Отговори
# 90
  • София
Здравейте мили мами и сладки бебешори Hug
Честит 6-ти месец на малката принцеса МарияНека д арасте много здрава и щастлива и много послушна .
Идват ми гости до после Hug

# 91
  • София
Ето ме мен пак. waveyМалкият спи та сега да попиша и прочета,че компа ми се беше бъгнал напълнил се с вирусчета smile3511
 Vili4ka мила честито и от мен на патерица да сте много щастливи много години с твоят мъж  smile3525
Niunia мила къде се загуби ? newsm12Много да те слушка малката принцеска.А какво стана с цикълчето дойде ли?
При мен ощ ене е идвало изобщо и ми е много добре ама все някого ще дойде newsm61
Ей kleo да си изкарате добре почивката на Банско,и да пратиш много поздрави на Разлог моя роден град.Ех как се размечтах...
Много момичета ми се губят напоследък надявам се всико да е н аред при тях.
А моя малчуган вече си яде пръстите на краката, и си ги разтрива за да помага на мама с масажите rotfImbo
Е това е засега от мен прохладен следобяд Ви желая и да  нацелувате малките съкровища smile3541

# 92
Здравейте!
           ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА МАРИЯ! ДА РАСТЕ МНОГО ОБИЧНА И ЗДРАВА!
Момичета да ви питам,( понеже нямам време да чета и да се ровя) как се справяте със зъбоникненето? Имаше някакъв гел май , ама... та ще ви бъда благодарна, ако ми каже за него или нещо подобно с обезболяващ ефект, защото вече сърцето ми се къса като го слушам как плаче и се мъчи мъничкото ми.

# 93
 baloniЧестит мини рожден ден на  Йоана на Nellina! Да е здравичка и послушничка!

Ние вчера бяхме на консултация, наддали сме с 500гр. и сме пораснали с 3 см и вече тежим 6,450 и сме дълги 66см. Педиатърката ми препоръча да давам вече каши и кисели като ги редувам и да прибавям половин жълтък два пъти седмично, по този повод да ви попитам колко пъти седмично давате кашички?

А сега в духа на лятото и летните емоции. Преди два дни заведохме Натали на плаж  grinning039, мисля че много и хареса, а когато я натопихме в морето много се зарадва, мислеше си че е време за къпане защото след това заспа, спа непробудно два часа и се прибрахме чак в девет вечерта Grinning.

Това е от нас момичета, лек и спокоен ден и много гушки на всички сладурковци Hug

# 94
Да питам тези, които кърмите.Аз все още давам само едната гърда на ядене, но се чудя дали вече не е голям и дали това, че все още връща по-малко значи, че му е достатъ4но само от едната  newsm78

# 95
Да питам тези, които кърмите.Аз все още давам само едната гърда на ядене, но се чудя дали вече не е голям и дали това, че все още връща по-малко значи, че му е достатъ4но само от едната  newsm78
Аз и предлагам втората когато видя че почне да нервничи на първата Mr. Green Но доста често минаваме само с едната Peace
Честити мини рожден ден на Йоанка   bouquet Да е весела и добричка за радост на мама и тати Heart Eyes
Къде сте бе момиченца?Май много ви е налегнала жегата hahaha БОДЛИВАТА ти къде се криеш? От няколко дни те няма Thinking Всичко е наред надявам се  Praynig
Хайде пишете да има какво да обсъждаме Joy При нас нищо ново.
Весел ден на всички Hug

# 96
  • София
ами аз давам и от двете, но пък си мислех точно обратното -  дали не мога вече да й давам само от едната на ядене? Simple Smile  newsm78 защото напоследък се случва да яде само от едната и да не иска още. И Вики връща доста често, има дни на всяко ядене да прави този номер. Незнам, ще ми се да се успокоявам с класическия израз 'било е в повече, затова' ...
И аз да попитам кърмачките: Като се захраним с каша (примерною) - тя (кашата) задължително ли трябва да е безмлечна? Деси беше предложила за оризовата на Фризокрем, но тя е със захар. Или правим следното: правим безмлечната каша с вода (аз така, защото не мога да цедя), а преди това (или след) давам кърма? По същия начин и с пюретата .... ?
Ще бягам, че ме викат Simple Smile

# 97
Привет мацки, приемате ли нови мами Party?
С някои се поzнаваме с други не...zа теzи, с които не се zнаем бебок Симона се роди на 25 Януари. Обича цицата, мраzи да лежи на корем, не се обръща от гъб на корем, обратното по_често го прави...още не си е налапала краката, но успешно тренира...zа сега сме само на кърма и мърzеливата и майка мисли да я държи така поне до към 6 месеца (ако действа млекоцентралата Embarassed), че да не и се налага да вари каши и пЮрета...Зъби още нямаме, но са бая наболи и zа това съкратихме живота на комшийте с ревове последната седмица Mr. Green...ми тва е май Hug.

