Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 162
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Моите момчета също не четат. Отказала съм се вече.
Малкият също е зле с речника, но според мен това ще се коригира с времето, поне при баткото забелязвам запълване на тази липса.
Сега съм поръчала една книга на известен БГ- влогър. Казах, че аз ще я чета, но може да заинтригувам и някой от младежите. Simple Smile

Ако е книгата на Слави за мистериите, купувай смело. Щом седи до леглото на моя син ще да е много интересна.
Как се казва книгата? Ако е същия Слави, за който си мисля, него и аз го харесвам.

# 556
  • Варна
Моите момчета също не четат. Отказала съм се вече.
Малкият също е зле с речника, но според мен това ще се коригира с времето, поне при баткото забелязвам запълване на тази липса.
Сега съм поръчала една книга на известен БГ- влогър. Казах, че аз ще я чета, но може да заинтригувам и някой от младежите. Simple Smile

Ако е книгата на Слави за мистериите, купувай смело. Щом седи до леглото на моя син ще да е много интересна.
Как се казва книгата? Ако е същия Слави, за който си мисля, него и аз го харесвам.

https://www.ozone.bg/product/top-misteriite-na-balgariya/

# 557
  • Пловдив
Тоя Слави и до книга ли стигна  newsm78
Моят му е фен и ги гледа поредиците в тубата.

# 558
  • В полите на Пирин планина
Същата, на the Clashers. Hands V

# 559
Много благодаря! За същия Слави и аз се сетих. Синчено го гледа, често му правя и компания 🙂

# 560
Аз подарявам книги с повод и без повод, ама като наказание не мисля да е добра идея и не го правя.

Точно това прВя и аз. Като в последно време купувам и много книги втора ръка. От библиотеката детето беше взело една книга Жестока математика. Глътна яза ден и каза че искал да си я има. Намерих че е поредица и издирих 4книги. Получи ги за Коледа заедно с другите подаръци. От там Сяда - става по празниците - изчете ги и сега ми ги цитира, разказва ми шеги, задава ми задачи. Само ползи виждам. А при корична цена3, 99 го взех във вариации от 7,00 та до 12,00лева за дробите. Но ми се виждат смислено похарчени пари. А детето дори не е като да е математик, по скоро художествен тип.

# 561
  • някъде
Скоро споменавахте някаква книга за тийнове, но не помня как се казваше, а не ми се рови назад. Някой каза, че е подхвърлил на детето и то е започнало да я чете....моля за името на книгата Simple Smile

# 562
  • Sofia
Скоро споменавахте някаква книга за тийнове, но не помня как се казваше, а не ми се рови назад. Някой каза, че е подхвърлил на детето и то е започнало да я чете....моля за името на книгата Simple Smile
[/quote
Книга за всяко момче - https://hermesbooks.com/kniga-za-vsjako-momche.html

# 563
Моят шестокласник чете, в интерес на истината. При все това речникът му не е кой знае колко богат, трудно му е да разказва. Това си е и дарба, макар че може да се коригира в някаква степен. Малкият пък все още е малък да чете много (първи клас е), но има в пъти по-добро усещане за думите.
Книгите при нас не са наказание, но все пак телефонът е предпочитан, и то някакви наистина глупави игри иска да играе, което ме дразни, но това е положението.
Сега се зарибиха по тази книга: Как да бъда як. Има краткотраен полезен ефект - ходят тези дни на фитнес уредите в парка Simple Smile

# 564
  • Перник
Калоян си пожела за имения ден книгата на Стоичков, че се е запалил по футбола напоследък. Поръчах я. Да видим дали ще я прочете... В краен случай ще я прочета аз, да не е зян Grinning Обичам да чета биографии.

И да се оплача за пореден път - излиза от банята онзи ден. Гледам - лицето му сухо. Не го бил измил, защото не съм му казала...

Да си пожелаем в новата година да са ни здрави момчетата и да ни ядосват по-малко Simple Smile

# 565
Честита Нова 2019 на всички!
Стоичковата автобиография е поставена на видно място на бюрото на моя син. Сутрин понякога го намирам с нея заспал. "Библията"! Мда.
Чакам го да се завърне от баща си и да я мята наново с учението. Уж беше взел за през ваканцията темите и задачи, ама не се нАдам много, много...А иначе на думи е много силен,бе. Тук искал да влезе,там...а като се стигне до учене и МЪРЗЕЛ. Напрауууу...

# 566
Момичета, как се казва приложението за смартфони, с което може да се проследява телефона?  И може ли да се свързва с айфон? Този път искам да го изтегля, за да си гарантирам поне малко спокойствие, ако случайно се изгуби ПАК!

# 567
  • Бургас
със синковеца сме с айфони, следя го с  Find iPhone  аз по-скоро дебна къде е младежа, но и за загубен телефон става, при условие, че не е изключен май

# 568
Не чете, и туй то!
Последно преди месец една четиригодишна мома го засрами с познания за Хари Потър, направо му идеше да  потъне в земята от срам! Тогава се беше заканил да прочете поне първата книга от поредицата, и-и-и-и ... до там!
През цялата ваканция крайно неохотно е решил 10 задачи. Очаквам днес да се е изприщил от решаване, че математичката ги беше набрала да решат всичко нерешено в учебната тетрадка до тук, а в неговата тетрадка бая бели полета се бяха заредили... Отделно от това имам да слушам волни съчинения на тема "Златен век" по история... Тежка вечер се задава! Simple Smile И на мен ми се доревава като свърши ваканцията! Sob

Речникът му, по моите разбирания, е беден. Непрекъснато поправям новосъчинени думи. AstonishedОт друга страна - като слушам връстниците му, май изобщо не е за ожалване... Може би ме е разглезил баткото, който много четеше, и съответно - на тази възраст имаше по-богат речник от повечето възрастни, с които общувам ежедневно.
На моменти си мисля, че английският на малкото чаве (и като лексика, и като граматика),  е на по-добро ниво от българския! Rolling Eyes

Хайде, да ви е спокойна и успешна новата  година -  на вас и тийновете  ви! И най-вече всички да сме здрави! Физически и психически! Simple Smile

# 569
И при нас цялата ваканция мина в мързелация, ни учебник, ни тетрадка отвори. Последната седмица преди ваканцията не ходи на занималня, уж щеше да чете пробно у нас и ако видя самостоятелно и отговорно поведение, евентуално да я спираме, ама не би. Преди малко му казах, че го оставям утре госпожата да му завърти няколко двойки като види празните му тетрадки, ама хич не се стряска диването му с диване.
Относно речника, на моменти ме изненадва с някоя по-засукана дума, но има още какво да се желае.

Приложението, което ние ползвахме за проследяване на телефон е Cerberus,  не знам дали става за Айфон. Доколкото ми е известно, всички подобни приложения работят само когато телефонът е включен.

Общи условия

Активация на акаунт