С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 650
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
Даскалка, мъжът ти да си извади мозъка от където си го е заврял и да стане нормален родител. Имам усещането, че те е "взел" едва ли не само за заместител на майката на детето си и ти е удобно делегирал всички права и задължения, а той си кюта тихичко чист, бял и невинен. Това дете е основно негова грижа! Ти си един вид съпътстващ персонал. Казвам го като жена с две доведени деца, макар че моите са големи.

# 616
Разговора тук е безмислен. Не му давало право да си го изкарва на някой си, за 8-9 годишно момченце става дума, по дяволите ... не съм сигурна, дали неговото развитие е спряло или нечие друго. Никак не съм.

# 617
  • France
Даскалке, а ти всъщност, с каква цел споделяш всичко това в този форум?

# 618
  • при късмета
Като начало трябва да разбереш, че за това състояние на детето, е виновен мъжа ти. Той е отглеждащия родител, той е истинския и вината е изцяло негова. Без никакво значение майката какво е направила. Първо нагласата си към това трябва да промениш, а не да защитаваш мъжа ти.
И не, ти не си отговорна, а мъжа ти е виновен и затова, че се чувстваш такава. При тези обстоятелства щях да се учудя, ако детето реагираше различно. Разбери, че то реагира нормално, възрастните около него трябва да променят подход, мислене и да експериментират със свои методи. Трябва баща му да е с него при психолога, или отделно от него, но трябва и той да е там. Детето може и да ти е в къщата, но ти трябваше да си наясно, че ти трябва да се съобразяваш с него, а не то с теб, още като си избирала баща му. И това трябва да проумееш.

# 619
  • София
Не за пръв път се случва да наскачате като хиени срещу жена, която споделя, че не може да се справи с чуждото дете.
Гадно е, защото никоя от вас не ѝ е стъпвала в обувките, а и твърдо заявявате, че не бихте се омъжили за разведен с дете, дори и то да е при майка си.
Жената се принуди да разкаже какви и от какво естество са проблемите му, какво се прави за вкарването му в релси, но тук среща единствено обвинението, че не била могла да приласкае 9 годишна за трите години, в които са заедно.
Не мога да разбера тази злоба и настървеност- всички вкупом, идеални майки и емпатични, и възпитаващи перфектните деца.
Дано поне има някоя, която да се сети, как се чувстват децата ѝ, когато ходят при бащите си през часовете за свиждане- дали са мили, спокойни и ведри, когато се отделят от единия родител за да отидат/ върнат при другия?

ПП.Най- гнусното е, че отново обвиненията са насочени върху авторката, върху мъжа ѝ, но майчицата му свята и бабите отстрани- целите в бяло и не са отговорни за нищо.

# 620
  • при късмета
Не видях никой да защитава нито майката на детето, даже имаше много гневни коментари с/у нея, нито бабата. Това обаче не прави даскалка права в отношението ѝ към детето, нали?
Разбира се, че мъжа ѝ е виновен, кой друг да е? При условие, че той е биологичен, отглеждащ родител, няма как да си абдикира от отговорностите и да се чуди на кого да ги делегира. Та новата, та бабите, та кой ли не, само не той, така ли?
Аз лично никога и при никакви обстоятелства, не бих създала семейство с такъв човек и никога не бих се съгласила да имаме общо дете. Нищо не ми гарантира, че безотговорното отношение към първото му дете, няма да се повтори. Всъщност не е така, гарантирано е. А никога не бих го причинила на собственото си дете

# 621
Aбсурд - свободна си да обсъждаш, каквото си искаш. Аз също. Но обсъждай казусите, не се прави на диригент, кой какво точно да коментира.

# 622
  • MI
И не, ти не си отговорна, а мъжа ти е виновен
Скрит текст:
и затова, че се чувстваш такава. При тези обстоятелства щях да се учудя, ако детето реагираше различно. Разбери, че то реагира нормално, възрастните около него трябва да променят подход, мислене и да експериментират със свои методи. Трябва баща му да е с него при психолога, или отделно от него, но трябва и той да е там. Детето може и да ти е в къщата, но ти трябваше да си наясно, че ти трябва да се съобразяваш с него, а не то с теб, още като си избирала баща му. И това трябва да проумееш.
Точно. Все повече ми се затвърждава усещането, че нито Даскалка, нито детето са виновни, а всички останали начело със съпруга-баща. След като той е крил от детето истината и изведнъж с идването на Даскалка се променя всичко, тя и на глава да тръгне няма да убеди детето че не е нейна вината да го остави майка му. Да не говорим, че точно бащата не се е занимавал с това дете, за да изостане толкова. Колкото е виновна майката, толкова и той. Не разбирам от Даскалка точно какво очаквате, като е в ситуация, в която няма полезен ход. Има и много проблемни деца, съжалявам. Особено като са малки и ги настройват и се крие истината от тях и се чувстват изоставени. И чудо да направи, ако бащата не си заеме мястото и не вземе положението в свои ръце, до никъде няма да се стигне.

