Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 954
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ти, Натка. Ами аз спрях и млечните, затова го сметнах за прегрешение. Да, права си, достатъчни са другите негативи наоколо, че да се тревожа и за 1 парченце сиренце.

# 436
Сега , като ви прочетох и си направих, много вкусна закуска- 1/2 коф. к. мляко + 1 сварено яйце+ 1 връзка ситно нарязан магданоз  и щипка сол.  Пробвайте. Много по - свежо се получи от обичайния омлет. Само не знам дали 12 гр въглехидрати от млякото не са ми в повече на закуска.
Аз съм писала и преди, но да напомня любимото ми бързо ядене, когато нямам време да готвя или ме мързи. Основата е варени яйца, обикновено 2 бр, малко кисело мляко, лимон или оцет, зехтин, скилидка чесън. И към това прибавям нещо зелено и хрупкаво: обикновено краставица, но може и айсерг, слагам понякога авокадо, кашкавал, каквото се сетя. В купичка си го разбърквам, напомня на салата Снежанка, но си е направо ядене, та дрънка. Grinning Всичко си има и държи ситост. Киселото мляко със зехтина и жълтъка от яйцето го докарват малко като майонеза на вид и вкус.

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 14:19 от Бледолилава

# 437
Подобни бъркочи си правя със заквасена сметана от време на време точно тип Снежанка, с каквото ми щукне в момента че искам да е. Чесън, там магданоз и/или копър и другото всеки път различно. Последно с настърган свеж морков правих повече от веднъж, иначе всичко друго като салата Снежанка. Обичам я, обаче краставиците в момента не са ми вкусни и гледам друго да е. Извара също съм добавяла. За мен си е прилична гарнитура, тежичка ми е за всеки ден, но за разнообразие добре ми идва, а и обичам храната да ми е цветна и си ме радва и на вид. То луд на шарено се радва, че и аз така Grinning

# 438
Отначало и аз със сметана го правех, но категорично я спрях. Отчетох за грешка толкова много добавени мазнини, не знам дали съм права, защото все пак отсланах с този режим и то много, но ми се струва, че сметаната ми дойде нещо множко. А и взе да ми се гади от нея, май организмът ми показва, че не я иска. Та с гъсто кисело мляко също става.

# 439
А, при мен е малко количество, като гарнитура към нещо друго. Ако е за наяждане сигурно и на мен ще ми дойде в повече със сметаната. С гъсто кисело мляко също е вкусно, правя го с каквото имам в момента когато ми щукне че това искам да ям, пълна импровизация. Или е със сметана съвсем умишлено, ако е към нещо от сорта на пилешко филе, че то пък съвсем няма мазнина.
Ти си по-стриктна де, аз малко повече през просото я карам и не следя толкова от кое колко. Просто се придържам общо към принципа и не го мисля толкова. То и затова бавно свалям, но така ми е ок, не бързам и не се чувствам силно ограничена откъм храна. Чувствам се по-енергична от преди, изследвания не съм правила но стана така че последните дни ядях повече въглехидрати и не забелязвам да ми се отразяват кой знае колко. (На гости бях и не беше удобно да занимавам домакините с това че се храня различно от тях, пропусках хляба и десертите и повечето наздравици и за останалото реших че няколко дена няма да ме гътнат.) Щом не бях нонстоп гладна след по-въглехидратна храна отколкото съм свикнала, би трябвало да е по-добре положението с инсулина, със сигурност до преди половин година ако ядях така, щях света да изям на това гости.

# 440
Аллина, аз като бях тревожна ,хванах чак нерводерматит, отделно не можех да спя ,краката ми бяха винаги потни и студени. Пиех съвсем леки присивателни - мента, глог и валерияна, колкото да спя поне час. Направих си изследвания на витамини и хормони.
Оказа се че Б12 ми е 130 , а Вит Д 21. В момента в който се заредих с Б12 още след първите няколко впръсквания, тревожността ми спря. Сега пия и вигантол и имам доста енергия. Виж да не би да ти липсва някой витамин. И не се разстройвай за глупости. Само си скапваш организма.

