С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 607
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
Хай, аз предполагам, че Даскалка изобщо не си е давала сметка с какво се захваща, когато се е събрала с бащата, а се е метнала без много да мисли. И сега си плаща сметката. Най-вероятно ѝ е писнало яко, но няма как да върне нещата назад, а не виждам в нея мотивация да направи детето част от семейството си. Затова я попитах защо изобщо се е набълбукала, при условие че едва понася детето.

# 661
  • MI
Ох, не знам, много е сложна ситуацията. Как въобще сте спокойни да го пратите при майката, след като знаете че живее с престъпник? Няма ли начин поне с бабите да ограничите вижданията? Бащата говорил ли е сериозно със сина си, за да разбере че не си ти причината за развода им?

# 662
Даскалка, не зная защо пишеш това в темата за свекървите. Имаш много, много сериозни проблеми и свекървата е един от най-незначителните. Фокусирай се върху важните неща- мъжът ти, детето. Разбирам, че обичаш бащата, но много, ама много има какво да коригира в поведението си този баща.

Няколко пъти намекнах да не ровят за детето, а да се придържаме към свекървите, но не спряха да ме "глозгат". Та отговарям.

# 663
  • France
Нещата тук са за педо-психиатър, не за провинциалния психолог, който може да си е намерил дипломата в пакет Зрънчо.
Това, което ми навява на мисълта за пързалка, не е казусът с детето. Не е като да не съм запозната какво може да причини подобно отношение. Смущава, не шокира ме, отношението на двамата възрастни, които са му главни настойници в момента - Даскалка и мъжа и. Вие сте оставили нещата да гранясват 3! години. И ти влизаш в обществен форум и даваш всякакви детайли за живота на малолетно дете. Даваш ли си сметката, че това е подсъдно?! И за какво си тук? Да търсиш съжаление? И на какво отгоре? На лошите избори, ли? На очевидната липса на емпатия, ли? На пълната незаинтересованост на мъжа ти, ли? Вие имате проблем, детето е само симптом. Докато някой от вас двамата пълнолетните не го проумее, няма да има подобрение. И не ми излизай с номера, че не знам какво ти е. Излез от този форум и:
1) Намери педо-психиатър
2) Спри всякакъв контакт м/у бабите и детето
3) Следващия път, когато онази дето си дала едната яйцеклетка се върне, я накарайте да говори заедно с бащата с малкия и някои неща да бъдат НАЙ-после обяснени. Ако щете я подкупете.
Пфффф Angry

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 17:00 от Philomena

# 664
  • Варна
То не иска, душа, като защитна реакция, сигурна съм. Ваша работа е да му покажете и докажете, че Е част от семейство, което съставлявате вие тримата.

Наистина имаш доста сериозни проблеми, свека е последният от тях.

# 665
Повечето деца в неговото положение наистина се отглеждат от бабите.

И защо не го остави при бабите, щом в сегашната конфигурация всички сте нещастни?
Може би при тях щеше да се чувства по-добре, а и на теб нямаше кой да ти носи магиите...

# 666
  • при късмета
А най-лошото е, че не детето е проблеа, то само е следствие на проблема от баща му. Даскалка обаче държи още едно дете да роди на безхаберен родител. Това вече съвсем не го разбирам

# 667
Ох, не знам, много е сложна ситуацията. Как въобще сте спокойни да го пратите при майката, след като знаете че живее с престъпник? Няма ли начин поне с бабите да ограничите вижданията? Бащата говорил ли е сериозно със сина си, за да разбере че не си ти причината за развода им?

Говорено е многократно, обяснявано, всичко. Не и не, според детето коренът на злото съм аз и ако се махна всичко в живота им ще се оправи.

Майката е с пълни права, така че няма как да й се месим за избора на партньор. Той е по-адекватен от нея, нищо, че е с такова минало, но там пък съвсем няма да влизам в подробности, че ... 🤣🤣🤣

# 668
Няколко пъти намекнах да не ровят за детето, а да се придържаме към свекървите, но не спряха да ме "глозгат". Та отговарям.
Зарежи свекървата. Най-малкият проблем ти е тя.

Съгласна съм с МаКо, но може би е добре да се направи консултация със специалист, за да се разбере дали детето е просто травмирано от ситуацията или има и някакво увреждане (ХАДВ или подобно).

# 669
  • France
1) Детето не е идентифицирано по име, така че да не говорим за съд.

2) Аз не съм родител или настойник, детето има двама живи правоспособни родители, така че и да искам да ангажиран друга помощ, юридически нямам право за това.

3) Не мога да се намесвам в контакта с бабите и дядото. Дори по закон те имат права, малко са случаите в съдебната практика но имат право и по съдебен път да търсят режим на контакт ако решат да се запънат.

4) Изобщо, родителите му трябва да се оправят. Аз се оправям с това, което пряко ме касае, фактическото му пребиваване под моя покрив.

1) Това и оставаше, след като ни разказа толкова много детайли.
2) Това ваша грешка, че не сте решили юридически този казус.
3) Ти може и да не можеш, но мъжа ти може и трябва! Да ви питам, за тези 3 години, как още не сте сложили ясна законова рамка на това което се случва?!
4) Там е ключът от палатката и при това директно и искрено нежелание да се вземе отговорност, аз спирам да пиша.

