Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 022
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Аз сега си мисля друго. Вместо да давам един тон пари за лекарства, да пия пчелен прашец всяка сутрин.
Ето какво има в него. Че то точно тия неща ми трябват май.
Пчелният прашец е храната на младите пчели и е смятан за един от най-пълноценните хранителни продукти на природата. Той съдържа най-малко 22 аминокиселини, мастни киселини, ензими, ко-ензими, мазнини. Освен това е с високо съдържание на В-комплекс, витамини С, D, Е, както фолиева киселина и рутин (витамин Р). Пчелният прашец е богат на минерали: калций, фосфор, калий, желязо, мед, йод, цинк, сяра, натрий, хлор, магнезий, манган, молибден, селен, бор, силициев диоксид и титан. Съдържа над 50% повече протеин от говеждото месо, но с по-ниско съдържание на мазнини.

Иначе като добавки си харесах на булвит
https://bulvit.com/folieva-kiselina-i-vitamin-d3.html
https://bulvit.com/zeliazo-15mg-s-vitamini-i-minerali-100-tabletki.html

# 346
Б витамините е хубаво да са метилирана форма, защото се оказва, че доста хора не усвояват или усвояват нисък % от обикновените форми. Аз например имам правени генетични изследвания и имам установена понижена усвояемост на Б9 и Б12. Затова приемам метилираните им форми.

При значителни липси на витамини и минерали в организма, е хубаво те да се приемат самостоятелно, а не като някакви комбинирани форми, защото в комбинираните витамини обикновено дозите са доста ниски и недостатъчни за попълване на липсите.

# 347
Добре.
Сигурно тази взимаш.
https://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE … 4-%D0%BC%D0%B3-90

Обаче намерих и това
https://apteka.framar.bg/30024690/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0 … 82%D0%BA%D0%B8-30

Във второто има и други витамини, но фолиевата е пак метилирана и 0,400 като първата, но има и други витамини. Може да са малко, но си мисля, че все ще са от полза.
И не е толкова скъпо.
Обаче пък В 12 е цианокобаламин. А четох ,че може и да е токсичен.
Може би наистина първата фолиева. А от пчелния прашец да си набавям останалите в естествена форма.

# 348
Стела, какви цитрати си поръча и от къде. Елора ти доволна ли се от твоя на Влийотърновската фирма. По отношение на фолиевата аз пия на солгар фолат. В12 си поръчвам от Алоха спрей за нос . За В 12 може и подезични таблетки, но ако е в комбинирани вит през стомаха не се усвоява.

# 349
Доволна съм.
Два пъти пих. Първия път вечерта и повечко. Разхлаби ме. А за мен това е плюс. После сложих по-малко.
В петък не взех, че да не свърша някоя работа като не трябва в лабораторията  Mr. Green А вчера забравих.
Калиевия още не съм го пила.
Днес ще пийна пак магнезий.
В 12 ми е подезичен без други витамини.

# 350
И моят вит. Д е на Джеймисън. От миналата година резултатите ми на вит. Д са добри, но мисля и аз да го започна по 1 капка. Обаче мисля, че го купувах преди 3 години, а няма на шишенцето срок.....дали ще ми помогне ако му е минал срока....

# 351
Не знам Алина. Аз си гледам сроковете, особено на лекарствата. Не ми се рискува.
А дали на Джеймисън е по-добро или Вигантола, също не знам.
Вигантола е по-евтин, даже доста.
Не рискувай.

# 352
  • Sofia
Пчелният прашец е хубаво нещо. Ние го ядем всички. На децата бъркам мед с пчелен прашец и прополис и давам по 1 с.л. всеки ден от октомври до март. Четвърта зима почти не са боледували.
Понеже гледам че пак за добавки си говорите да кажа аз какво пия: вит. С, вит. Д, В12, омега 3 и масло от черен кимион. Освен това в смутито сутрин слагам: ленено семе, сусам, чия, спирулина, куркума, пектин, пчелен прашец, какао и канела.

# 353
Аз почвам да се чувствам като австралопитек.... нищо не пия.

# 354
Елора, да. Взимам ФК от първия ти линк. Достъпна е, няма нужда да се поръчва от сайтове, има я във всяка аптека.

Елица, цитратите, които поръчах са магнезиев, калиев и цинков на Natural Factors. Конкретно сега ги поръчах от сайта на Ревита - https://revita.bg/kategoria/by-mark/natural-factors/page/8/

# 355
Смятам да добавя в първия пост следните книги.
Последните три са препоръчани тук от потребителки. Все още не съм ги чела, но ще ги добавя. Ако имате забележки, свиркайте.

