С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 645
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Според мен, полезният му ход е да бъде до детето си колкото се може повече за да може да превъзмогне нещата по-леко, а и да знае, че баща му е винаги там, силна, вдъхваща доверие фигура, която няма да го изостави както майка му. Не знам как е в действителност, но от постовете на Даскалка не личи да е баш така.

# 631
  • при късмета
Права си, но донякъде- детето ходи при бабите непрекъснато.
Няма как да го вържат вкъщи, нито да му забранят да ги вижда.

Нека не се лъжем- не може да върже бабите в мазата и да им запуши устата.
Ето, изнесли са се, живеят отделно, какъв полезен ход има той?
Да се изправи пред детето си и да му каже, че майка му е такава и такава, и не го обича, и не иска да се връща нито да го вижда?
Аз не бих причинила на дете това, още по- малко при психическите проблеми, които има.
И нищо друго ли не ти дойде на ум, като алтернатива на действията на бащата?
Те като цяло са напълно закъсняли, даже фатално, всякакви негови действия. И изобщо нямаше да стига до положение да оправя каквото и да е с детето, ако изначало не беше допуснал да се обърка, нали? какво щеше да има за оправяне тогава?
Колкото и да е късно, трябва да покаже, че детето е на първо място за него. няма да стане нито с един разговор, нито за седмица. Колкото повече се е ос...л в началото, толкова по-трудно ще му е сега. Ако трябва, даже по-скоро трява и психолога трябва да посещава, за да знае кое как му влияе и какви действия от негова страна ще са най-добре за детето. И даскалка не  в състояние да направи абсолютно нищо и по никакъв начин да повлияе на детето, нищо, че мисли обратното.

# 632
Бабите може да виждат детето при определени контролирани условия. Категорично твърдя, че условията може да се контролират и проклетите баби да се дресират. Когато на един Бъдни вечер майка ми изтърси на сина ми крилатата реплика "Не мляскай. Нали не искаш да станеш като баща ти?" (А баща му присъстваше на масата), единственото, което направих, беше да си вдигна задника, да хвана сина си за ръка и да му кажа:"Имаш 5 минути да си събереш багажа. Там където говорят лошо за твой родител не стоиш". А познай дали баба му не схвана посланието.

# 633
  • MI
Абсурт, да, виновни са бабите, но най-виновен е бащата. Ако беше им скръцнал със зъби навреме, дали щяха така да правят каквото искат? Детето е ясно, че страда за майка си и е нормално, но Даскалка е последният човек, който би могъл да я накара да си поеме отговорностите. Трябвало е да се благодари, че е далеч и да гледа техния живот, защото и по-зле можеше да бъде ако освен луда баба има и постоянно присъстваща луда бивша, на всичко отгоре занимаваща се с престъпници.

МаКо, разбирам всичко, но наистина не виждам вариант при който да може тя да подобри положението, ако мъжът й не си поеме наистина ролята на родител. Ама не само да е добър, а да се разправи с лудото си семейство и да обясни на сина си истината и да започне да се занимава повече с него, а не да чака на втората си жена за всичко. Но това зависи от него, не от нея, а и не знам дали вече не е прекалено изпуснато положението...

# 634
Даскалке, а ти всъщност, с каква цел споделяш всичко това в този форум?
Предполагам, че ѝ се е събрало много и изпуска пара. Но е поредната, която не вижда кой е главният виновник за л@*няната ситуация, в която се е озовала.

# 635
  • при късмета

МаКо, разбирам всичко, но наистина не виждам вариант при който да може тя да подобри положението, ако мъжът й не си поеме наистина ролята на родител. Ама не само да е добър, а да се разправи с лудото си семейство и да обясни на сина си истината и да започне да се занимава повече с него, а не да чака на втората си жена за всичко. Но това зависи от него, не от нея, а и не знам дали вече не е прекалено изпуснато положението...
Така де, това казва ми аз. Обаче нали виждаш, че тя самата смята, че водещата роля е нейна и това ѝ е изначалната грешка. Дари мъжа ѝ да вземе, че да разбере всичко това и да влезе в час, пак водещата роля трябва да е негова, а не нейна. И тя трбява да се съобразява с това което казва мъжа ѝ и неговите подходи. Нещо не ми изглежда много навита. С тропане с краче, че детето ѝ е в къщата няма да стане

# 636
  • MI
Мако, да, за това съм напълно съгласна. Точно това имах предвид като писах да спре да го жали, че горканчо бил много добър. Безотговорен е и мекушав, не добър. Само това да осъзнае от темата, значи е имало полза.

# 637

Нека не се лъжем- не може да върже бабите в мазата и да им запуши устата.
Ето, изнесли са се, живеят отделно, какъв полезен ход има той?
Да се изправи пред детето си и да му каже, че майка му е такава и такава, и не го обича, и не иска да се връща нито да го вижда?
Аз не бих причинила на дете това, още по- малко при психическите проблеми, които има.

