Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 50

• 59 529
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
AnyHr, така е, аз не вярвам в гладолечение и соколечение...Това е стрес за организма. А д-р Емилова, която ги практикува в България, ако знаете, колко много хава и като топка е набита с големи бузи..., в хотела „Лебед“ гладуват пациентите й.....Всичко е за пари и гладолечението - също....Трябва да се храним нормално...и да не наблягаме дори на плодове и зеленчуци, защото и те са с неясен произход и не гният по 2 години.....И този рак не лекуват, защото кой ще удари по раковата индустрия? В ръцете на тази индустрия са страшно много пари...Те ще купят всеки учен стигнал до някакво лечение на рак. Не искат дори да измислят нещо, за да не пада косата от химиотерапията..., защото и перуките се пласират в хилядните количества от онкоболните...Коя ли от нас ще им купи иначе перука, чак германски? Как ли по ДНК виждат, че някой може да се разболее от рак в бъдещето, кой знае кога..., а не могат да лекуват рак? Но той е наистина станал хронично заболяване....

# 76
  • София /Абсурдистан
При мен новото 20 е, че раната се отвори пак, много боли и утре отивам да ме шият. Има и мъртва тъкан, която ще изрежат.Да му се не види и късмета, който имам...

# 77
Ох, Лейди....
Много препати Sad

# 78
Лейди, успех! Да не би от някое лекарство да става така. Мъжа ми трябваше да спре някои от лекарствата си точно заради зарастването на раната.

# 79
  • София
Ох, Лейди , миличка ! !!! Sad
 Рака е нещо което ме разтърси много, последното нещо което съм очаквала. Аз ям месо но се храня относително здравословно. Цвекло ям редовно, а след операцията всеки ден пия сок, но не ми помага. А Герисан миналата година съм го пила 8 месеца и нищо,  знам че не става от днес за утре и трябва натрупване
Аз съм правила много експерименти със храненето. Стигнала съм до извод, че емоциите влияят много повече на здравето от храната. Има храни които ме вдигат веднага, отдавам го на алкално кисилинния баланс, но другото май не важи...
DZ какво учиш , звучи интересно?

# 80
  • София
При мен новото 20 е, че раната се отвори пак, много боли и утре отивам да ме шият. Има и мъртва тъкан, която ще изрежат.Да му се не види и късмета, който имам...

Ей,Лейди....да вземеш да се стегнеш и да се оправиш вече Satisfied
Искрено ти пожелавам това шиене да ти е за последно и да заздравее раната Kissing Heart

# 81
  • Варна
Хора, ракът стана като грип, доби епидемичен характер в последните години.
Какво правим, когато ни пипне грип? Тръшкаме се в кревата почти в несвяст за известно време,после ни минава и продължаваме (понякога възникват усложнения, но и с тях трябва да се справим).
При осмокракото просто лечението вместо 6- 8- 10 дни, трае 6- 8- 10 месеца, но и то свършва и продължаваме напред.
Усложнения и то какви. Много по-бързо дори от рак те убиват някои усложнения след прекаран екзотичен тежък грип. Удря я в сърце, я в дроб, я в нервна система... Шарките са не по-малко смъртоносни, просто човечеството е намерило лек срещо тях под формата на превантивна ваксинация, иначе и там какви усложнения има... Ами други болести, които също тежко атакуват организма като бяс и тетанус по-хрисими ли са от рака? Просто не заболяваме от тях тия които, редовно се ваксинираме или старателно се пазим и статистиката е малко поизкривена, иначе едно нелепо и тъпо набождане на ръждив пирон може да ти затрие живота за няма и 10 дни, какви ти 10 месеца...

Лейди, започваш да ме притесняваш, но в същото време ме радваш как не се даваш... И ще успееш! Ама трудно някак си и тегаво върви при теб. Причината трябва да се намери и да се отстрани. Демонстрираш и кураж, и кондиция, и хъс... всичко нужно си имаш. Обсъди първо с твоето ММ (той си има медицинско образование, би могъл с нещо да подскаже) варианта - смяна на стратегията гонейки целта - едновременното ти възстановяване и непрекъсване на терапии. Любимият ти може и да не е тесен специалист, но би могъл сякаш да те насочи правилно към негов колега обигран и с опит в тази тема. Тия импланти възможно ли е да дават ефект върху заздравяването? Не казвам, че искат през шевовете да избият, но да не би непоносимост от организма към тези чужди тела да поражда проблемите около проблемното зарастване на разрезите...

