Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 972
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Савинче, а след колко време започна да усещаш подобрение от диетата. Имам предвид нервната система. Че аз един хубав сън имах и той ми беше отнет. По цяла нощ се въртя ,рева и мисля с каква нова гадост и подигравки ще ме засипе и унижи шефката........

Алинка, я не се притеснявай. Минавай всичко с усмивка, мисли си за плаж, море, позитивни неща Sunglasses. Като ти почне да ти вика и крещи, въобще не го приемай толкова сериозно, ще си повика и ще и мине, а ти ще го носиш нейния негативизъм цял ден и след това ще го занесеш вкъщи и след това не можеш да спиш. Преди се тормозех, чак Атаракс взимах, за да заспя. Сега не се тормозя, всяко чудо за три дни. Никой не е безгрешен и перфектен. "Явно твоята шефка си има нейни проблеми, щом го излива в/у теб"?
Направи си нещо режимно за похапване и му се наслаждавай -все едно си хапваш най-прекрасната торта на света. Направи си една цветна хубава салата. Например две марули зелена и тъмно червена-кафява, листа целина, рукола, 1/2 домат, 2-3 маслини, 1/2 връзка магданоз, пресен лук, краставичка, бейби спанак- все зелени и си мисли, че като похапваш от тази салата, тя ще е полезна за теб и ще ти подобри здравето.

# 466
Благодаря ти, Савич. Много добре звучи. Тя болна от рак и си пренася на работа негативите. Другите не и се вързват и с тях не се занимава, но мен ме вижда, че съм лесно ранима, пък и веднъж ме засече в тоалетната като плачех и още по садистично се отнася с мен. Съвсем ще ме измъчи и срине. Аз най-вече се страхувам да не ме уволни още в пробния период.

# 467
Благодаря ти, Савич. Много добре звучи. Тя болна от рак и си пренася на работа негативите. Другите не и се вързват и с тях не се занимава, но мен ме вижда, че съм лесно ранима, пък и веднъж ме засече в тоалетната като плачех и още по садистично се отнася с мен. Съвсем ще ме измъчи и срине. Аз най-вече се страхувам да не ме уволни още в пробния период.

Кажи и, че разбираш нейното становище, плачеш защото ти е мъчно, че тя се терзае и че нямаш никакво желание да я ядосваш. " Кажи и - не се ядосвай, много съжалявам, че се тормозиш, ела да пием по едно кафе, за да оправим нещата. В пробен период съм и се старая да работя както трябва..... Нещата ще се наредят, знам как се чувстваш.... Ето от този тип....
Обърни нещата в твоя полза Алинка. И не се тормози. Не си натоварвай психиката и да пиеш антидепресанти и от там човек, като е ядосан и започва да се храни, каквото намери.

Алинка, първият месец на режима ми беше доста отпаднало, замаяно, трудно се адаптирах, но винаги си казвах, че е за моето здраве и няма да се предам. Това, което си свалила за 1 седмица е супер. На месец можеш да сваляш  по 4 кг. Така, че смело напред...
Започнах диетата през август и благодаря на момичетата Савина, Неви, Бледолилава, Елора, Мама Галя, които ми дадоха доста съвети.

# 468
  • Sofia
Савинче, а след колко време започна да усещаш подобрение от диетата. Имам предвид нервната система. Че аз един хубав сън имах и той ми беше отнет. По цяла нощ се въртя ,рева и мисля с каква нова гадост и подигравки ще ме засипе и унижи шефката........
Не съм убедена, че психическото ми подобрение е от диетата. Освен дето отслабването ме прави щастлива. По-скоро е от антидепресанта, който пия четвърти месец. Отчетливо подобрение усетих на 3ия месец чак. Според мен, ако имаш възможност, си смени работата. Не си заслужава да търпиш подобно нещо.

# 469
Там е работата, че по специалността ми трудно се намира работа, а и тази работа е много приятна. Просто тази жена е много зла и не пропуска ден, без да ме нарани с нещо. Какъв антидепресант пиеш?

# 470
  • Пловдив

виждам че имаш богат опит с антидепресанти
мо ползвала ли си 5-ХТП  ?
питам защото той с мелантонина на мен ми режиха проблемите с прекалената ранимост и съня

# 471
Да, пила съм и неолексан и мелатонин. При мен проблемите са много сериозни и не мога да се оправя с добавки... Сега залагам на режима-дано има ефект..

# 472
Да, пила съм и неолексан и мелатонин. При мен проблемите са много сериозни и не мога да се оправя с добавки... Сега залагам на режима-дано има ефект..

Режима помага да ти е леко на тялото и душата.
Алинка, консултацията с добър психолог помага. Не може цял живот да си на антидепресанти. 
Щом работата ти харесва си я работи.... и не се впрягай на шефката.

# 473
  • На брега на реката
Благодаря момичета. Ще опитам. Иначе съм на НВ-ВМХ.

# 474

Режима помага да ти е леко на тялото и душата.
Алинка, консултацията с добър психолог помага. Не може цял живот да си на антидепресанти. 
Щом работата ти харесва си я работи.... и не се впрягай на шефката.
Ами аз съм психолог, а не мога да си помогна......не, че в провинцията се прескачат добрите психолози.....

# 475
  • Paris, France
алиннна, от режима няма да видиш бързо полза, особено след като ти е гаден, натоварващ, труден и гледаш на него като на наказание. Аз гледам по същия начин на нискомазнинната. Не може харесва никак. Ям я заради хипоталамичнатата и може би затова и ми е трудно. Но не е толкова важно за мене. За добавките - никак не съм съгласна, че не помагат. Дозите са важни. Това, което ние пием не е добавка към нещо, което имаме в организма. То е запълване на липса, някаква си. Пиех по 200 000 единици Вит Д годишно когато се оказа, че ми липсва. Явно моят черен дроб не е можел да го складира и за мене са по-добри пестите по-ниски дози. Ай спра да го пия, дори лятото, се влошавам.  Ако на тялото ти му липсва нещо за да обработва мазнини, те си седят налепени по корема.

Савич, психолог няма да и помогне, защото тя в момента няма реален психологически проблем. Треперене, потене, тревожност са и симптоми на ИР.

алиннна, постоянство ти трябва и след време килата ще тръгнат надолу.

# 476
А, аз не знаех, че при ИР има тревожност....тя моята перманентна де.
Ами на този етап с постоянство съм се заредила и спазвам режима. Постепенно ще си набавям добавките, че не мога да си позволя финансово наведнъж да купя всички. Признавам си снощи като се разтреперих и като се тресях от рев , и не ми помогнаха никакви лекарства си купих една малка ракия, но ти и без друго ми беше казала да не я спирам рязко, а аз я спрях рязко и 7 дни дори не се бях сещала.....просто вчера ми дойде свръх напрежението, гаврата и обидата и просто нямах сили, нито разум да реагирам по-адекватно.

# 477
  • София
Моята роднина с ИР (заради която съм в темата), вече е на минус 25 кг. И има коренна промяна в тонуса, поведението, усещането за радост. Е, коренно смени средата, излезе от малкия град и ангарията. Аз отдавам промяната в нея на 50% на стопените килограми, и 50% на сменената среда.

# 478
Ами като се замисля, аз също като живеех и работех в София, бях доста по -уверена, смела и спокойна, нищо, че там работех като учителка и трошах много нерви. Дори усещане за радост имах-нещо ,което отдаааааавна не ми се е случвало-поне 8 години....

# 479
Алина, а след като и ракията не те радва, защо я пиеш?!  По - добре да беше извървяла 9-10 км.....и за физиката, и за психиката.

Общи условия

Активация на акаунт