- Всеки от вас да вземе парче глина и да си направи жена по свой вкус. / Разбира се показал им чертеж на това какво е жена / . В тази захарница, казал Господ, има десет бучки захар. Всеки да вземе по една и да я сложи в устата на направената от него жена. Така тя не само ще му е другар в живота, но и ще му го прави по-сладък. После донесете при мен жените които сте направили. Аз ще им духна в ноздрите и ще им вдъхна живот.
Речено сторено. На другия ден дошли десетимата и Господ дарил с живот направените от тях жени. Тъкмо всеки да си тръгне по пътя, и Господ открил че нещо не е на ред. Събрал ги той отново и казал :
- Един от вас ме е измамил. В захарницата имаше единайсет бучки захар. Някой е взел не една а две бучки захар за да стане неговата жена по-сладка от другите. Няма да провеждаме разследване кой е сторил този грях. Просто ще Ви разменя жените ви. Ще хвърлим жребий и всеки ще вземе тази жена която му се падне. Десетимата Адамовци нямали избор. Хвърлили жребий и всеки поел по пътя си с новата си половинка.
За това сега девет от десет мъже тичат след чуждите жени. Те са сигурни че чуждата е тази с двете бучки захар и за това е по-сладка от неговата. Само десетия мъж не тича защото знае че всички жени са еднакви. Сигурен е в това защото той изял допълнителната единайста бучка захар.