Именно. Каквото било преди, било. Сега се прави каквото е по силите ни, но за съжаление като те дърпат от сто места с противоположна информация, трудно можеш да се примириш и адаптираш.

Не го защитавам половинката, напротив. И той самият си дава сметка за много неща вече, но щетите са нанесени и по-важното е да се кърпи къде каквото може, другото ...

Смятяй за какво иде реч, щом става съучастник, макар и неволен, на баба си в "магията за смърт", каква адаптация да чакаме, какви пет лева...

# 638
... Трябвало е да се благодари, че е далеч и да гледа техния живот, защото и по-зле можеше да бъде ако освен луда баба има и постоянно присъстваща луда бивша,...
Точно!
А детето просто има нужда да бъде обичано. И от спокойна и нормална среда. Неглижиращи родители, откачени баби и претенциозна мащеха наистина освен до поведенчески проблеми и нужда от психолози, няма до какво друго да доведат. Дете на 5-8 години ooooh!
Освен детето, никой друг не ми идва да жаля.

# 639
  • София

А детето просто има нужда да бъде обичано. И от спокойна и нормална среда. Неглижиращи родители, откачени баби и претенциозна мащеха наистина освен до поведенчески проблеми и нужда от психолози, няма до какво друго да доведат. Дете на 5-8 години ooooh!
Освен детето, никой друг не ми идва да жаля.

Ох, ще каже човек, че за картина на стената говориш- "просто да бъде обичано"!?
Нищо просто няма, дори когато е родното ти дете, ако има проблем и всячески парира всички опити за проява на обичта ти.
Като стане чадото ти пубер безумен, в даден момент ще разбереш за какво съм говорила.
А, тук има дете с психически проблеми.

ПП. Винаги съм твърдяла, че бащата не може да замести майката- не и в началните години на детето.

# 640
Претенциозна мащеха 🤣🤣🤣. Хубаво, аз съм лошата. Мога ли да чуя, обаче, какво бихте направили, когато

1. Детето троши в къщи, пробива диван с нож
2. Детето маже с лайна леглото на баша си и мащехата
3. Детето пикае върху дрехи и ги крие между чистите в гардероба, за да се наложи "претенциозната" мащеха да пере и глади отново

И прочее.

Разбетете, че това не е стандартното дете, което изживява тежко раздялата на родителите си, а дете със сериозни психически отклонения, което заради липсата на емпатия е много опасно, защото не му представлява проблем да те набие, запали и прочее.

Такива деца се отглеждат по различен начин, за да се контролира състоянието им да не ескалира. Ред, дисциплина, ясни правила. Не знам къде видяхте, че не получава ласки и внимание, проблемът е, че поведението му в повечето случаи не предполага подобно позитивно подкрепление. Искам да видя коя от вас ще отиде да го гали и целува ако преди това й е намазало леглото с екскременти.

Ако има възмущение по повод на свекърите, то е точно защото така и не ни оставиха на мира да се оправяме и да го гледаме това дете, дърпат "да умирам".

Понеже RAD се случва и в семейства, които са си цели при емоционално отсъствие на майката в ранните години, качвам нещо полезно за коментиращите, съжалявам, че е само на английски. Нямам нищо против да коментирате колко съм непригодна за родител, но каквато и да съм, аз съм тук и изпълнявам задължения, които не са моя работа.

# 641
  • France
Чета и се моля това да е поредната пързалка...  Frowning1

# 642
  • при късмета
Добре де, даскалке, нали самия той позволява да се дърпа от сто страни? Пак звучиш да го оправдаваш. Пак той е този, който трябва да промени това положение. И един родител, ако беше наистина загрижен за детето си, не би позволил да влияят каквито и да е външни фактори. Дори собствени родители. Просто няма начин. Противоречиво е хем разбира положението, хем нищо не прави, че да го промени, а е връчил на теб решенията и ръководната дейност.
Искаш готови решения на отделни действия. Изобщо обаче ,н ме се замисляш, че тези действия имат  причина, нали? Изкоренете причините и няма да последват действията, толкова е просто. А за начините вече ти се дадоха множество съвети, стига да искаш да ги разбереш

Ох, ще каже човек, че за картина на стената говориш- "просто да бъде обичано"!?
Нищо просто няма, дори когато е родното ти дете, ако има проблем и всячески парира всички опити за проява на обичта ти.
Едно дете никога няма да парира тези опити, напротив. Ако се е стигнало до там, то родителя е виновен, а не детето. И проблема не е при него, а при родителя

# 643

Не е пързалка изобщо. За съжаление за тези неща рядко се говори открито, затова звучат толкова зловещо

# 644
Дъщеря ми има съученик с подобно поведение. Няма да споделя подробности, защото като малък е загубил майка си при много специфични обстоятелства и може да бъде разпознат. Но ситуацията е "Пази Боже".

Общи условия

Активация на акаунт