Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Преносих 6 дни и само веднъж ме прегледаха за разкритие, като лекарката дори се извини, че го прави. Викаха ме през 2 дни, не всеки ден, но винаги ме гледаха първо на ехограф, после пускаха тонове. Нормално е да ти е зряла плацентата, това се опитай да не го мислиш, щом тоновете ти са добри.

# 106
Преносих 7 дни,  всеки ден бях на тонове и ехограф. За разкритие веднъж ме провериха. Следях се на частно.
Не се притеснявай излишно, само се стресираш така. Но аз бих си изискала и ехограф.

# 107
  • София
the doors, аз самата редовно съм си с херпес, през бременността ми излезе само веднъж преди около 10 дни. Следящият ме АГ ми предписа Биозин Мама, който е имуностимулант и крем за лекуване на самата раничка. Добре ми повлияха и двете неща и за 2 дни херпесът изчезна. Мъжът ти задължително да вземе мерки и освен без целувки не ползвайте една кърпа за лице, прибори, чаши и т.н.
Питай АГ и ти за нещо за имунната система и за двама ви, защото херпесът атакува когато имунитета е слаб.

# 108
Здравейте! Искам да попитам тези, които са преносвали бебоците си, нормално ли е да ми слушат и записват тоновете само без да ме преглеждат за разкритие, за количеството води? Страх ме е да не позеленеят, страх ме е да не намалеят, страх ме е за плацентата да не е остаряла, защото доста отдавна ми казаха, че вече е узряла... Sad днес след тоновете ги попитах не трябва ли да ме прегледате и те казаха след като от тоновете не са ви изпратили за преглед няма нужда, а иначе тоновете са си добри.

Смяташ ли, че съществува преглед на който да видят, дали са "позеленели"? Rolling Eyes

И да - предполага се, че са намалели и плацентата е остаряла, това е нормалното да се случи на термин. Не е редно да се слушат само тонове, според мен, а да се подготвяте за предизвикване на раждане, ако не се случи само до седмица-две. От поста ти допускам, че нямаш клиника или АГ - ако чакаш на някой по каса да му пука за бебето ти ... върви при нормален гинеколог и си искай пълен преглед.

# 109
Разбира се, че могат да разберат дали водите са зелени, сестра ми точно поради тази причина роди спешно секцио! Ако плацентата е остаряла е възможен недостиг на кислород до бебето, също така може да остане недохранено и не, не е нормално да ме държат с остаряла плацента според мен. За предизвикване, аз се подготвям естествено ако не тръгне самичко до 7 дни ще се наложи и това! Имам АГ, но ходя в шейново за тоновете и въпросът ми беше конкретно за там където ми слушат тоновете, а не при мойта АГ. Simple Smile

# 110
Преди водите да изтекат или да ти пукнат околоплодния мехур, няма как да се знае дали са зелени. Могат да имат подозрения, но до там.
Защо не ходиш при твоето АГ на тонове? Или имаш друг лекар избран за самото раждане? Ако е вторият вариант, обсъди го с него.

# 111
Плацентата започва да зрее/старее доста преди термин, независимо дали за теб е нормално или не. Затова се гледа на ехограф и се слушат тонове, за да се определи дали има страдание на плода.

# 112
Разбира се, че могат да разберат дали водите са зелени, сестра ми точно поради тази причина роди спешно секцио!

Мисля, че ти и сестра ти имате нужда от една подробна консултация относно бременността и раждането, въпреки, че едната е в края на бременеенето, а другата - родила.

Но докато и ако тя се случи - акушерките, които записват тоновете, правят само това - записват тонове. За всякакви други въпроси - лекар.

# 113
Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 114
Скъпи дами, моля за мнение за Д-р Петър Ганчев гр. Бургас има кабинет на Демокрация над лаборатория Лина.

# 115
Аз съм от Бургас ,а този д-р Ганчев какъв доктор е ??? Почти вс АГ доктори в града ги познавам ,този го чувам за пръв път.

# 116
Здравейте на всички. От около половин час както си лежах така ме сряза гърбът от дясно, че чак подскочих. Дъх едвам си поемам. Много боли когато вдишвам. Като шипове, ръчкане, остра болка. В 25 г.с. съм.

# 117
Здравейте на всички. От около половин час както си лежах така ме сряза гърбът от дясно, че чак подскочих. Дъх едвам си поемам. Много боли когато вдишвам. Като шипове, ръчкане, остра болка. В 25 г.с. съм.
По принцип през бременността е нормално да те боли кръс, гръб и т.н. от самата тежест, от смяната на центъра на тежестта... Но нз дали такава остра болка може да е от това или има друга причина...

# 118
Момичета, в трети месец съм - корема ми е мек, ноо ниско долу (няколко пръста под пъпа) усещам доста твърдо като топче място ?Нормално ли е ?
Чак в понеделник ще ходя при АГ ...

# 119
  • София
Мисля, че е нормално, нали матката все пак расте.

Общи условия

Активация на акаунт