Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 окт. 2018, 08:47 ч.

Супи, предястия и основни ястия с плодове - да споделим рецепти!

  • 2 876
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 194
да, има. аз по-скоро слагам сладки ябълки на кисели салати.
Например на печени червени чушки с ябълков оцет, чесън , червен лук и магданоз слагам съвсем тънки, прозрачни резени сладка ябълка, зехтин и черни маслина.

По същата логика слагам на подобна салата от варено червено цвекло. Само без червения лук.

# 16
  • Мнения: 5 853
Да, сега се сетих и аз, че правя с обилно зелена ябълка салата от настъргани моркови, бяла ряпа, ябълка нарязана на кубчета, стафиди, орехи и дресинг.

# 17
  • Мнения: 1 194
Само децата да не @подушат@, че вкусното нещо в салатата е ябълка.

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 802
Плодове в салати и основни са ми любими.
За салатите - на зелена салата с авокадо и синьо сирене слагам (според какво имам) нар, филетиран грейпфрут или портокал.  На зимна салата от ряпа и моркови - ябълка.
На задушена пилешка пържола - пак каквото имам - круша, портокал, сладко от череши ...
Ананасът пак си го обичам с печено свинско. Най-често правя шишчета.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 481
Едно предложение за Сьомга на фурна с цитрусова марината и копър



И като гарнитура към нея този Пъстър ориз (Confetti rice), който е със сушени плодове.






# 20
  • Най-красивия град
  • Мнения: 5 358
Пиле с картофи и лимони печено на фурна.

# 21
  • София
  • Мнения: 1 481
Уау, изглежда страшно съблазняващо!

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 802
Моята рецепта с плод няма да я снимам, че вече я изядохме, но - обезкостен пилешки бут, задушен на тиган с круши.

# 23
  • Munich
  • Мнения: 3 380
Моята рецепта с плод няма да я снимам, че вече я изядохме, но - обезкостен пилешки бут, задушен на тиган с круши.

Това ми звучи ужасно вкусно. Може ли малко подробности за приготвянето?

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 802
Вкусно беше Yum Преди 2 години, като стоя гладна няколко дни заради ентеровирус дъщеря ми с нещо подобно я захранвах, че баща ѝ реши да почне с някакъв салам и не ѝ се отрази добре.
Та, мариновам месото с лимонов сок, соев сос, черен пипер и малко захар (ама съвсем мъничко ръсвам). Хубаво е да постои поне час-два, но става и веднага да се ползва. Малко мазнина в тигана, обръщат се от двете страни, да се запечата. После се изсипва маринатата, захлупва се тигана и се намаля котлона. Може да се сипе някакъв сок (ако има, аз вчера сипах портокалов). Докато къкри на котлона си нарязвам на тъничко 1 круша, добавям я и пак захлупвам. И това е. Всъщност е бърза рецепта и позволява всякакви импровизации. Понеже първия път ми киселееше от лимона, взех да слагам нещо за подслаждане, слагала съм и сладко от череши, и вино, и бира ... абе каквото имам в къщи.

# 25
  • Munich
  • Мнения: 3 380
Благодаря ти!  Hug  Непременно ще го пробвам тези дни!

# 26
  • София
  • Мнения: 1 481
Сетих се за Пълнена пуйка, гарнирана с кестени! За съжаление им мина сезона.

# 27
  • Най-красивия град
  • Мнения: 5 358
Салата с авокадо-чери домати,авокадо,краставица,морков,червен лук,моцарела,зехтин,сол,риган.


Сьомга с масло,лимони,чесън и зелен лук.





Пълнена пуйка с ябълки




# 28
  • София
  • Мнения: 1 481
Ле-ле-ле, ле-ле-ле, ле-ле-ле! Heart Eyes Нямаш милост!

# 29
  • Най-красивия град
  • Мнения: 5 358
Как да нямам милост.
Много съм милостива даже.Затова пуснах снимка на суровата пуйка.
Помислих си,че печената пуйка ще е много брутална гледка...

Общи условия

Активация на акаунт