# 82
  • София
И така сега да дам отчет за Онкодиспансера в бившата 27–а поликлиника Младост....
1.Трябва лична карта
2.Решение от комисията от болничното заведение където е провеждано лечението за диспансеризиране,т.е. трябва да е упоменато,че лечението на този етап е приключило и следва диспансеризиране
3.Копия от всички изследвания до момента

Отива се към 7 сутринта,за да сте от първите на Регистратура(в 7,10 бях 9–а) с личната картата и документи.Там ви записват и дават карта с номер на кабинет .Аз нямам решение за диспансер,така че ми взеха документите,за да ги представят на онкокомисия при тях и да решат къде ще ме пращат.
Ако искате го качете на първа страница,за да се знае процедурата .

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 11:12 от Tan.

# 83
Здравейте и от мен. Вчера мина комисията. Назначиха ми лъчетерапия и хормонотерапия със золадекс и тамоксифен. За колко време още не знам. Нещо не мога да си отдъхна.     Можете ли да препоръчате хранителен режим по време на лъчетерапия. Чаша вино противопоказна ли е? Не бих искала да се откажа от нещата които обичам. Прочетох доста публикации в интернет, за това какво не трябва да се яде с диагноза рак. Но дали наистина е така... Никога не съм злоупотребявала с храната и винаги съм поддържала нормално тегло за ръста и възрастта си.

# 84
DZ какво учиш , звучи интересно?
Начална педагогика 🤓

# 85
Tuca, точно за чашата червено вино четох , че е препоръчителна при лъчетерапия 😆
Според мен просто трябва да се ограничи бялото брашно , захарта и пърженото. Но това важи за всички хора. 🤗

# 86
  • София
Tuca,моето мнение е,че трябва да се съобразяваме с организма си без ограничения.Мога да ти кажа аз как бях по време на химиотерапия....Питала съм всички онколози за хранене,пиене и цигари,и всички казваха да не променям начина си на живот драстично.Аз в деня на самата химия като се приберех в къщи изпивах поне литър бира...много добре чисти бъбреците от токсини Satisfied ,на следващия ден обаче ми се гадеше само като я помиришех.Така бях с всичко....Ту ми се яде нещо,ту ми се гади от същото след ден–два.
Най–добре е като отидеш на лъче да питаш там дали имат някакви препоръки.
Успех и не се сдухвай предварително Wink

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 11:23 от Tan.

# 87
  • Варна
Tuca, точно за чашата червено вино четох , че е препоръчителна при лъчетерапия 😆
Според мен просто трябва да се ограничи бялото брашно , захарта и пърженото. Но това важи за всички хора. 🤗

Плюс солта. И така спретната тройка - захар, сол, брашно оформят оная група, която фанатиците на тема здравословно хранене наричат - белите отрови. Нито едно от трите обаче не трябва драстично да се спира. Тялото си ги иска и в умерени количества, когато не се прекалява дори са си полезни. То с всичко е така дори с цигарите и алкохола. 

Така че, забранени неща няма, има такива, които е хубаво да ограничим ако ежедневието ни протича по следния начин: закуска - тутманик, обяд - сандвич с луканка, следобедна закуска - хубаво осолен чипс, вечеря - пица с бекон, десерт - цяла бонбониера.

Tuca, пийвай си чашката винце на вечеря, наслаждавай и се и не се притеснявай, че нещо грешно правиш (стига да е чашка, а не бутилчица ей... Wink ) Като храни и напитки, които се препоръчват по време на лъчето и от лъчетерапевтите, и тук в темата сме споделяли една на друга е сокът от моркови, салата някаква от моркови, сурови орехи. Също така можеш да си облекчиш лъчето избягвайки слънце (то така или иначе направо ни го забраняват на всички, без значение на каква терапия сме в момента), да си купиш качествено, удобно, памучно бельо и да гледаш да не дразниш кожата с кофти изкуствени материи и пристягащи разни елементи в областта на облъчване.

# 88
Привет, дами.
Имам въпрос към тези, които са на Золадекс.
Кой ви слага импланта - джи пи, онколог, медицинска сестра?

# 89
  • София /Абсурдистан
Върнах се от лъчетерапия. Вчера ходих да ме шият за 8-ми пореден път, отвори се и още една дупка като следствие от гнойния абцес и кожата изтъня като цигарена хартия отвътре, просто изтече сякаш заедно с гнойта. Гледаха го няколко лекари, импланта се понася добре, но кожата е увредена веднъж от лъчето, веднъж от гнойното възпаление, което по всяка вероятност е набирало доста време, преди да пробие. Най- вероятно ще го извадят импланта след лъчето, да оздравее кожата, а после ще го сложат пак, но с разрез отстрани на гърдата. Ако се  закрепи кожата, тогава така ще си стои, ама едва ли. Антибиотика няма да го спрам засега. Това са ми новините.
 ...Даниела... Золадекса го слага медицинско лице - лекар или сестра, но не всеки може. В гинекологичен кабинет най-добре, там са свикнали да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт