Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 650
  • 739
  •   2
Отговори
# 135
Здравей Гербер,
Минавам само, за да ти сложа един цитат от темата за ЧХГ, който за мен е с добро обяснение и не целя да те успокоя, а по-скоро да ти дам кураж, че може всичко да е наред и да нямаш поводи за безпокойство:

Ваня, в един мой по-преден пост обясних подробно някои неща във връзка с притесненията ти. Там написах, че ЧХГ-то спира да се удвоява в един момент, точно около 6г.с. Опитах се да обясня подробно някои неща, но ти и другата потребителка скочихте нападателно, вместо да вникнете в написаното. Ето какво бях написала в отговор на другата потребителка: И накрая да отбележа, че ЧХГ в един момент ще спира да се удвоява толкова бързо. Това е и причината стойностите на ЧХГ да не са показателни след около 6та седмица. Тоест по-разбираемо казано, след 48 часа най-вероятно ЧХГ-то й няма да се е удвоило, както ти предполагаш.

Съвсем очаквано, както предположих, ЧХТ-то ти не се е удвоило. То ще продължи да расте, но няма да се удвоява и пикът ще бъде достигнат около 9г.с., като пиковите стойности обикновено варират между 25-50 000, но това е строго индивидуално. С две думи, ЧХГ не расте до безкрайност, а стига до един пик и след това намалява.

Всичко това ти го пиша за да те успокоя,моля, не го приемай като нападка. Сега важно е какво ще се види на ехографа, така че спри с кръвните тестове. Вече ти ще прецениш дали да останеш при този лекар, който те плаши с всякакви страшни диагнози. Мисли позитивно и всичко ще е наред.

Изчакай прегледа и пиши после! Успех!

# 136
  • София
Благодаря!

# 137
Здравейте Simple Smile
Както Ви писах онзи ден, че са ми изчезнали симптомите, така чхг-то май вчера ми потвърди страховете. Миналата сряда чхг ми беше 2717, а вчера 5923. По календар утре трябва да влезна в 8 седмица. Но се оказва, че чхг-то не се удвоява максимум на 72 часа, а на 192... Днес съм на преглед при д-р. Виолета Стратиева.

ЧХГ може да спре да се удвоява и в 6та седмица. В този срок на бремеността не е много уместно да се прави кръвен тест, при положение че всичко би трябвало да се вижда на ехограф.

# 138
Gerber, стискам палци всичко да е наред.

Благодаря на The doors, че ме е цитирала, защото наистина много бременни смятат, че ЧХГ продължава да се удвоява за дълго, а всъщност се удвоява само в ранна бременност.

Три са безплатните УЗ прегледи Simple Smile .

За съжаление, при нормална бременност, са само два. При рискова бременност, бременните имат право на допълнителни един или два прегледа.

# 139
 Момичета, извинявам се,че пак с въпрос , но не зная дали разчитам правилно - правих си изследване за токсоплазмоза , резултата е Ig G <5 , отрицателен ли е както си мисля или трябва да се притеснявам ?

# 140
Момичета, които пият витамини - пиете ли и фолиева киселина отделно? Аз сега имам изписани Прегнакеър плюс, в чийто състав виждам, че съдържат фолиева май в същото количество, каквото има в Неофолик мета, което пиех до сега. И двете ли трябва да пия сега, или само комбинираните витамини от тук насетне?
Трябва да започна и Биозин мама и аспирин протект и вече се омотах колко хапчета и кога трябва да пия Expressionless

# 141
Момичета, които пият витамини - пиете ли и фолиева киселина отделно? Аз сега имам изписани Прегнакеър плюс, в чийто състав виждам, че съдържат фолиева май в същото количество, каквото има в Неофолик мета, което пиех до сега. И двете ли трябва да пия сега, или само комбинираните витамини от тук насетне?
Трябва да започна и Биозин мама и аспирин протект и вече се омотах колко хапчета и кога трябва да пия Expressionless

Пия прегнакеар плюс, но отделно фолиева киселина, по препоръка на АГ. Тях ги пия като закуся, а биозин мама 20-30 Мин преди храна.

# 142
  • София
На мен ми казаха, спирам с фолиевата и започвам с витамините - и аз съм се спряла на Прегнакеър плюс😊Отделно Биозин Мама преди ядене/веднъж дневно.

# 143
Аз съм доволна много от тази комбинация(прегнакеар + биозин мама)

# 144
  • София, България

Завис в коя седмица си. До 3-тия месец обикновено е хубаво да се пие допълнително фолиева. След третия месец си караш само на тази във витамините Simple Smile

# 145
  • София
Здравейте
За съжаление страховете ми се потвърдиха. Няма вече сърдечен пулс.

# 146
Здравейте

Съжалвям, Гербер. Отвратително е, като се случи така. Но се случва често за съжаление ... Дано успееш да се изчистиш медикаментозно, за да можеш да започнеш нови опити по-рано и без физически травми. Използвай времето да направиш някои изследвания, така ще мине по-бързо.

# 147
Здравейте мами... Вчера бях на преглед в 29-гестационна седмица съм. Оказа се, че  бебо е 1.535кг. а същевременно аз съм родена 5кг,сестра ми 4кг.Лекарката каза, че цялото бебе е голямо, вижда го здраво, но иска да направя изследвания за гестационен диабет. Много се притеснявам...

# 148
Здравейте

Много съжалявам Sad( пожелавам ти да се възстановиш бързо , да забравиш всичко и с нови позитивни мисли след 3-4 месеца да се похвалиш отново ! За жалост почти всяка жена го преживява поне 1 път ( а аз 2 пъти) . 

# 149
Здравейте мами... Вчера бях на преглед в 29-гестационна седмица съм. Оказа се, че  бебо е 1.535кг. а същевременно аз съм родена 5кг,сестра ми 4кг.Лекарката каза, че цялото бебе е голямо, вижда го здраво, но иска да направя изследвания за гестационен диабет. Много се притеснявам...

Напротив, трябва да си по-спокойна, щом имате и фамилна обремененост. Ще ти направят обременяване и ще вземат мерки, ако резултата покаже ГД. Ще ти наблюдават бремеността по-стриктно и ще внимават за обичайните пакости, които прави ГД.

Общи условия

Активация на акаунт