Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? - 7 тема

• 75 615
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
Ние сме с температура от снощи и не сме на у-ще.

# 256
  • FRANCE
Страхотни кутии. Един въпрос, сложени в чантата не се ли размесват нещата. Примерно ядките в мечовците?

Иначе събирам идеи за сутрешна и слетобедна междинна закуска за каката Обяда е на стол. Дребната няма право на внесена храна в училище освен плод или плодово пюре

# 257
Руло Стефани,зелева салата,малко яйце и краставица+грозде и домашен кекс.

# 258
  • UK
 Аз днес правих картофено пюре рано, рано.
Наденички с картофено пюре, кисело млекце за голямата и мандарина за малката.

# 259
  • Бургас
За да не се смесват храните, ползвам термо-чантичка за да стоят кутиите както трябва, а не настрани Wink Макар че точно ядките ако се смесят с плодовете, няма да е чак толкова фатално Wink

За днес пожела да му сготвя супа и най-бързата такава ми беше спаначена, та супа в кутийка, малко хляб и доматки (извън кадър). Слива, бадеми, орехи и малко шоко-стафиди и ядки + любими бисквитки тип котешко езиче (само от брашно, яйца и захар).

# 260
Здравейте! Макар и не всеки ден, слагам на моя ученик кутия за обяд, но обикновено са сандвичи или нещо неразливащо се. Иска ми се да мога да включа и по-течна, готвена храна. Ще съм благодарна, ако ползвате термос за храна или термо кутия, да споделите впечатленията си - колко време задържа храната топла, вместимост, марка и каквото друго се сетите, че има значение. Има няколко към които съм се насочила, но не съм сигурна колко са надеждни.

# 261
  • Sofia
Вече трета година ползвам Nuvita 350ml и нямам забележки.  В 7ч. сипвам храната и се е случвало да ми върне малко останало, което в 15ч. си е още топличко, при все, че е яла и е бил отворен термосът. Слагам доста топла храна, но не гореща, защото щерката не беше могла да я яде два пъти в началото.  Wink  Но ние винаги сме и с термочанта, трябва да отбележа. Иначе нашият теремос не би бил удобен на малко дете (предучилищна или първи - втори клас), ако няма кой да му го отвори и затвори после.

# 262
И ние сме с такъв термос - син, на китчета. Дъщеря ми е втори клас (7 г.), справя се добре с отварянето и затварянето. Веднъж го беше врътнала накриво, но капачката беше издържала и нямаше разливане. Не ползваме термочанта, а една плюшена чанта с любимите герои от едно филмче. Храната остава доста топла.

# 263
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Храната за у-ще днес:
МЗ - любимата райска ябълка (имаме доста за ядене...)
Обяд - тортила с омлет с див лук и моцарела; печена чушка и авокадо; броколи; салата от тиквички, лимоновият дресинг е на дъното; фурми и орехи

# 264
добър ден и от мен Wink
морена, както винаги перфектна!
ние днес сме на портокалово-шоколадов кекс, мандарини и банан.

# 265
Добър ден!
В термоса ми днес имаше телешко варено!  В допълнение обичайните за сезона ябълки и мандарини.

# 266
  • Калифорния, САЩ
От днес и ние сме в играта за още четири седмици преди Коледната ваканция.

Закуска - четири пенкейкс с ябълка, канела и мед; голямо жълто киви.
Снакс - мандарина и оризовка ( от същата фирма, която Брадата показа тук - с различни зърнени е ).

Обяд - любими динозаври (био пилешки хапки) с кетчуп и горчица; краставица и оранжев карфиол.

# 267
Салата от червено зеле,фритата с праз и шунка+кекс от моркови и мандарина

# 268
При нас днес нищо ново:
З. Навит хляб лаваш с шунка и кашкавал
О. Пържени кюфтета, картофено пюре
С.з. плодове, краставици, маслини

За утре:

З. Палачинки със сладко
О. Леща яхния, краставици
С.з. ябълка, киви, мандарина

# 269
Днес не успях да снимам,изпратих картофи с грах и моркови,краставици с маслини и сирене+домашен щрудел.

Общи условия

Активация на акаунт