Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 50

• 59 536
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, аз съм нова тук. Оперираха ме преди 2 седмици. Гефрирът е показал злокачествено и са отстранили всичка- цялата гърда и всички лимфни възли. Окончателната присъда за терапиите ще науча утре. Сега от вчераС обаче операционната област се е подула, вероятно е съврала лимфа или гной, не знам. Станало е през нощта, защото снощо си бях добре, доколкото това е възможно. Ще опитам довечера да звъня на опериралия ме лекар, дано утре се навие да погледне. А иначе не знам къде да ида. Оперираха ме в Александровска болница. Дайте съвет.

# 91
  • София
Lady, Hug Твоята сага край няма! Като видя, че си писала все очаквам добри новини да прочета.

Много го мисля midkoo... Cry

# 92
  • В царството на игрите:)
Lady, Hug Твоята сага край няма! Като видя, че си писала все очаквам добри новини да прочета.

Много го мисля midkoo... Cry
Писал е последно на 14 октомври в бг мама и то в нашата тема..И аз го мисля..

# 93
Здравейте, аз съм нова тук. Оперираха ме преди 2 седмици.

Здравей,
ще разкажа при мен как беше - подутината ти е от насъбрала се лимфна течност. Аз ходех при хирурга на източване през два три дни, доста време при мен се проточи, но при теб може да не е толкова, но трябва да се източва . не боли, само си е разправия, но няма как да изчезне.
Като ти дадат протокола от онкокомисията трябва да си избереш къде да се лекуваш. Аз бях в "Надежда" там беше операцията и после терапиите. Може и в Дървеница и в " Исул" и в "Иван Рилски", и в Токуда а пък забравих и за Сити Клиник и на още места има. Аз както казах бях в Надежда. Като вземеш протокола веднага отиди да се запишеш, където си избереш, защото до месец след операцията е желателно да се почне лечение, ако имаш химиотерапия назначена. После лъчето пак си избираш къде, но то е по-късно  , за него има време. Това на прима виста ти казвам. Питай и друго ако се сетиш. Simple Smile 

# 94
vallinna,  лимфна течност е .
Аз също ходих през 2-3 дни. Влачих се 1 месец. Накрая започнах да слагам сутиен с протеза и спря да ми се събира толкова.

Като казах протеза...
ПОДАРЯВАМ първична протеза на Амоена чашка В . Ползвана е 1 месец. Като нова е ! Подарък ми е от фондация Една  8

# 95
  • София
Звънях на опериращия, каза да ида веднага. Източи около 300 мл лимфа. Няма гной. Сложи един абокат  с импровизирано контейнерче да капе. После живнах,  като поолекна, разходих се до службата , на 300 м е от Александровска, пих кафе с колегите и като се прибрах, май не капе. Допускам, че се е запушил абокатът, но имам уговорка за утре, ще дотърпя. Утре ми излизат изненадите, днес само предварително инфо от лекуващия , че 7 засегнати възела. При тумор 22 мм, самоопределих  се сама  на стадий 3А

# 96
  Золадекса ми го слага приятелка мед.сестра или джипката. В Ситиклиник е 11лв.

# 97
vallinna, мила готви се за химия .
Стадия и според мен ще е 3-ти .
Важното е , че си го открила и сте го извадили ♡♡♡
Не се притеснявай , всичко ще мине и ще забравиш какво е било 🤗🤗🤗
Силно гуш 🤗🤗😏

# 98
Лейди, не ми се чете назад в темите..., но нали при теб е била една гърда за махане? А сега раната не зараства на страната дето е била здрава или болна гърда? Къде се е появил този проблем? А имаш ли сега все още температура?

# 99
  • София /Абсурдистан
Където беше болната. Температурата спря, пия антибиотик.

# 100
  • София
Момичета, държа се, сякаш живея в паралелна вселена. Утре ще пиша какви изненади са ми приготвили. Чака ме тежка нощ. И абокатът боде доста. Май се запуши. Така или иначе при 3ти стадий - 26% преживяемост. Жалко за семейството ми.

# 101
  • София
Момичета, държа се, сякаш живея в паралелна вселена. Утре ще пиша какви изненади са ми приготвили. Чака ме тежка нощ. И абокатът боде доста. Май се запуши. Така или иначе при 3ти стадий - 26% преживяемост. Жалко за семейството ми.

И защо реши, че ти не си в тези 26%!?
На Господ ли се правиш!?
Vallinna, хайде да се стегнеш! Да впрегнеш цялата си воля, за да се справиш със ситуацията, а не да хленчиш и да се самосъжаляваш! Предстоят ти трудни времена и така не си помагаш...
Ясно е, че си шокирана, стресирана, уплашена... Но и това ще мине!
Ще се справиш! Само се успокой! И повярвай, че всичко ще е ОК!
И споделяй как вървят нещата. ,,<3

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 06:55 от AnyHr

# 102
vallinna, веднага спирай да четеш !!!
Аз се докарах почти до депресия с това четене. Добре , че бяха момичетата от форума ♡ и моето семейство ♡♡♡
Никой не знае какво му е писано !
С това самосъжаление само си вредиш!
Горе главата !

# 103
  • Варна

В момента, в който сподели проблема си било то и с онлайн приятелки вече си се отскубнала от тия 74% обречени души. Голяма част от тия 74% нелепо са загубили битката, понеже са се крили, не са споделяли, не са си казвали какво ги тревожи и гнети. Ние тук изкривяваме статистиката доста, всичките сме в 26-те процента преживели. И ти ще се вмъкнеш в тия проценти като те гледам/чета. Дойде в темата със споделяне, нагласа за взаимопомощ, състрадание. Дружно точно така можем да се борим. Няма смисъл чужди отъпкани вече пътеки да отъпкваме наново, огън с кремък да палим и вода да откриваме... някой преди нас вече е измислил и кибрита, и запалката, и кладенеца е изкопал... и т.н. метафори. Заринах се вече с епикризи и копия на всевъзможни документи, но помня и аз нещо като G3... G2 ли... беше... и със засегнати лимфи... и все пак ей ме на тук съм!
И както DZ ти писа "vallinna, мила готви се за химия" вземи, че се подготви заради семейството ти. Наистина май няма да ти се размине химията, странични ефекти ще има, но не се бой и не се предавай. Било то и тежка терапия с неприятни усещания преживява се Wink Горе главата! Не се предавай! Има тук една камара отъпкали пътя на химиотерапията, които да ти помагат със съвети.

# 104
  • София
Цитат на: Unknown_lady link=topic=1071022.msg37615758#msg37615758 date=15410036
Обаче и раната е зле, та утре съм и при хирурга.
Писна миииииии Sad
[/quote
Извинявай предварително ако се засегнеш. Отдавна не съм се изказвала в темата, но не се сдържах. Този твой хирург не ти ли идва на акъла, че е пълен нещастник. Защо те оперира при положение, че една тъкан може да се прецени дали е готова за подобна интервенция! Чета, че 7 пъти те шие 😡 ми може да е некадърен, защо не пробваш да питаш някой друг за мнение. Аз си правих реконструкция 1,5 г след Лъче и хората прецениха колко е еластично, може ли, не може ли

Общи условия

Активация на акаунт