# 98
Зравейте, милички!

surfline, добре дошла на теб и малката ти госпожица!   bouquet

Ние сме добре - Али когато е навън е на седмото небе от кеф.В къщи е нервничка но няма как да е все весела. Тази нощ да я похваля - спа от 22:00 до 6:00 Simple Smile и после от 7:00 до 9:00 Heart Eyes Но после цял ден не иска да спи и вече към 13:00 беше супер изнервена рева, тръшка се, повърна, порева още малко и към 15:30 успях да я приспя  Crazy Голям цирк сме с нея.

Къде се губят всички ?  newsm78 Момичета, драснете по някой ред да не ви мислим Hug

# 99
Или правим следното: правим безмлечната каша с вода (аз така, защото не мога да цедя), а преди това (или след) давам кърма? По същия начин и с пюретата .... ?
Ще бягам, че ме викат Simple Smile

Кърмиш първо, после даваш каша с вода. Така пак става млечна каша в корема Mr. Green
Но ако искаш да заменяш храненето трябва да цедиш или да даваш млечна. Но ако детето има 6 кърмения през деня поне може спокойно да караш на безмлечна каша след кърмене.
Същото е и с пюретата - в повечето от тях няма мляко, и би трябвало да се дава примерно 100мл мляко и 100мл пюре за да се замени млечното хранене. Или кърмене и после пюре.

Захранването всъщност е допълване на кърменето - когато бебето пие повече от 1200мл мляко на ден и то не му стига, се добавят нови храни. Т.е. при кърменео бебе - ако то е било доволно на хранене през около 2-3 часа денем и на 1-2 нощни хранения и изведнъж почне да огладнява през час и да се буди много нощем за повече от седмица(за това време обикновенно се увеличава естествено лактацията заради по-голямото търсене) се разбира, че на детето му е нужно нещо повече. И вместо с добавката от АМ се дава добавка каша. Като свикне с кашичките се започва детето да се взема на масата след като сме го накърмили да се храни с нас - днеска ще опита ваарено морковче, утре нещо друго и т.н. До годинката обаче не се заменя кърменето.

При баткото наремето се беше получило нещо от сорта:
при събуждане - мляко
закуска на цялото семейство - каша за бебето
преди заспиване сутринта - кърма
след събуждане веднага - кърма
обяд с цялото семейство(евентуално някакви подходящи зеленчуци за бебо от нашата храна)
след обед:
преди заспиване- кърма
след събуждане - кърма
вечеря със семейството - някакви подходящи зеленчуци за бебо от нашата храна или каша
преди заспиване вечерта кърма + колкото иска нощем.

така се запазват 6те млечни хранения и не се безпокоите колко пъти яде друга НЕмлечна храна, защотото кърмата която е изпита е достатъчно.

# 100
Благодаря на тези, които са се сетили за нас!  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
  • София
 [desi], благодаря! И аз виждам, че при мен няма как да се замени храна без кърмене (поне докато млекоцентралата още работи), иска си доста често - по над 7 пъти на ден. Така че като му дойде времето ще си взимам безмлечната каша и такива пюрета пък дано поразреди кърменията!
 Мисля си, пък, и ако имам време ще пусна тема в кърмаческия - дали не може сега да въведа някакъв режим на кърмене?!   newsm78 Въобще, дали има майка, която е кърмила успешно 'под режим' да речем на 3 - 4 часа. ... Възхищавам се на майките с изкуствено хранени деца как си въвеждат режим (и сега с други храни) и всичко им е по план, при нас за мое съжаление не може да се получи това (поне на този етап).  Sick

# 102
ами то аз немога да ям под план, какво остава за децата Whistling
у дома никога немога колкото и да се старая да докарам един и същ час на хранене. Да не говоря за спане  Mr. Green Вечер докато първи, втори, трети, четвърти, и пети номер налягат по леглата все някой от предните номера взел, че се събудил  Mr. Green /да яде естествено/...та така си караме от 9 години - всеки спи и яде когато иска. Ама и аз не съм любител на режима.
едно време от строг режим си докарах едно злоядо дете.... и повече и не помислям.
А иначе - да има майки които кърмят безпроблемно под режим  - такъв който бебето си е създало. Blush Вече би трябвало бебоците да изкарват по 3 часа без кърмене. Моя изкарва по 10 часа денем на въздух Embarassed за да се нахрани като се прибера...

# 103
Ето ни и нас.  Hug Добре сме,като изключим жегите..

Чета ви редовно,просто нямаше новини при нас.
Нета и на мен ми се е..ва нещо,днес пак виках техниците.  Confused Самоизключва се и нито Skype,нито кю,пиша си със съученички в чужбина и трябва да хвана часовата разлика а нет нанайси..

welcome на новите мами!

Напоследък гледам в 9 сутринта вече да сме на вън до към 12:30.Днес за пръв път ходих с Дарина до офиса да видя фирмата да не се е преместила  Mr. Green Много ни се зарадваха.Едната ми колежка роди 4 месеца преди мен,но още на третия месец се върна на работа,голям зор за работа,малко не я разбирам ама хайде..

Иначе си се захранваме,въведох и подправки-корени от магданоз и целина.
Измамих я малко госпожицата..пюрето от ябълка и шипка не го хареса,но на следващия ден го разредих с вода и си го изпи като сокче. Mr. Green
Днес реших да направя домашно пюре от чушка,лук и картоф.Не за друго,а да въведа чушката,че не видях да има в някое пюре.Много го хареса,като взе да отваря уста и да мляска,ама и то си стана ароматно де..Но дадох само две лъжички,утре повече.Отделих си само чушка,и мисля да я смеся с пюрето от броколи,иначе не го яде.
Четох за пащърнака,бил полезен и придавал много хубв аромат на зеленчуците.Видях че се съдържа в някои пюрета.Ако пак се навия да "готвя" ще го пробвам,че си е много е разправия т'ва домашно готвене,изпоцапах сумати чинии и купи. Май не е за мен. Stop

lilli радвам се че линка ти е свършил работа.А в какво се изразява вашата алергия?Ние чак след годинката ще пием ХА мляко.Фризопепа не е толкова гаден като се добави глюкоза.Отдавна свикна с вкуса,но все пак да не ви се налага да минавате на него!А за Авент и ние не ги харесваме бибите, бях писала че слагам на Авентското шише биберона на Чико. Wink
[desi] намери ли каучукови биби?
zaicheto още не давам  меса,чакам да си навърши шест месеца и полека ги започвам-засега пуешко,заешко и пилешко,в този ред.
Gerylyn Честита ви количка,и аз ги харесвам по принцип Пег Перего  Peace Кофти е само че ще я носиш толкова етажи.На мен мъжо още докато бях бременна ми завари едни релси на първия етаж до асансиора.Да чукна на дърво до сега се возя,не се е повреждал.Пък и във входа се роди още едно бебче,ще му оставя релсите наследство. Wink
galita ного е хубава кашата на Фризокрем аз с нея захраних първо, но с царевичната.Да не те притеснява че съдържа захар, на Хумана кашите също съдържат захар,че и глюкоза,захароза,малтоза.. И при всички положения първо е кърмата,след това друга храна.
Stefania давам каша всеки ден.В момента имам два вида купени(+елда) и ги редувам.От кисели според мен няма полза.Какво им е полезното че толкова ги спрягат тия педиатри така и не разбрах.Попарата същата работа..А за жълтъци дума не отварям.. Laughing

Това е от нас.
Поздав най-сърдечен,твой приятел вечен,драги ми Смехурко.. Wink
ако си спомняте "Патиланци"

# 104
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте и от нас!!!!
 baloniЧЕСТИТ МИНИ ЮБИЛЕЙ НА МАРИЯ!!!ДА Е ЗДРАВА,КРАСИВА И ЩАСТЛИВА!!!baloniсъжалявам за закъснениетоVili4ka,със закъснение, но от сърце ВИ пожелавам щастлив и дъъъълъг семеен живот!!!  bouquet
surfline, welcome
frina,аз мажа венците на бебо  с Калгел (не че има голям ефект,но временно го успокоява).Генгигел  и Дентинокс Гел  са другите продукти на пазара(поне които аз знам),но какъв е ефекта от тях незнам.
Забелязах,че Калоян харесва повече зеленчуковите  пюрета(дали защото започнах с тях newsm78), плодовите не ги хоресва ако не ги разредя с вода -мисля си ,че  са му много сладки
.Да се похвалим днес ходихме на консултация и сме наддали 300гр и сме порастнали с 2см ,та вече сме 8300 и 66см.
Тъй като бебоци правят половин годинка ми хрумна заглавие за повода-Имам мини юбилей-половин годинка,хей
Много Hug Hug от нас!

Общи условия

Активация на акаунт