Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 925
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Не го мисли сега . Настрои се положително и всичко ще е наред .
Лека бременност ти желая и много спокойствие ! Simple Smile

# 421
Здравейте,
Изключително нова съм - и в сайта, и в темата Simple Smile
Моля да ме извините, ако задавам глупави въпроси.
История:
Последен цикъл:14.10
Бебеправене:28-29.10
Очакван цикъл:11.11
Седмица след 28.10 си направих тест, беше отрицателен. Ден или два преди 11.11 - втори тест(отрицателен). Знам, луда работа Simple Smile)
Няколко дни след закъснението теста беше положителен. Часът ми при лекар е за 24.11.
Имам пораснали гърди, странна тъпа болка за секунда понякога както преди цикъл, запек и подуване на корема.
Въпросът ми е в коя седмица съм точно?! Изчетох света и навсякъде пише различно. Според някои - 4-та, според единия ап на телефона ми - 5-та, а днес другия ап ме поздрави за добре дошла в 6-та. Доста е объркващо! Знам, че доктора ще ми каже в събота, ноо реших да пиша и тук Simple Smile също така бих приела вашите съвети за каквото и да било!
Хубава вечер Simple Smile

# 422
Римби, 5та г.с. си. Изчислява се спрямо 1вия ден на последната менструация. Очакван термин около 22.07.19. Тестовете е нормално да отчетат по-късно, когато количествата на чхг хормона са по-високи. Честито и леко бременее!

# 423
Здравейте,
История:
Седмица след 28.10 си направих тест, беше отрицателен. Ден или два преди 11.11 - втори тест(отрицателен). Знам, луда работа Simple Smile)
Няколко дни след закъснението теста беше положителен. Часът ми при лекар е за 24.11.
Имам пораснали гърди, странна тъпа болка за секунда понякога както преди цикъл, запек и подуване на корема.
Въпросът ми е в коя седмица съм точно?! Изчетох света и навсякъде пише различно. Според някои - 4-та, според единия ап на телефона ми - 5-та, а днес другия ап ме поздрави за добре дошла в 6-та. Доста е объркващо! Знам, че доктора ще ми каже в събота, ноо реших да пиша и тук Simple Smile също така бих приела вашите съвети за каквото и да било!

Ама вие явно не четете. Няколко поста по-назад обясних как се изчисляват гестационните седмици-от дата на последна М, като първия ден не се брои. Ти си точно в 5г.с.(точно 5 навършени седмици), а утре влизаш в 6г.с.. Някои калкулатори изчисляват първия ден на последната М като ден 1, а той не се брои и е ден 0. Явно от там е дошло объркването, че днес влизаш в 6г.с. Когато знаеш точния начин на изчисляване, няма никакви ап-ове да те объркват. Grinning

П.П. Приложението "Моят календар" са си коригирали грешката, за която споменах по-горе, и за него мога да гарантирам, че изчислява правилно.

# 424
Здравейте,
История:

Ама вие явно не четете. Няколко поста по-назад обясних как се изчисляват гестационните седмици-от дата на последна М, като първия ден не се брои. Ти си точно в 5г.с.(точно 5 навършени седмици), а утре влизаш в 6г.с.. Някои калкулатори изчисляват първия ден на последната М като ден 1, а той не се брои и е ден 0. Явно от там е дошло объркването, че днес влизаш в 6г.с. Когато знаеш точния начин на изчисляване, няма никакви ап-ове да те объркват. Grinning

П.П. Приложението "Моят календар" са си коригирали грешката, за която споменах по-горе, и за него мога да гарантирам, че изчислява правилно.

Темата е 29 страници и истината е, че прочетох всичко до 10-та Simple Smile извинявам се!
За съжаление Моят календар не се поддържа от ios.

Много благодаря за отговорите!

# 425
  • София, България
Изтегли си FEIA приложението ако дъжиш да е на български или Pregnacy+ на английски. Аз съм с второто, изписва ми точно коя седмица + колко дни съм и отделно има полезна информация.

# 426
Имам още един въпрос, момичета.
Пия много вода. До момента съм изпила точно 3 литра и съм жадна, устните ми пресъхват. Мненията за това са доста противоречиви и наистина не знам зле ли е, ок ли е, натоварвам ли бъбреци или да пия колкото ми се пие? Имате ли някакви съвети по тази тема?
Благодаря предварително!

# 427
Изследвай се за гестационен диабет, за всеки случай.

# 428
Здравейте, момичета!
Нормално ли е към края на 8ми месец в околоплодните води да има верникс?

# 429
Здравейте, момичета!

А къде, ако не там, да го има? Simple Smile

# 430
Здравейте, момичета!
Още през бременността в утробата на майката, верниксът започва да се образува около 18 – 19 гестационна седмица от бременността от мастните жлези. Верниксът около 23 гестационна седмица напълно покрива бебето, за да го пази през последните три месеца от бременността....

# 431
Логично е да е в околоплодните води. Въпроса ми беше дали е тревожно, понеже от многото информация при прегледа просто не успях да запомня. :/

# 432
Това си е най-нормалното, като се роди, ще го видиш какво е цялото мазно и врякащо, не си мисли, че ще излезе, като по филмите, чисто и усмихнато. Simple Smile

# 433
  • Ловеч
Това си е най-нормалното, като се роди, ще го видиш какво е цялото мазно и врякащо, не си мисли, че ще излезе, като по филмите, чисто и усмихнато. Simple Smile
Живот и здраве ми остават 20-ина дни до раждане,но тази тема ще продължа да я следя само заради твоите постове.Даваш полезна и вярна информация,но начина по който я поднасяш направо ме убива.Падам с теб😄😂😂
Фен съм ти

# 434
Здравейте, искам да попитам понеже вчера ми взеха влагалищен секрет може ли утре да го дам в лабораторията за изледване или трябва днес

Общи условия

Активация на акаунт