Дейвид Лудуиг "Никога повече гладни" – Търсете я в Спиралата
“Зоната“ от д-р Бари Сиърс
“Ензимния фактор“ от д-р Хироми Шиния
“Яж мазнини и отслабвай“ от д-р Марк Хаймън
“Голямата измама с холестерола“ от д-р Малкълм Кендрик

За НВВМХ не съм намерила книга. Но съм поставила кратък пдф файл, има и отделна тема.

# 356
  • Paris, France
Елора, мерси за тортичка. Ам, ам, ам  изядох я половината виртуално и оставям и за вас по залък. Не повече да не ви се развалят резултатите, хаха.

При такъв гликиран хемоглобин няма как да си здрава. Инсулинът ти е нисък защото и КЗ е ниска. Сто пъти ти обясних, че да се излекуваш означава да можеш да толерираш определени количества глюкоза, сутрин, на гладно, след 7-10 дена високовъглехидратно и изокалорично хранене. Ако се храниш високовъглехидратно, но с по-малко калории и ги изгаряш и освен това изгаряш и складирани, вече калории, е нормално инсулинът да е нисък, защото клетките са празни, място има бол и глюкозата влиза сама, без да е нужно инсулинът да се качва. Това е като приготвяне на куфар. Ако куфърът е празен, няма нужда да го пререждаш, някой да натиска капака за да затвориш ципа Итн. Хвърляш в огромен, празен куфар 2 палта, няколко ризи, поли, бельо, козметика и затваряш. Придърпваш леко ципа и готово. Но ако куфърът е малък, а дрехите са много, с голям обем, носиш половината баня с маши за коса, гримове, лакове и ролки и две трети от гардероба, ще трябва да вадиш боклуци по пода, да пререждаш, да пъхаш чорапи, чорапогащници и прашки в обувки и кутии и накрая майка ти и съседката ще трябва да се качат на куфара, а ти ще трябва да натискаш с едната ръка и да дърпаш ципа с другата, побутвайки изскочил ръкав, молив или друго, така че да не ги счупиш или защипеш с ципа.

Глюкозата влиза в клетки и без инсулин.

След отслабване, дълъг период без въглехидрати инсулинът е винаги доста по-нисък от този на старта. И аз, като тебе, гледах щастливо първите резултати на гладно след отслабването с КЗ 2-3 и инсулин в тези граници. Когато, обаче се тествах след 6 месеца с ОГТТ по правилата, след седмица ВХХ, инсулинът на гладно беше 8, на първи час 80. Което не беше добре, но беше 2 пъти по-ниско от това на старта, когато на гладно беше 10-14 а на първи час над 190. Затова умната!

За фолата и Б12 Стела го е обяснила много добре. А желязото ти как е? Няма да стане с мед и прашец ако имаш дългогодишен силен недостиг. Някои хора не могат да отметилират метилкобаламина. Тогава инжекции или аденозилкобаламин.

алиннна, не е малко 1кг, особено ако инсулинът ти не е паднал и ядеш доста калории. Трябва да спреш да фиксираш килограмите и да наблегнеш да изчистване на храненето, набавяне на липсващото. Много тукашни съфорумци се излекуваха почти без диети като се консултираха с генетици и ортомолекулярен и се натъпкаха с точно каквото им липсва. Чак ме беше яд, че тичах като хахава, хрупах маруля и не ядях нищо с над 12% въглехидрати а те, почти без усилия си оправиха всички резултати за 1-2 години, като в началото техните бяха по-лоши от моите. Ако ме беше видяла щеше да ме помислиш за луда. Ако успееш да се опразниш от ВХ и инсулинът падне отслабването си става само, без да се усетиш и без да изпиташ глад. Виж и позитивите! Сама писа, че не изпитваш глад, а само допреди седмици се оплакваше точно от глад. Помоли семейството да не вади и да не яде пред тебе толумбички и подобни! Достатъчно дълго те няма за да могат да се натрупват с каквото искат тогава. Нищо няма да им стане да не ядат такива неща в къщи 2 дена.