Аз си признавам, че щях да избягам с писъци, не да се занимавам с луди свекърви и проблемни деца, пък ако ще златен да е кандидат-жениха. Затова и един от основните му критерии преди време беше точно да няма ремарке, така както аз нямах. Даскалка е взела друго решение и сега си плаща цената с лихвите, няма нужда да я бием тук. Единствено трябва да спре да жали мъжа си и да види ако може него да натисне да си поеме ролята, а не бившата му жена.

# 623
  • София
Aбсурд - свободна си да обсъждаш, каквото си искаш. Аз също. Но обсъждай казусите, не се прави на диригент, кой какво точно да коментира.

Да, свободна съм и обсъждам, и казвам какво не ми харесва, защото то изкривява картината- според мен.
На теб какво ти пречи, че не спираш да ръфаш?

[nelig/b], тя авторката обясни- детето страда за майка си, чака до го вземе, а бабите подклаждат всичко това с внушения, че само даскалката пречи родителите му да се съберат!
Затова жената се опитва да повлияе на майката да поеме задълженията си- бащата е баща и той не може да замести майката.
Всички деца на разведени родители са наясно, че когато единият родител си тръгне, мястото му остава празно.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 15:28 от absurT

# 624
  • при късмета
Така е, Нели, но на нея ѝ е вменена отговорността за цялата ситуация. На всичко отгоре тя сама я е приела, нали? А ѝ вменена пак от мъжа ѝ. Или да бяга или да се опитва да се справи с положението. Даваме съвети за второто, защото и ведно, че даже си е повярвала, че се справя.
Да не говорим, че изначало е трябвало да предвиди разликите във връзка със свободен и мъж с дете, не е малка. Обаче за всичко изкарва детето виновно и продължава да дава примери в тази насока. А това е крайно, ама наистина много крайно погрешно. Лошото е, че като гледам скоро няма да промени тази си нагласа

# 625
ПП.Най- гнусното е, че отново обвиненията са насочени върху авторката, върху мъжа ѝ, но майчицата му свята и бабите отстрани- целите в бяло и не са отговорни за нищо.
Аз не мисля, че някой с капка здрав разум би определил бабите в тази ситуация като невинни синеоки бебета с нова дрънкалка. Но те са странични фактори в тази история. Главните действащи лица са Даскалка и мъжът ѝ и затова те са коментирани. Особено мъжът, който като баща на това дете има най-голямата отговорност за него. Той е този, който трябва да сложи живота на детето си в ред, доколкото е възможно. Той е този, който трябва да покаже на бабите, че не могат да засягат жена му. Но той не го прави, защото не обича разправии. Няма да го нарека гъз, само защото рискувам да обидя някой гъз.

# 626
  • София
Права си, но донякъде- детето ходи при бабите непрекъснато.
Няма как да го вържат вкъщи, нито да му забранят да ги вижда.

Нека не се лъжем- не може да върже бабите в мазата и да им запуши устата.
Ето, изнесли са се, живеят отделно, какъв полезен ход има той?
Да се изправи пред детето си и да му каже, че майка му е такава и такава, и не го обича, и не иска да се връща нито да го вижда?
Аз не бих причинила на дете това, още по- малко при психическите проблеми, които има.

# 627
Даскалке, дано успееш някак си да се разбереш с детето. Тогава поне половината ти проблем със свекървата отпадат. Сега то е малко неин проводник. Носи ти глупостите й в къщи и се настройва допълнително от нея.

# 628
Аз не обвинявам даскалка, съчувствам ѝ, защото са я набутали в ситуация да е явно единствен родител на чуждо дете, при това дете с проблеми, отгоре на всичко здраво подковавано от две "добродушни" баби. Тя няма полезен ход, колкото и да се старае.

# 629
Права си, но донякъде- детето ходи при бабите непрекъснато.
Няма как да го вържат вкъщи, нито да му забранят да ги вижда.

Нека не се лъжем- не може да върже бабите в мазата и да им запуши устата.
Ето, изнесли са се, живеят отделно, какъв полезен ход има той?
Да се изправи пред детето си и да му каже, че майка му е такава и такава, и не го обича, и не иска да се връща нито да го вижда?
Аз не бих причинила на дете това, още по- малко при психическите проблеми, които има.
Проблемите ги има точно заради това ,защото си мисли че майка му не идва и не го иска заради новата жена.Там е работа на бащата и на психолозите да обеснят истинската причина.Но не и авторката да се напъва.

Общи условия

Активация на акаунт