Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Има определени условия на съхранение, за да е валидна (не ми идва друга дума) пробата и да може да се обработи коректно. Оптималният вариант щеше да я дадеш възможно най-скоро след вземане, т.е. вчера. Занапред питай лекаря за тези неща, за да ти обясни какво може и какво не. За информация, централните офиси на лабораториите работят до 17.30-18.00 ч., наложи ми се да нося вл. секрет за микробиология, взет след 15 ч., когато останалите офиси бяха затворили.

# 436
Може и да се съхранява до 24 ч в хладилник

# 437
Хаха права е Салсиша. Още по-интересни са нормално родените, защото се раждат леко смакчани и мн често с деформирани глави. Grinning

Това си е най-нормалното, като се роди, ще го видиш какво е цялото мазно и врякащо, не си мисли, че ще излезе, като по филмите, чисто и усмихнато. Simple Smile

# 438
Момичета, след 5 дни на Амоксликлав не успях да оправя хриповете в белия дроб и утре пак ще ходя да ме преглеждат. Притеснявам се, че ще искат рентгенова снимка, а съм в 7ма г.с. Sad

# 439
Ти все пак си отиди на лекар, но 5 дни на АБ са си малко, последните години се наложи приемането му да е поне 7 дни, даже и 10, за да има ефект, иначе все едно нищо не си направила, а само си се тровила. Ако го спреш сега и не си се изчистила, после ще ти го сменят с друг и по-дълго ще го пиеш.

# 440
Ти все пак си отиди на лекар, но 5 дни на АБ са си малко, последните години се наложи приемането му да е поне 7 дни, даже и 10, за да има ефект, иначе все едно нищо не си направила, а само си се тровила. Ако го спреш сега и не си се изчистила, после ще ти го сменят с друг и по-дълго ще го пиеш.

5 дни ми беше изписано от лекар. Ако знаех, щях да го пия по- дълго Sad

# 441
Аз не бих си правила рентгенова снимка по време на бременност.

# 442
Аз не бих си правила рентгенова снимка по време на бременност.

Според американския и английския колеж по радиология рентгенова снимка на гръден кош, зъб и крак не е с опастност за ембриона. Преди час звънях на номерата и говорих с тях за консултация. Обясниха ми, че продължителната радиация в коремната или тазовата област е за притеснение. Всеки си има избор, все пак.

# 443
Затова писах АЗ.

# 444
Здравейте, искам да попитам понеже вчера ми взеха влагалищен секрет може ли утре да го дам в лабораторията за изледване или трябва днес
Преди няколко дни попитах същото в лабораторията. Обясних им, че прегледът ми е в друг град и няма да успея да се върна и да им занеса пробата същия ден. Казаха ми, че няма проблем да е на другия ден, понеже самата  епруветка е транспортна среда. Важното е да не я слагаш в хладилник, а на стайна ( към топла) температура. Понеже тези гадинки се развиват в топла среда, от студа ще загинат и резултатът ще е фалшиво отрицателен.

# 445
Здравейте, искам да попитам понеже вчера ми взеха влагалищен секрет може ли утре да го дам в лабораторията за изледване или трябва днес
Преди няколко дни попитах същото в лабораторията. Обясних им, че прегледът ми е в друг град и няма да успея да се върна и да им занеса пробата същия ден. Казаха ми, че няма проблем да е на другия ден, понеже самата  епруветка е транспортна среда. Важното е да не я слагаш в хладилник, а на стайна ( към топла) температура. Понеже тези гадинки се развиват в топла среда, от студа ще загинат и резултатът ще е фалшиво отрицателен.

Извинявай, но в коя лаборатория ти ти го казаха това? МБ се съхранява в хладилник 4-6 градуса до 24 часа след взимане на пробата. Няма да загине нищо от тези градуси, но от топлината могат да се развият. Стерилна урина също може да се съхранява в хладилник до 24 часа.

# 446
Не споря, а споделям какво ми казаха на мен- веднъж в лабораторията в моя град, и втори път - АГ-то, което ми взе пробата. Аз така направих и добре, че резултатът ми е отрицателен, иначе сега щях да се усъмня в истинността му.

# 447
Ако секрета е взет с клечка и клечката е поставена в хранителна среда.. То пробата може да стои до 7дни,но не трябва да се слага в хладилник.. Трябва да стои на не повече от 25 градуса...

# 448
Искам да ви попитам какво означава на седимент при изследвания на урината да пише ед.левкоцити. Ед.еритроцити. Масово пл.епит.кл

# 449
Искам да ви попитам какво означава на седимент при изследвания на урината да пише ед.левкоцити. Ед.еритроцити. Масово пл.епит.кл
Наличието на левкоцити и еритроцити в урината е признак за възпалителен процес на бъбреците, пикочните пътища или половите органи....
Масово пл.еп.кл - масово плоски епителни клетки - идват в урината от бъбречното легенче или от уретерите... Щом са масово има някакъв проблем, но не съм специалист, за да кажа какъв..

Общи условия

Активация на акаунт