Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Пий си Но шпа-то и отсявай малко информацията, която получаваш, защото виждам, че бързо се доверяваш на всякакви глупости. За важните неща, свързани с бременността, се допитвай до лекаря си. Форумът само ти дава насоки и личен опит, но в никакъв случай не е лекар. Единствено мога да те успокоя, че тези болки са нормални в ранна бременност, както е писано през две страници в темата. Обикновено отшумяват до към третия месец. Но ако се появи кървене или зацапване, тогава се посещава лекар възможно най-скоро. Лека бременност!

Благодаря!! Simple Smile

# 496
И мен не ме болеше като прокървих. Но шпа и магнезий се дават именно за да се успокоят спазмите(контракциите) на матката. И сега продължавам с приема на но шпа.

# 497
Здравейте, бременна съм в 6ти месец и сега видях, че на едната ръка имам няколко ситни пъпчици. Мога ли да се мажа с алергозан или е противопоказно? Още не съм се свързала с докторката си.

# 498
Сърбят/болят ли те тези пъпчици? От какво естество са, защо смяташ, че трябва алергозан да мажеш? Ухапване ли са, контактен дерматит ли са?

# 499
Сърбят/болят ли те тези пъпчици? От какво естество са, защо смяташ, че трябва алергозан да мажеш? Ухапване ли са, контактен дерматит ли са?

Нито сърбят, нито болят, сега ги забелязах със сигурност са от днес. Само на едната ръка са под лакътя и имам съмнения , че ме е нахапало нещо, т.к. сме си на село така да се изразя.

# 500
Ами ако не се подуят и не сърбят, не ги мажи. Ще минат. Ако имаш нещо тип Бочко за бебета против ухапване или кокосово масло, може да мацнеш. Ако почнат да се надуват и набират, обикновено след ухапване от паяк или комар може да се случи, тогава намажваш със фенистил гел. Неговата активна съставка е по-безопасна и обикновено се изписва при кожни проблеми по време на бременност от дерматолози.

# 501
Искам да попитам нормално ли е в начална бременност 4-5г.с да има болки ниско долу,мисля,че е матката.Не са сълни..някаква тъпа болка е през време..най-често като стана от леглото примерно и продължават няколко секунди.Благодаря.

Здравей, и аз имах в началото такива болки, 2 пъти ми се случи, късно вечер ме вдигнаха от леглото, адски болки. Веднага взех 2т ношпа. И по принцип си пиех през дена 3х2т ношпа още от трансфера насам. На прегледа доктора ми каза, че матката се опитва да изхвърли плода. Изчакахме, след 2дни на прегледа др видя сърдечна дейност и се успокоихме. Сега нямам болки, др ми спря напълно ношпа. Иначе пия 4т дуфастон на обяд, сутрин и вечер по 3т вагинално утрогестан, медрол (за да предотврати организма да приема ембриона като чуждо тяло), фраксипарин 0.4 всеки ден, естрофем 2х1т., лепенки климара, еутирокс за щитовидната жлеза, и достинекс за пролактина. Дано повече не ми се случи с такива силни болки. Успех, дано и ти да нямаш повече Simple Smile и стискам палци да стигнем до края ❤️

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 16:53 от Siska56

# 502
Здравей.Аз още не съм ходила на лекар,защото четох,че било нормално,защото матката се разтягала.Не знам вече какво да си мисля.Днес примерно нямах болки.Много е относително.Когато имам са 4-5 пъти макс на ден и са поносими за 2-3 секунди.В края на 4 г.с съм.Бях на лекар в понеделник и странното е,че се видя нещо на ехографа(вагинален) но лекарката каза,че още не може да ми определни седмица и да ми каже нищо,тъй като било много малко.Следя си седмиците с прилижение.Последният ми МЦ беше на 22.10.Имам запазен преглед за 14.12.Чудя се да чакам ли до тогава или да отида още в понеделник/вторник?

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 18:53 от Не се сърди, човече

# 503
Здравей.Аз още не съм ходила на лекар,защото четох,че било нормално,защото матката се разтягала.Не знам вече какво да си мисля.Днес примерно нямах болки.Много е относително.Когато имам са 4-5 пъти макс на ден и са поносими за 2-3 секунди.В края на 4 г.с съм.Бях на лекар в понеделник и странното е,че се видя нещо на ехографа(вагинален) но лекарката каза,че още не може да ми определни седмица и да ми каже нищо,тъй като било много малко.Следя си седмиците с прилижение.Последният ми МЦ беше на 22.10.Имам запазен преглед за 14.12.Чудя се да чакам ли до тогава или да отида още в понеделник/вторник?
За да може да се види нещо трябва да си поне в 7г.с.,тогава могат да установят сърдечен ритъм.. Иначе няма смисъл по-рано да ходиш..

# 504

При 10 дни закъснение вече може да се види плоден сак в матката, а при 15-20 дни закъснение-ембрион със сърдечна дейност. Тоест първия преглед може само да констатира, че бременността е разположена в матката. Ти прецени дали да отидеш по-рано или да си изчакаш прегледа на 14.12. Аз лично и двата пъти отидох след 15тия ден закъснение за да може да се види направо пулс.

# 505
Здравейте момичета,
Може ли да вземам талцид? Имам гадни коремни болки, подуване и киселини (+оригване) и подозирам една панирана риба с пържени картофки от снощи...
И друго - ММ е с херпеси, даже 2 или 3. Няма да ме целува, ясно е, ама някакъв съвет как да се пред пазя?

А ти самата имала ли си някога херпес или не ? Би било опасно ,ако не си и сега се инфектираш с вируса.

Поздрави

# 506
Момичета днес прокървих в 8ма г.с. като днес имах подобни на менструални болки. Сега съм в спешното и се надявам на чудо...

# 507
Прегледаха ли те вече, добре ли е ембриона?

# 508
Прегледаха ли те вече, добре ли е ембриона?

Да, прегледаха ме, казаха, че всичко е наред щом няма обилно кървене, а се е случило въднъж. Ембриона е добре, даже има сърдечна дейност ( малко жалко, че научих в такива обстоятелства, понеже днес за пръв път видях как бие сърчицето) . Изписаха ми дуфастон 2 пъти по 1табл. Силно се надявам да нямам повече проблеми..

# 509
  • На брега на морето
Има ми отлепване? На какво се дължи Кървенето казаха ли?

Аз също имах в 8 г.с. с малката си дъщеря. Всичко беше наред, желая и на теб да е така.

Общи условия

Активация на акаунт