С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 672
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
Има ли новини от Кремито?

# 406
  • Варна
Майка й трябва да е дошла. Сигурно е интересно у тях.

# 407
Tyra, ти премести ли се при свеки или още не?

# 408
  • София
Как щесе премести, ние такъв мощен отпор дадохме, а тя ни се върза. По-скоро да не е скъсала с гаджето... Sick

# 409
Симпатична ми стана и дано не се поддаде, че честичко ще се вясва в тази тема...

# 410
Не съм се преместила и нямам намерение. Абсолютно игнорирам техните “нашата/вашата стая” и т.н. Прекарвам си време вкъщи. Това и на нея не и се нрави, защото започва да ми звъни и да се чуди какво правя. Имам си домакинска работа вкъщи, казвам. Бяхме заети с някои лични скандали по между си с партньора ми, за да се занимаваме с нея. И няма нещо кой знае какво ново. Понякога я виждам да се цупи за някои неща, които нареждам, но и казах директно, че мене битовизми не ме интересуват и скандал няма да стане. При мен такива неща не минават.
Отношенията ни са Ок. С партньора ми също се оправихме, който вече явно виждам, че се интересува повече от моето мнение. Забелязах и друга тенденция в нейното поведение... опити за манипулация да направи това и онова. Нямам драми. Тя каза, че мисли, че аз съм най-доброто за него. В момента се чувствам силна, но за съжителство и дума не може да става на този момент. В тях съм понякога, после в нас. Всичко е супер, но мога и да избягам за 2 дни вкъщи и да се чудят къде са сбъркали. Устройва ме.

# 411
Също така, смятам, че съветите ви бяха полезни. Иначе, можех да направя огромен компромис със себе си, за който със сигурност щях да съжалявам... и няма значение от отношенията между нас. С принципите си.

# 412
  • Варна
На другата сутрин след сватбата снахата зърнала свекървата и вместо добро утро започнала : внимавай ! втори ден съм ти вдигнала мерника !

# 413
Да се включа и аз най, накрая.

Няколко думи за мен. От София съм, но се преместих в един от ъглите на страната заради мъжа ми. Градски тип жена, с бизнес, пътувала, ама пустата сляпа неделя... Имам доведен син на почти 9 години, който живее с нас, майката го заряза на 5 години и замина за чужбина. Много саги са и там, дълго за писане, та да не се отплесваме, а по темата.

То бива примитивен и прост народ, ама чак пък толкова ... Днес за трети път си намирам "магия" у дома. Все ги носи детето, първите две му ги беше дала бабата по майчина линия, сега пък свекито - "да умреш и да се отървем от тебе най-накрая". Свекито и в двора е хвърляла през оградата, ама там не се правих на къртица да го търся къде е.

Е може ли човек да падне до такава степен, че да ползва дете за подобни работи. Откакто сме с ММ първоначално бях добра, да не се върне уж бившата, после като се тропна с крак да се тегли границата и да сме отделно почнаха изпълненията. Не миряса този народ, че сме заедно, че гледаме детето, вместо да го ползват за маша за тормоз на ММ, че е в пъти по-добре откакто е с мен, обиколи половин Европа, живее на пъпа на града в страхотна къща, прави това, за което е мечтал цял живот. Защо не ни оставят на мира не мога да разбера, каква е тази злоба, какво е това чудо ...

# 414
  • София
Според теб, защо? newsm78
Няма как да не си се запитала, какво точно искат?
Ако е да се махнеш, защо?
Казваш, че благодарение на теб, обикаляте с детето Европа.
Това означава ли, че ти печелиш парите в семейството и свекървата е навита да изпаднат в бедност сина ѝ и внука ѝ?
И последно- как си обясняваш, че суеверен човек ще праща по дете магии, след като суеверието го забранява категорично? newsm78

# 415
Обяснявам си го с това, че не са добре с главата.

Тук е така. Родителите гледат децата, а после децата са длъжни да ги гледат тях. Цитат като се изнесе ММ - "За какво съм те гледала, сега тя да те ползва!" Плюс тотален матриархат, жените (разбирай бабите) командват. Съвременен Железен светилник. А при мен не се получи, ударихме рогата, тя ми събра багажа и го изхвърли. ММ после се изнесе и той, една година не говори с майка си и баща си, наскоро се наложи да възстанови контакт с тях и пак се почна с цирковете.

Наистина ги е яд, че на сина им му потръгна. Ние сме в една тясна сфера, така и се запознахме. Заради това, с което се занимава цял живот все му е набивано, че е неудачник, че не става за син, съпруг и баща, с всички съпътстващи простащини, за които можеш да се сетиш. И са готови на всичко само и само да се махна, което очевидно ще стане само ако аз реша, не иначе. И малкия настройваха, и какво ли не.

Да, аз съм по-богатата от двама ни. Но всички биха предпочели нещата да се върнат както преди, парите са голям фактор в омразата им към мен.

Ами защо използва детето ... Защото иначе няма как да влезе у дома. Луда работа, от там ми идва раздразнението, за какво го занимава с глупости...

# 416
Магиите хващат само тези, които вярват в тях.
Аз така знам.  Simple Smile

# 417
  • при късмета
А вярват глупави, суеверни хора, които не могат да си обяснят смислено елементарни неща

# 418
А ти защо се завря в този ъгъл на страната.

# 419
За да може да се оплаче тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт