С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 694
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Яренце нищо не дължи на свекърва си. Напротив, ако няколко години се е съобразявала  със свекърва си, тя дължи съобразяване в някакъв момент. Не може винаги единия  да се съобразява. Мъжа й е този който трябва да уважи и двете, той да се оправя с уведомявания, разпределяне на времето и предупреждения,  ако някакви планове съвпадат по време.
А свекървата трябва да е наясно, че младите ще предпочетат събиране с приятели вместо с възрастни, особено за РД. Аз на нейнто място нямаше да се тръшкам да са до полата ми. А какво остава да държа да си променят плановете, както в случая са тръгнали на път по нощите, само да й угодят.
Ако бях аз, щях да честия по телефона и да се придържам към моята уговорка с толкова хора, вместо да се впучатлявам от тръшканията на някого. Да го отнася този който е забравил и от там идва всичко

# 151
  • София
Иве, и аз стискам много палци!!!

Снощи много ме ядосаха моите свекъри- макар и косвено. От един месец обясняват как всеки момент очакват да им докарат дърва за зимата и искат ММ да им помогне (особено предвид кожното заболяване на свекъра), което никога не е било поставяно под съмнение. Проблемът е, че не можело да кажат дори един ден по-рано, защото тия с дървата се обаждали от "днес за днес".

Покрай рождените дни нали се виждахме два пъти и двукратно коментирахме как да постъпят, за да е най-удобно за всички.

Сега, малко факти: вилата е в Панчарево, ММ работи в Бизнес Парка, а живеем почти в центъра. Сутрин го оставям на метрото и си продължавам с колата.

Та, предложих на всички ММ да си приготви сакче с дрехи, временно да си ходи с неговата кола на работа, така че когато и да звъннат- той да може директно след работа от Бизнес Парка да тръгне към Панчарево, да нощува там и лесно да се транспортира на следващата сутрин. Всички радушно приеха идеята.

От тогава- ни вест, ни кост от тях. ММ им звъни точно през ден- все няма новини. Вчера им е звънял през деня и се е развил следния диалог:
- Дойдоха ли дървата?
- Да, още снощи към 8.
- Защо не ми се обадихте?
- Защото не може да дойдеш веднага.
- Добре, де, ако се бяхте обсадили, щях да дойда днес.
- Оф, знаехме си, че въобще не трябваше да те викаме и да разчитаме на теб.

FlushedFlushedFlushed
Long story short - that escalated quickly!
След като имате уговорка мъжът ти да върши услуга на родителителите си е редно те да го търсят, а не той тях.   Редно е и другия брат да се включи в пренасянето на дървата. Следователно виждам няколко грешки от ваша страна:
1-ва грешка - Защо мъжът ти тича като кученце всеки ден, да ги пита кога той да им свърши услуга на тях???  Редно е да си кара ежедневието, а те като имат нужда от него да му звъннат, не той на тях.
2-ра грешка - харчите пари за транспорт за 2 коли, вместо за една, дни наред ??? Защо тези излишни разходи или няма къде си похарчите парите?? Като им пристигнат дървата, той на секундата, като по венна команда ли следва да се изстреля от работа? Не може да се прибере и да си вземе колата или най-логичното - на другия ден да тръгне с неговата кола и от там на вилата? Какво ще им стане на тия дърва, ако не са вкарани на секундата?
3-та грешка - С това си поведение -  да слагате живота на свекърите преди вашия и да им се молите да им свършите тяхната работа и за капак упреци да търпите - ще си сговните вашия живот. С РД-ти същото - измети плановете си за собствения си РД, за да угодиш на свекървата.
След  всичко направено от страна на мъжа ти и такъв разговор от страна майка му - най-логичното е да каже "щом смяташ, че на мен не може да разчиташ ще оправдая думите ти, за да видиш какво значи да не разчиташ на мен". След което да затвори телефона и да си гледа живота. Който иска той да им оправя дървата щом се държат като със слуга, че се и подиграват с него. Да видиш другия път как няма да се лигавят и подиграват с усилията му.

# 152
  • София
Съгласна съм, Афродита, с всичко написано, но не се зачеркват родители толкова лесно (както и да се държат), особено като знаеш, че наистина няма кой да им помогне.

За колата- нарочно споменах локациите. В час пик в София едно връщане до вкъщи, за да я вземе и тепърва да тръгне, би му отнело около 2 часа, т.е. пак да пристигне по тъмно.

# 153
  • при късмета
Това, че няма кой да им помогне, те трябва да го разберат. Докато само вие го знаете ще е така

# 154
  • София
Съгласна съм, Афродита, с всичко написано, но не се зачеркват родители толкова лесно (както и да се държат), особено като знаеш, че наистина няма кой да им помогне.

За колата- нарочно споменах локациите. В час пик в София едно връщане до вкъщи, за да я вземе и тепърва да тръгне, би му отнело около 2 часа, т.е. пак да пристигне по тъмно.
Мако ме е изпреварила, но да кажа: Те са зависими от вас и е време да им го покажете. Не говорим да ги зачеркнете, а да ги оставите един път да си сърбат сами собствената попара, за видят, че освен на вас /за другя брат не знам/ няма на кой да разчитат и да видиш как ще си променят отношението.
За локации - ок, много е пътя за разтакаване, но какво пречи да отиде на другя ден? Нищо. То реално пак така е станало, ама след съвсем ненужен цирк от тяхна страна, въпреки похабените усилия и пари за 2 коли от ваша страна. Можело е да си спестите разходите, вместо да им стоите на "полусъединител" сумати и дни, че и накрая за няма нищо.

# 155
Това, че няма кой да им помогне, те трябва да го разберат. Докато само вие го знаете ще е така

Дано не стигна до там да няма кой да ми помогне.

# 156
Току що и моята успя да ме издразни, а иначе е стахотна, но понякога.....
Подарихме ѝ хлебопекарна за РД, зарадва се и си я ползва най-редовно.
Днес ще се събираме с приятели в не много близка вила и тя решила да направи хляб, "да не сме с празни ръце"?!Няма лошо, но пак ще чакаме да се опече хлябът напълно готови, ей така час и нещо чакане(това го е правила и преди).

И понеже е ясно какво ще последва:
1.не съм неблагодарна, просто не ми се чака
2.тя знае къде ще ходим от синът си, разбрала е снощи, мъжът ми днес ще я закара да си свърши някаква работа(в момента е с нея)

# 157
  • София
Скрит текст:

Викаш добре са си така, младите да им стоят "на педал" и да званят, коага ще им е удобно /на св./ да им свършат работа, а свекърите да вдигат скандали, че на тях не може да се разчита и не е трябвало да им се обаждат изобщо.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 158
  • София
ММ тръгна за дървата. Сагата приключи. Grinning

# 159
  • София
Приключи за теб, ама за него на дали. Сега го чака прясна порция хокане от маминка Mr. Green в продължение на телефонния разговор. Ей тъй, да се знае кой е шефа bowuu.

# 160

И защо ТРЯБВА да се помага, само защото някой решил, че трябва да живее в миналия век и да се топли с дърва? Ми като не може да се обслужва, ще си намери алтернативни начини. Това, че са възрастни изобщо не оправдава безмислието на постъпките им. Ще ангажират цялата рода, да им обслужва дървата ...

# 161
  • София
Приключи за теб, ама за него на дали. Сега го чака прясна порция хокане от маминка Mr. Green в продължение на телефонния разговор. Ей тъй, да се знае кой е шефа bowuu.
Да се оправя той Grinning Аз ще се отдам на къщата днес, че цяла седмица се прибирам много късно и е малък хаос.

Пък и ще си дремна следобед с украсата. Wink

# 162
  • София
Да се оправя той Grinning Аз ще се отдам на къщата днес, че цяла седмица се прибирам много късно и е малък хаос.

Пък и ще си дремна следобед с украсата. Wink
Не е по темата ама
Скрит текст:
Сега си представи как докато си пишеш тук, или по време на следобедния сън, една сушилня би те отменила на 90% в гладенето, а в същото време една миялна би ти спестила 1 час на мивката. А ако и фурната ти има самопочистване ти остава 1 хладилник и МВ за миене на ръка и си готова в общи линии. Не че съм подстрекател, ама ... само си помисли Party

# 163
... но какво пречи да отиде на другя ден? Нищо. То реално пак така е станало, ама...
Предполагам (само предполагам!), че на другия ден могат да не си ги намерят дървата. Сигурно ги стоварват на улицата и вероятността услужливи съседи (и не само) да ги "приберат" през нощта е голяма .
А иначе, наистина нямат основание за цупни. Просто е трябвало да му се обадят веднага. Не вярвам да са им ги докарали в полунощ. Освен ако са го търсели, а той не е отговорил.
Що се отнася до колите, ами вие сами сте се вкарали в тази глупава схема. От Бизнес парка до Панчарево не може да няма гр. транспорт. Пък и да няма, има таксита. Със сигурност едно такси няма да излезе по-скъпо от ползването дни наред на двете коли. Така че, май Яренцето пак е омотало нещата. Да ти кажа откровено и най-приятелски, ама не те бива много за организатор Simple Smile Следващия път ги остави сами да се оправят Hands Plus1

# 164
  • при късмета

Това се случва рядко по стечение на обстятелствата. Обичайно сам си го причиняваш

Общи условия

Активация на акаунт