# 441
  • Paris, France
Аллина, аз като бях тревожна ,хванах чак нерводерматит, отделно не можех да спя ,краката ми бяха винаги потни и студени. Пиех съвсем леки присивателни - мента, глог и валерияна, колкото да спя поне час. Направих си изследвания на витамини и хормони.
Оказа се че Б12 ми е 130 , а Вит Д 21. В момента в който се заредих с Б12 още след първите няколко впръсквания, тревожността ми спря. Сега пия и вигантол и имам доста енергия. Виж да не би да ти липсва някой витамин. И не се разстройвай за глупости. Само си скапваш организма.

+1. И аз мисля, че тревожността е от липси на витамини и минерали, а не просто от нищото. Студени, потни крака = хиперинсулинемия + липси на б12, фолат, Вит Ц, Д и сто други, които никой антидепресант няма да добави. Затова АД няма да пия никога.

# 442
Проверявала съм си витамините. Добре са...

# 443
  • Paris, France
Проверявала съм си витамините. Добре са...

Невъзможно е. Не просто малко вероятно, а невъзможно.

# 444
Днес си пусках изследване на урина и ми излезе позитивен резултат за кетони. Трябва ли да се притеснявам, има ли връзка с хранителния режим или да търся другаде причина?

Урина ОХИ 10 параметъра                          
     pH урина                      5                        4.5-8.0    
     Белтък урина         (-)negative             (-)negative    
     Глюкоза                 (-)negative             (-)negative    
    Кетони                 (+)positive             (-)negative    
     Билирубин         (-)negative             (-)negative    
     Кръв                         (-)negative             (-)negative    
     Левкоцити         (-)negative             (-)negative    
     Нитрити                 (-)negative             (-)negative    
     Уробилиноген     неувеличен             normal    
     Oтн.тегло         1.020                      1.000-1.040    
Урина-седимент                          
     Други         -                 
     Бактерии                     0                       none    
     Епителни клетки         5-7             до 15 на поле    
     Левкоцити                 1-2             до 4 на поле    
     Еритроцити                    0             до 1 на поле

# 445
  • София
    Браво за кетоните! Радвай се, режима добре го спазваш!

# 446
Благодаря ти! Simple Smile
Аз пък така се притесних, викам нещо с бъбреците ми не е наред.

# 447
Минавам да се отчета. Пробвах маруля с магданоз. Ми супер е. Хубаво е да се експериментира. Ама имаше и други неща - ряпа, цвекло, малък морков. Това на чопъра. Отделно нарязах пресен лук и няколко стръка маруля. Трябваше цялата връзка магданоз да лепна. Ама се улисах и стана повече салатата.
Четох хубави неща за магдазона. Тя и Невена все ни кара да го рупаме  Laughing Май помага за пикочната киселина. Много витамини имало там бре.
Та започвам  да го ям всеки ден.

# 448
  • Варна
...и аз днес съм с добри новини, бях на годишния ми профилактичен преглед -образна диагностика. Разказах си всичко на док, и помолих да наблегне на ехографията на коремни органи, най-вече черен дроб... Категорично заяви,че нямам омазняване, нито пък стеатоза, погледна и чернодробните - АЛАТ, АСАТ и ГГТ -всичко в норма ...
Направо ми олекна, подозирах, че и на този фронт ще има борби, но сега някак ми е по-леко , само една Ир и едно Хашимото имам да оправям Stuck Out Tongue Winking Eye

Елора, магданоза е моя най-голям кошмар, искрени поздравления, че си успяла да го изядеш.

А относно витамините -дори и в някакъв момент да са били добре, т.е. в норма, много често се случва да изпаднем в дефицит без да подозираме.
Така се случи с мен , и го казвам от опит, само за 3 месеца вит Д ми се срина, а бях успяла пак за 3 да го стабилизирам, спрях Вигантола за лятото и на контролата през октомври-неприятна изненада ...

# 449
Защо не го ли обичаш?
Аз го харесвам. Не като марулята де. Нея мога да я рупам нон стоп. Ама явно няма толкова колкото в магданоза.
Ще го рупам и това е.
Само че трябва да се науча да дъвча салатите още по-бавно.
Даже всъщност и магданоза ще слагам в чопъра.

Общи условия

Активация на акаунт