# 670
  • София
Нещата тук са за педо-психиатър, не за провинциалния психолог, който може да си е намерил дипломата в пакет Зрънчо.
Това, което ми навява на мисълта за пързалка, не е казусът с детето. Не е като да не съм запозната какво може да причини подобно отношение. Смущава, не шокира ме, отношението на двамата възрастни, които са му главни настойници в момента - Даскалка и мъжа и. Вие сте оставили нещата да гранясват 3! години. И ти влизаш в обществен форум и даваш всякакви детайли за живота на малолетно дете. Даваш ли си сметката, че това е подсъдно?! И за какво си тук? Да търсиш съжаление? И на какво отгоре? На лошите избори, ли? На очевидната липса на емпатия, ли? На пълната незаинтересованост на мъжа ти, ли? Вие имате проблем, детето е само симптом. Докато някой от вас двамата пълнолетните не го проумее, няма да има подобрение. И не ми излизай с номера, че не знам какво ти е. Излез от този форум и:
1) Намери педо-психиатър
2) Спри всякакъв контакт м/у бабите и детето
3) Следващия път, когато онази дето си дала едната яйцеклетка се върне, я накарайте да говори заедно с бащата с малкия и някои неща да бъдат НАЙ-после обяснени. Ако щете я подкупете.
Пфффф Angry

Боже, ти наистина ли мислиш, че само трябваше да ѝ опишеш какво не е направила и какво трябва да направи, че да стане всичко на 6?
Че и заплахи за подсъдност, че се поддаде на твърде нездравото любопитство на съфорумките и се опита да обясни защо е рискувала и е взела детето в самостоятелното жилище?!?????

Тя наистина би трябвало да го остави при бабите, вместо да се опитва да го спасява и от тях, и от него самото.
Бащата нямаше да се възпротиви, а майка му също щеше да е доволна и нямаше да ѝ се налага да го изтърпи цели 3 месеца в Лондон.

Авторке, виновна си.
Защото си решила да се завреш в устата на хиените- веднъж като си се омъжила за мъж с ремарке, втори пат като не си го пратила у лево и трети път, като се навря тук- сред праведните мами, които никога не биха се омъжили за разведен с дете, ако ще само на снимка да го гледат, но пък да безгрешни и целите в бяло иззад клавиатурите.

# 671
О, АбсурТ, не си права. Това, че отказваме да вземем разведен с дете не ни прави целите в бяло. Напротив, аз имам ясното съзнание за собствените си дефицити. Наясно съм, че не мога да обичам  дете, което не е мое биологично. Наясно съм, че има далеч по-благородни хора от мен, способни на това. Но аз не съм. Нещо повече, абсолютно наясно съм, че е жив егоизъм да се омъжа за разведен без деца и да откажа да му родя негово биологично дете, защото вече имам две мои и нямам повече грам емоционален ресурс за трето дете. Но освен егоист, аз съм честна и открито признавам дефицитите си, така че противникът да прецени дали може да живее с мен или не. Предполагам, Даскалка има подобни на моите дефицити, но се е бухнала в блатото и сега и тя, и детето плащат цената.

# 672
Ако казусът е реален, това дете тепърва ще страда.
То краде, заплашва да подпали къщата, сипва какво беше на баща си, за да го отрови, в същото време авторката планира бременност, след една неуспешна.
Нали се сещате, че животът на това дете няма да става по-лесен и по-спокоен.
Тепърва ще четем драмите на даскалката.

--------

А, тези несъответствия с мед да ги намажеш.
В друга тема един трол не прави разлика между женска консултация и репродуктивен специалист.

# 673
  • при късмета
На две въпроса не ми отговори. Пак те питам ти ако си отглеждана от биологичен родител и чужд човек и на чуждия са делегирани всички ангажименти по теб, дали ще се чувстваш изоставена от родителя си?
Втория е защо мислиш, че мъжа ти ще има различно отношение към общо ваше дете?
Нямаш никакви основания да мислиш така. Защото ще присъства физически ли и няма да изчезне като майката на детето му? Ами той и сега присъства физически при детето си, но ползите от това са никакви. При вашето също само ще си присъства и отношението му няма да е различно от това към голямото дете. Мислила ли си от тази гледна точка? А не се знае на бъдещо дете при същото отношение каква ще е формата на протест. Може да е много, много по-лошо положението от това при съществуващото дете. Бас държа, че и това дори не си си го помисляла. Но за твое съжаление е много вероятно така да се развият нещата. Независимо дали си гледала нещата от тази перспектива или не си. Тогава обаче кой ще изкараш виновен, като няма да имаш страничен човек, на който да хвърлиш вината? А ситуацията ще си е същата

# 674
На две въпроса не ми отговори. Пак те питам ти ако си отглеждана от биологичен родител и чужд човек и на чуждия са делегирани всички ангажименти по теб, дали ще се чувстваш изоставена от родителя си?
Втория е защо мислиш, че мъжа ти ще има различно отношение към общо ваше дете?
Нямаш никакви основания да мислиш така. Защото ще присъства физически ли и няма да изчезне като майката на детето му? Ами той и сега присъства физически при детето си, но ползите от това са никакви. При вашето също само ще си присъства и отношението му няма да е различно от това към голямото дете. Мислила ли си от тази гледна точка? А не се знае на бъдещо дете при същото отношение каква ще е формата на протест. Може да е много, много по-лошо положението от това при съществуващото дете. Бас държа, че и това дори не си си го помисляла. Но за твое съжаление е много вероятно така да се развият нещата. Независимо дали си гледала нещата от тази перспектива или не си. Тогава обаче кой ще изкараш виновен, като няма да имаш страничен човек, на който да хвърлиш вината? А ситуацията ще си е същата

Ma Ko, да се месиш в репродуктивните решения на съфорумец е просто абсурдно Simple Smile Затова и не отговарям. Не съм аз тази с изоставеното дете с проблеми, за което не ми дреме, да не се отплесваме повече.

Пожелавам лека вечер на всички праведници, ние, грешните, си имаме блато да си газим в него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт