да си я сбъдна. Мнооого са скъпи.

# 365
Де да бях милионер.
Просто ми писна.
Правя чат пат някоя процедура, но ходя на работа. И като се минат 2 седмици имам леки болки в кръста. Естествено не са онези кански прищипвания.
Но често от напрежение на работа, като се прибера и съм схваната. Ту съм на компютъра, ту в движение.
А колана за корем е на ток и дано помогне за корема. Хора в салона ми казаха, че са свалили доста сантиметри, а не са били на режим. И по-лесно ходили до тоалетната. Има и такива са си го купили.
Няколко пъти го ползвах преди 3 години. Направих 3 процедури и на четвъртия ден отидох по тоалетната по-голяма нужда. Нали знаете как уж ходите до тоалетната, но усещате, че не всичко сте изхвърлили. Божкеее, това беше най-якото ходене до тоалетната.  Mr. Green
Иначе моделът е с нефрит. Такъв в салона нямаха. Не е с 3 ролки като обичайния, а със 7. Струва доста пари ако е нов. Над 8000 лв. Ние за 3 го взимаме, втора употреба, не е използван много.

Алина, винаги можеш да си я сбъднеш мечтата.
Аз доскоро не вярвах, че ще имам. Ама реших да пробвам нещо от положителното мислене и го съчетах с една мудра за изпълнение на желания. Кубера мудра. /тез които не вярват в такива неща да си траят  Laughing/
И само няколко пъти я правех, казвайки, че искам леглото.
После почнах да смятам колко да отделяме на месец, че да си го купим след 2-3 години.
Много искахме по-добър модел с повече ролки.
Продава се демонстрационно легло с колана за 3200, ново от стария модел е 5400. А новия с повечето ролки  и който е по-нежен е над 8000. До преди 2 седмици обмисляхме да дадем събрани пари и да купим ново със заем.
И аз си правя тази мудра и искам по-добро легло.
И изведнъж се обажда на майка ми някаква позната, която не е нито виждала, нито чувала от две години. Та и споделя, че продават хубав модел за 3000. Егати и случайността  Mr. Green

Та може и ти така. Обмислете колко може да отделяте на месец за легло и да съберете след 2 години някаква сума. Може и да търсите и втора ръка. Ние просто попаднахме на човек, който работи във фирмата по-подръжката на леглата.

# 366
  • Sofia
И аз да кажа за диетите. Полза от 10 дневна или 3 месечна диета има само за слабите и здравите, които искат да свалят 2-3 кг след празниците. Всички останали , особено щом сме в тази тема, имаме нужда от генерална промяна на начина на живот. Аз го постигнах за 1 год. Не напълно, имам още много работа, но си промених мисленето, което е най-важното. До преди 1 год ядях много тестено и сладко, никакви плодове и малко зеленчуци. Пиех алкохол, по малко, но всеки ден. Не се движех изобщо. Много стрес и напрежение.И непрекъснато правех диети с които свалях по 10 кг и после качвах 15. Резултатът - 117 кг, високо кръвно, сърцебиене, постянна умора, депресия с паник атаки, пълна загуба на либидо (което едно време беше доста високо), почти липсващ социален и емоционален живот. Ненавиждах да си купувам дрехи, обличах се как да е. Ходих на психолог. Помогна ми да поставя началото. Свалих първите 10 кг, но после загубих ентусиазъм и 8 мес нищо. Тогава ми откриха диабет. 2 седмици се чувствах ужасно зле, мислех че ще умра. Тогава започнах промяната. От раз защото съм такъв човек. Махнах всички вх освен зеленчуците, увеличих мазнините, проядох месо, тръгнах на фитнес. Не стана веднага, първите месеци се чувствах отвратително (физически). Тогава Невена много ми помогна със съветите за добавките и многото зеленчуци. Към днешна дата ям основно зеленчуци - 3-4 големи порции на ден, семена, 1 ябълка на ден, малко месо или яйца, чат-пат кисело мляко. 2 пъти седмично по 1/2 ч вино и 1 веднъж седмично по редче много черен шоколад (поне 90 %). Поддържам калориите около 1200. Ходя на фитнес 4-5 пъти седмично. Не се ядосвам за глупости. Общувам много и излизам често. Купувам си дрехи с кеф, ходя на маникюр и фризьор, устройвам си козметични следобеди. Гримирам се с кеф. Резултатът - свалих 25 кг и продължавам, спрях лекарствата за кръвно, кипя от енергия, събуждам се и заспивам с усмивка, либидото ми се повиши значително, имам желание за живот.
Мисълта ми е, че всичко е в главата. Човек трябва да се познава, да знае какво го е докарало до тук и да има воля да го преодолее и промени. Не е лесно. Никак даже. Но си заслужава. Извинявам се за дългия пост, но ми се щеше да споделя.

Аз не знам вече с кожите какво ще правя. Поувиснаха доста. На шията, на задната част на краката и ръцете. И по-зле ще става. Не че ми е кой знае какъв проблем, но все пак... Мажа лосион за тяло, спортувам.... друго не знам какво да направя.

# 367
Може би е до кожа.
Аз онзи ден пак се притесних за корема. Според майка ми нищо не виси, просто имам още за сваляне.
Намерих някакви кремове за гърди и тяло на Матернеа. Ама засега ще се въздържа.
Абе важното е да сме здрави и слаби. Пък каквото ще да виси.
Не можем да очакваме да сме с тела като на менекенки.
Като премахна всичко от корема пак ще пиша как е кожата. Но забелязах и нещо положително. Стриите на корема поизбледняха.
Преди 3 месеца се престраших и показах на брат си корема си.
Тогава още беше по-голям. Нали се сещате, че с дрехи е едно, но на голо е друга гледката.
Човека се втрещи. Има пълни жени с корем, но е някак по-объл и оформен, а при мен е изпъкнал. Дори и с тренировките.
Нещо като на двете снимки е
Скрит текст:

На втората жената е късметлийка, че няма стрии.
Но малко по-голям. В талията естествено ми е намаляла, не е като на снимката.
А преди 2 седмици пак му показах корема и този път пак се втрещи и каза, че освен, че е намалял и е стегнат.
Но имам още. Та пак ще пиша.
И редовно ще питам брат си, че той е по-откровен е не ме залъгва. Пък и е човек, който държи на външния вид на жената, та ми е добър ориентир дали съм добре или не. А майка ми ме щади  Laughing

# 368
  • Sofia
Аз за корема нямам надежди. Никога не е бил плосък, но последните 10 год след раждането беше направо огромен. Сега понамаля, но има още много какво да се желае. Но престилка със сигурност ще остане. Може би ще трябва да се оперира, ама кой знае дали ще се навия. Но корема ми е последната грижа. Ръцете много ме дразнят, че се виждат като съм с къс ръкав.

# 369
Айде сега не можело всеки ден да се яде едно и също.... ядем, за да живеем, а не живеем, за да ядем
Елора, дай да видим биостимулатора, аз имам подобен колан за около 150 лв, ако помага да го вадя от мазето Simple Smile
И мудрата пусни, следях преди темата за подсъзнанието, скоро си мислех да се връщам към някои практики

Алина, само се оправдваш... не ти пиля, но трети месец те чета как не правиш нищо, и то с абсурдни измислени аргументи
Ами може задушница без баклави и торти, може да се спортува любителски, няма как нормален човек да ти се подиграва за това, а още повече се чудя как ти си го самовтълпяваш това и да, може и лакомията да се пребори...
Не се сърди, но ти нито цел, нито план имаш, а така не стига никъде

# 370
За мен може би по има надежда. Знам ли. Не съм раждала. Ама реално аз 20 години си бях като бременна. Няколко годинки бях три месеца бременна, после още 2-3 години 4 месечна бременност и така до 9 месеца  Mr. Green
Ама въпреки всичко не се отказвам от силовите и най-вече за корем. Все ще е от полза. Пък и щом ми казват, че е прибран и повече стегнат, значи съм на прав път.

Херзи, ето го колана

Така изглежда отвътре.
Ама не мога да го открия като продукт в сайта им. Иначе той си върви в комплект с всяко легло.
На ток е. Удря здраво. Помня, че се слага мокър плат. А твоя какъв е не знам.

И хората са различни. Ти може да ядеш всеки ден яйца и то по много, но аз не мога.
Ако човек изпитва отвращение към някоя храна, как да яде?
Хайде изкарай 7 дни на леща за закуска, обяд и вечеря и ми кажи, че после пак ти се хапва леща.  Laughing
Всеки е в правото си да яде това което му е вкусно. Хората имат различни предпочитания към храни.

Ето за кубера мудра
https://jim.alle.bg/%D0%B9%D0%BE%D0%B3%D0%B0/%D0%BC%D1%83%D0%B4% … 0%B5%D1%82%D0%B5/
С контрол и ф пиши кубера и ще ти намери мудрата. Там са доста.
И дриймленд имало
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2580.0

# 371
Как ви се радвам само на споделените истории! Браво!

Савина, промяната сигурно е невероятно видима след такова сменяне на режима, двиг. активност и прилив на енергия! Много съм щастлива да прочета такива хубави неща.
Савина колко си висока и до какви кг се стремиш да постигнеш?

Аз също отслабвам много по-бавно от много други хора и такива 38км за 3 месеца са ми непонятни. Това тегло поне година трябва да е сваля -по около 3-4кг макс на месец..

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 01:07 от Анонимен

# 372
  • Варна
И аз съм от нетърпеливите. Искам да отслабна изведнъж и много, ама няма. Обаче, това първосигнално, иначе разума  казва ,че е по-добре по-бавно.

Аз отслабвам в лице и вместо да ми спада корема , ми изхвръкна дупето , щото ми се вряза талията, но отзад , откъм кръста Laughing

Елора, питала си ако АСАТ и АЛАТ са ти добри, означава ли ,че черният ти дроб не  е омазнен, не не означава , трябва да те видят на ехограф, за да ти кажат със сигурност. Аз съм с добри кръвни показатели , обаче дроба ми е зле.

И пак не каза какво мислиш за асат, алат и ггт. Означава ли, че като са в норма ми е добре черния дроб?

Попрочетох ви и доста полезна информация сте пуснали за разни книги , да видим кога ще имам време да ги разгледам . Днес сготвих няколко неща, поне до сряда да има какво да ям.

Контеса, честита ти 7 -ма месечинка и 22 кг. по- малко, добро постижение е Hands Thumbsup

Още нещо щях да пиша , обаче забравих . В пчелния прашец няма ли твърде много въглехидрати ?

# 373
 Срабърна паричка, Как разбраха на ехограф , че дроба ти е зле? Оня ден ходих на ехограф на коремни органи. Всичко ми е с нормални размери и черния дроб не е уголемен. Още като влязох казах на докторката , че имам съмнения за черния дроб, че ми е омазнен. Докато ме гледа каза че всичко е наред, но после написала лека стаетоза на черния дроб, което в превод значи омазнен. Пет пъти питах дали ми е омазнен, каза не. Сега се чудя дали да ходя при друг лекар.

# 374

Barefoot Kontesa от къде си поръча книгата?

Общи условия

Активация на акаунт