# 357
Мерси.
Разбирам те, ама не мога 10 дни да се храня високовъглехидратно. Първо, умирам от ужас да кача отново килограми и вторият ми ужас е да съм гладна. А въглехидратите това ще направят. Аз  когато съм гладна, не мога да се контролирам. Затова този режим ми е дар божи, държи ме спокойна и сита.
За изгарянето на В помня какво каза. Ходене. Е, няма как да ям много В, защото няма къде да ги изгоря.
На работа ходя.
Абе май доживот ще си карам на този режим.
И все пак съм изяла за седмица 6 филии общо Вита преди изследванията и пак съм доволна. Значи чат пат мога хляб да ям.
Но ще зонирам колкото мога.
Не знам как е желязото ми.
Викаш с прашеца няма да стане.
А може ли и прашец да си ям малко и добавките?
И пак не каза какво мислиш за асат, алат и ггт. Означава ли, че като са в норма ми е добре черния дроб?

# 358
Цитат
алиннна, не е малко 1кг, особено ако инсулинът ти не е паднал и ядеш доста калории. Трябва да спреш да фиксираш килограмите и да наблегнеш да изчистване на храненето, набавяне на липсващото. Много тукашни съфорумци се излекуваха почти без диети като се консултираха с генетици и ортомолекулярен и се натъпкаха с точно каквото им липсва. Чак ме беше яд, че тичах като хахава, хрупах маруля и не ядях нищо с над 12% въглехидрати а те, почти без усилия си оправиха всички резултати за 1-2 години, като в началото техните бяха по-лоши от моите. Ако ме беше видяла щеше да ме помислиш за луда. Ако успееш да се опразниш от ВХ и инсулинът падне отслабването си става само, без да се усетиш и без да изпиташ глад. Виж и позитивите! Сама писа, че не изпитваш глад, а само допреди седмици се оплакваше точно от глад. Помоли семейството да не вади и да не яде пред тебе толумбички и подобни! Достатъчно дълго те няма за да могат да се натрупват с каквото искат тогава. Нищо няма да им стане да не ядат такива неща в къщи 2 дена.

Ами на мен въглехидратите, откак съм почнала стриктно от 6 дни да се храня режимно, са ми само от зелениите, двата домата за почти цяла седмица и 2-3 сухи жожоби-аз съм ги сушила, така, че нямат захар. Иначе съм на яйца и свинско месо-нетлъсто. Тя даже дамата, която редовно ми мели месо от магазина се зачуди защо искам да ми мели шол, като обикновено си меля мазничко месо от главите. Той килограма може и от залежаването от бронхита да е само 1, понеже единствено упражнения съм играла и съм вървяла и подскачала вкъщи. навън не съм излизала, защото само да ме лъхнеше въздух и се задушавах от кашлица..

# 359
Алина, умна жена си.
Нали не очакваш да можеш да свалиш 20 кила за седмица.
Виждала съм какво прави рязко и бързо отслабване с хората.
Мъж свали 70 кг за 6 месеца. Сега му виси кожата отвсякъде и сигурно вече се е оперирал. Не съм го виждала отдавна.
Друга жена 30 за месец. И стана от 30 годишна жена в бабичка. Диетата и беше шоколадова. После и с диабет се сдоби.
Моите 40 кила ги свалям 4 години. Само последните 20 съм свалила за година.
Затова е не ми виси нищо. Корем още имам, имам стрии, но няма висяща кожа.
Гърдите ми се стегнаха и повдигнаха.
Ръцете ми от гимнастиката също се постегнаха и висящата част намаля наполовина.
Освен това тялото помни. Всяка една клетка на тялото също помни. И за да не я стресираш, трябва да се сваля бавно и да се даде време на организма да свикне.
Веднъж отслабнах за седмица 5 кг с някаква диета. Някъде бях на 25. Бях към 87, станах 82, спрях диетата и не само че качих петте кила, ами и още толкова. Станах 91-2. Но продължих с пости, веганско хранене, понякога и вегатарианско. И чат пат се наплюсквах с месо. Редовен глад,последвано от редовно наплюскване. Допълнително стрес и на 33 вече бях 110.
Невена е права. Съсредоточи се в правилното хранене, да си оправиш липсите, а не в килата.
Те постепенно ще се смъкнат.
И е добре наистина да помолиш близките си да не ядат на първо време пред теб.
И на мен ми беше слаб ангела. И близките ми се криеха.
Сега си купуват каквото искат. Ядат пред мен. Не ме блазни.

Общи условия

Активация на акаунт