С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 611
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
Ma Ko, няма угодия, човек, честно.

Причината е изоставянето на детето от майката, детето иска да е с нея. Това как да го изкореним? Лятото я натиснах да го вземе за три месеца ваканцията, беше супер щастлив.

Ама съм нямала право да я натискам да прави каквото й да било...

Сериозно, във форумите няма угодия.

# 646
  • Варна
Колкото повече лично инфо изнасяш и наливаш вода в мелницата, толкова повече няма да има угодия...

# 647
Чета и се моля това да е поредната пързалка...  Frowning1
Дъщеря ми има съученик с подобно поведение. Няма да споделя подробности, защото като малък е загубил майка си при много специфични обстоятелства и може да бъде разпознат. Но ситуацията е "Пази Боже".

Много деца има с подобни проблеми, за съжаление, но знаеш как е, мръсна тайна,  всички се мъчат да го прикриват

# 648
  • Canada
Даскалке, придържай се към темата или си отвори собствена за семейните си неволи.

# 649
  • MI
Даскалка, а психологът какво ви съветва? Предполагам, че сте му разказали що за чудо е майката и бабите... За мен е трудно да приема, че общуването с тези хора би могло да е добро за детето, но не съм психолог все пак.

# 650
  • при късмета
Причината е незаинтересоваността на баща му, не каквито и да е действия на майката, колкото и укорими да са. Разбери го най-после и ще се справите с положението. Трудно, но ще се справите.
Нали детето ходи на психолог? Вие не говорите ли с него, съвети някакви не ви ли дава? Никога психолог няма да каже, че майката е виновна. Да, детето се чувства изоставено, но не мисли, че се чувства изоставено само от майка си. Постави се на негово място за малко. Живееш с единия си родител и чужд човек. Собствения ти родител е делегирал всичките си задължения на чуждия. ти няма ли да се чувстваш изоставена и предадена от този родител?

# 651
Аз по-скоро бих попитала Даскалка защо изобщо е нацопала в това блато до подмишниците. Разбирам да се чувстваше ангажирана и привързана към това дете, ОК. Но ти едва го понасяш. Не те укорявам- не си длъжна нито да го обичаш, нито да го понасяш. Но в такъв случай, защо? Това е мъка и за теб, и за детето.

# 652
Даскалка, а психологът какво ви съветва? Предполагам, че сте му разказали що за чудо е майката и бабите... За мен е трудно да приема, че общуването с тези хора би могло да е добро за детето, но не съм психолог все пак.

По стечение на обстоятелствата (малък град, малко психолози), психоложката се е сблъсквала не със свеки, но с бабата по майчина линия по повод дете на другата й дъщеря с аутистичен спектър, та знае от първа ръка за какво чудо иде реч.

Беше много полезна по повод справянето с кризата след прибирането му от Англия лятото, помогна му да проумее, че няма смисъл да се надява, че ще бъде взет да живее с майка си постоянно. Правили сме и общи сесии с детето, обяснявано му е, че трябва да се адаптира, работят по темата, не и не. Даже напоследък започна да се обръща сериозно и срещу баща си. Дълъг ще е процесът и намесата на възрастните никак не помага.

# 653
Аз по-скоро бих попитала Даскалка защо изобщо е нацопала в това блато до подмишниците. Разбирам да се чувстваше ангажирана и привързана към това дете, ОК. Но ти едва го понасяш. Не те укорявам- не си длъжна нито да го обичаш, нито да го понасяш. Но в такъв случай, защо? Това е мъка и за теб, и за детето.

Обичам баща му и извън детето проблеми нямаме. Самата аз съм учител по образование и опит, вече работя друго, но имам много ясна представа какво имам насреща. В началото всеки започва с най-добри намерения, но този тип проблеми много изморяват и изхабяват, защото един ден няма без нещо. Само че нямам намерение да си развалям семейството заради малкия, за нещо, върху което нямам контрол. Утре може да й прищрака на майката, да направи някой фиктивен брак с някой само и само, за да остане в Англия и ще го вземе и детето, заради помощите, а аз какво? Ще съм си развалила семейството, бизнеса, заради чужди каши ... Няма нужда.

# 654
  • при късмета
Затова и психолога не помага, защото не е запознат с обстановката от вас, а от другата баба, т.е. пак външен за семейството човек. До сега да е насмела бащата многократно.

И защо си сигурна, че мъжа ти няма да е незаинтересован и от ваше общо дете? Сериозно ли на това казваш семейство и, че няма да го разваляш? Та то е развалено преди да е създадено.
Не си ли наясно, че със същото отношение към друго дете, бащата ще докара същото положение и на него? Очакваш да стане нещо друго само защото няма да липсва физически ли?

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 16:47 от ма ко

# 655
Даскалка, не зная защо пишеш това в темата за свекървите. Имаш много, много сериозни проблеми и свекървата е един от най-незначителните. Фокусирай се върху важните неща- мъжът ти, детето. Разбирам, че обичаш бащата, но много, ама много има какво да коригира в поведението си този баща.

# 656
  • Варна
Честно, за мен звучи все по-зле. Даскалка, ти разглеждаш семейството като теб и мъжа ти. Защо това дете не го виждаш като част от него?!

# 657
Затова и психолога не помага, защото не е запознат с обстановката от вас, а от другата баба, т.е. пак външен за семейството човек. До сега да е насмела бащата многократно.

И защо си сигурна, че мъжа ти няма да е незаинтересован и от ваше общо дете? Сериозно ли на това казваш семейство и, че няма да го разваляш? Та то е развалено преди да е създадено

Не разбра правилно. С психоложката се видяхме първо ние възрастните, после започна работа с детето. При свалянето на първичните данни се оказа, че е имала сблъсък с бабата по майчина линия. Няма психолог, който да почне работа преди да се е видял с отглеждащите детето.

# 658
  • при късмета
Дописах цитирания пост, може да го прочетеш.

А за психолога, само първоначално се видяхте се него ли? От там нататък оставихте да се занимава самостоятелно

# 659
Честно, за мен звучи все по-зле. Даскалка, ти разглеждаш семейството като теб и мъжа ти. Защо това дете не го виждаш като част от него?!

Не аз, то не иска да е част. Върху това контрол нямам. Аз ако не съм го искала, нямало е да живее с нас, мисля, че си даваш сметка за това. Повечето деца в неговото положение наистина се отглеждат от бабите.

Общи условия

Активация на акаунт