Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Искам да попитам нормално ли е в начална бременност 4-5г.с да има болки ниско долу,мисля,че е матката.Не са сълни..някаква тъпа болка е през време..най-често като стана от леглото примерно и продължават няколко секунди.Благодаря.

# 481
Обсъждано е няколко страници нагоре, направете си труда да прочетете поне няколко страници от настоящата тема преди да пишете пост. През две мнения едно и също се пита.

# 482
Имали майки с термин около 12-13.01.2019, че имам въпрос?

# 483
  • Телиш/Плевен
Имали майки с термин около 12-13.01.2019, че имам въпрос?
Попитай в тази тема. Flowers Hibiscus

# 484
В началото  леко придърпване ниско долу е нормално.  Като прокървих бях на токолитична терапия и но-шпа.
Cwetii, защо се притесняваш от но-шпа?

Като прокърви имаше ли такива болки или бяха различни?
При прокървяване болките са като ПМ болки..

Питам, защото съм в 7ма седмица и почти всеки ден имам пмс болки, дали сутрин, дали вечер, но без зацапване. Та чакам Понеделник да видя дали всичко е наред.. В 5та седмица лекарката ми каза, че това било нормално при всички и организма се опитвал да изхвърли чуждото тяло с контракции. И ми каза да вземам нош па, като каза че знае, че не ме боли толкова, но ембриона се пазел по този начин- като се приема нош па

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 22:30 от Janet9310

# 485
В началото  леко придърпване ниско долу е нормално.  Като прокървих бях на токолитична терапия и но-шпа.

Питам, защото съм в 7ма седмица и почти всеки ден имам пмс болки, дали сутрин, дали вечер, но без зацапване. Та чакам Понеделник да видя дали всичко е наред.. В 5та седмица лекарката ми каза, че това било нормално при всички и организма се опитвал да изхвърли чуждото тяло с контракции. И ми каза да вземам нош па, като каза че знае, че не ме боли толкова, но ембриона се пазел по този начин- като се приема нош па
Честно това за първи път го чувам.. Не съм имала такъв проблем.. Организмът ще се опита да изхвърли чуждото тяло само и единствено, ако с ембриона Ива проблем, защото това е естествен подбор на организма, който предпазва от понатъшни малоформации.. Но това с ношпа направо ме уби.. Как може ношпа да предпази ембриона.. Ношпа е за твоята болка.. Ако иска да ти предпазва емприона трябва да ти изпише хормони като дуфастон и подобните, които са за задържане..

# 486
В началото  леко придърпване ниско долу е нормално.  Като прокървих бях на токолитична терапия и но-шпа.

Честно това за първи път го чувам.. Не съм имала такъв проблем.. Организмът ще се опита да изхвърли чуждото тяло само и единствено, ако с ембриона Ива проблем, защото това е естествен подбор на организма, който предпазва от понатъшни малоформации.. Но това с ношпа направо ме уби.. Как може ношпа да предпази ембриона.. Ношпа е за твоята болка.. Ако иска да ти предпазва емприона трябва да ти изпише хормони като дуфастон и подобните, които са за задържане..

Да и аз много се стреснах като ми го каза..пък и за това за ношпа не повярвах. Ще видим доцента какво ще ми каже в понеделник, ясно е че няма да ходя при нея вече..

# 487

Нош па са й изписали, за да не се предизвикат контракции на матката. Аз приемах утрогестан, но когато прокървих, нямала съм абсолютно никаква болка, ми изписаха и нош па.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 11:50 от regodi

# 488
Нош па са й изписали, за да не се предизвикат контракции на матката. Аз приемах утрогестан, но когато прокървих, нямала съм абсолютно никаква болка, ми изписаха и нош па.
Не е точно така.. Защото ношпа дават и слагат и в предродилна зала.. Ако беше против контранции нямаше да го слагат, когато отиваш да раждаш...

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 00:25 от Не се сърди, човече

# 489
Но Шпа е спазмолитик.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 00:26 от Не се сърди, човече

# 490
Жанет, много правилно ти е казала лекарката. В начална бременност Но-шпа се изписва за да облекчи матката и да намали маточните контракции, защото болката тип менструална е породена точно от контракции, разбира се, леки. Другото, което изписват е Папаверин. В начална бременност женският организъм приема ембриона като чуждо тяло и се опитва да го изхвърли. Затова и ранната бременност е рисков период. Някои лекари дори изписват Но-шпа профилактично в ранна бремемнност без бременната да има болки. Wink

П.П. Когато ви боли корема по време на менструация, на какво мислите, че се дължи болката? Тя се дължи на маточни контракции, тъй като матката изхвърля менструалната кръв. Разбира се, те са много леки и нямащи нищо общо с родилните такива, с които матката избутва цяло 3 килограмово бебе. Не знам защо, като чуете контракции и веднага си представяте само силни болки. Контракция е всяко свиване и отпускане на матката.

# 491
Не е точно така.. Защото ношпа дават и слагат и в предродилна зала.. Ако беше против контранции нямаше да го слагат, когато отиваш да раждаш...

Скъпа, виждам, че като си родила, се изживяваш като голям специалист, ама да ти кажа само, че на първата фетална морфология лекарката установи, че матката контрахира и ми назначи 3х2 но-шпа по тая причина, за да я успокои. Преди раждане се дава също но-шпа, но по свободни съчинения, понеже някога някъде го четох, и не знам доколко е вярно, тогава е с цел размекване на шийката (затова и след един определен момент от бременността не се препоръчва но-шпа). За това последното не мога да кажа дали е истина.И +1 за поста на Салсиша, цитирайте избирателно или слагайте в скрит текст, тия чаршафи са непоносими.

# 492

Моника, за пореден път се изказваш без да знаеш за какво става въпрос. Ти самата каза, че си нямала такъв проблем. Не смятам, че си по-голям лекар от лекарите. Понякога е хубаво като не знаеш и не можеш да помогнеш да замълчиш.

Melusine, аз като влезнах в болницата с ужасни болки в дясно, хирурзите ми дадоха нош па. После в АГ отделението казаха, че повече няма да ми дават специално нош па, точно заради нещо такова. Честно казано, забравих точната причина. Даваха ми други банки обезболяващи, защото болката беше много силна и имаше опасност точно от предизвикване на контракции.

# 493
Благодаря на всички за отговорите. Радвам се, че открих тази група, страхотни сте 😍

# 494
Пий си Но шпа-то и отсявай малко информацията, която получаваш, защото виждам, че бързо се доверяваш на всякакви глупости. За важните неща, свързани с бременността, се допитвай до лекаря си. Форумът само ти дава насоки и личен опит, но в никакъв случай не е лекар. Единствено мога да те успокоя, че тези болки са нормални в ранна бременност, както е писано през две страници в темата. Обикновено отшумяват до към третия месец. Но ако се появи кървене или зацапване, тогава се посещава лекар възможно най-скоро. Лека бременност!

Общи условия

Активация на акаунт