Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • бургас
Момичета, колко време трае изцедената кърма на стайна температура?

# 526
Здравейте! Имам страхотен проблем с венците от няколко седмици, ту се оправя положението, ту се влошава, бях на зъболекар, само ме маза с разни неща, каза, че не било сериозно, но предложи следващия път да ми изчисти зъбния камък, защото искаше малко да прибере първи венците, че кървят доста при допир. Но вече не издържам, вечер от едната страна чак ми пулсират, доста е гадно:( въпросът ми е безопасно ли е да се изчисти зъбния камък с ултразвук? Мога ли да ползвам упойка? Много са ми чувствителни и самите зъби и малко ме притеснява, че ще усещам болка на определени места, а контракции от време на време не ми липсват... четох и за махане на зъбен камък с лазер, който е безболезнен. Някой ползвал ли е? Безопасно ли е? Прочетох доста страшни неща свързани с венците по време на бременност и много се наплаших, отивам следващите дни със сигурност.

# 527
Здравейте в 30 седмица + 6 дни съм, още от четвъртия месец пия Флебодия 3 по 1, изписана ми беше за отток в глезените, който, почти веднага се повлия и оттогава нямам такива проблеми. Моят АГ настоява да продължавам да пия лекарството, тъй като помагало и за кръвотока, но аз нямам проблем с изоставане на плода, напротив върви с две седмици напред. Моля ако някоя от фас е пила или пие Флебодия да сподели колко време е вземала лекарството, притеснява ме че вече три месеца го пия, без да има причина, надявам се, че няма да повлияя негативно на бебето.

Върви за второ мнение, щом имаш съмнения. Проблемите с кръвотока и съдовете се изострят с напредване на бременността, какво е било досега няма особено значение. За мен флебодията е едно нищо - лично мнение.

# 528
Пипи, не пишеш коя седмица си. Само в последния триместър може с ултразвук да се чисти зъбен камък. Направи си силна отвара от лайка и жабури с нея, ще ти олекне на венците, от опит го казвам.
Между другото всичко това би трябвало стоматолога да ти го каже😉 ако не е наясно, съветвам да го смениш.
Златна ябълка, пиши в кърмаческата тема.

# 529
В 18 седмица съм. Пробвах с лайка, смрадлика, пасти и води, сега последно взех елудрил, мн е силна, но само тя ми помогна поне малко..тогава няма да рискувам с този ултразвук, просто ще помоля пак за някакво намазване

# 530
Не ползвай Елудрил! Противопоказен е по време на бременност. Лайка запарваш, но двойна доза на предписаното на опаковката и жабуриш по-често. Уви, така е с проблемните венци. Като станеш седми месец си изчисти зъбния камък, но дотогава ще потраеш. Ще мине. И аз бях по същия начин. След бременността пък беше двойно по-зле, ама да не те плаша 😂 просто бременността се отразява на зъбите, особено на хора с проблеми. Вземи си четка софт ако ползваш твърда и по-лекичко ги мий😉.

# 531
Скрит текст:
На този ранен етап "пеперудите" са по-скоро газове. Движения могат да се усетят най-рано след 16та-17та седмица.
16-17 седмица се усещат ако ти е втора,трета бременност.При първа след 20та седмица

Аз неслучайно написах "най-рано" тогава. Ясно е, че при всеки е различно. А това с първа, втора и пр. бременност е поредния мит. С първата ми бременност усетих първите движения към 16та-17та седмица със задна плацента, а с тази бременност ги усещам от 8-10 дни някъде с предна плацента(т.е. сега ги усетих малко по-късно). Лекарите ми обясниха, че разположението на плацентата има значение, защото при предна плацента, тя тушира движенията и е възможно да се усетят малко по-късно.

# 532
Аз пък 15та седмица си почистих зъбния камък, нямам никакви проблеми. Вярвам и на стоматолога ми.

# 533
  • Телиш/Плевен
Момичета, колко време трае изцедената кърма на стайна температура?
Виж тук.
Иначе други подобни въпроси можеш да задаваш в тази тема. Flowers Hibiscus

# 534
  • Sofia
В 18 седмица съм. Пробвах с лайка, смрадлика, пасти и води, сега последно взех елудрил, мн е силна, но само тя ми помогна поне малко..тогава няма да рискувам с този ултразвук, просто ще помоля пак за някакво намазване

здравей имах същия проблем преди седмица, мислех си че имам развален зъб, но като ме видя зъболекарката ми каза страшно възпалени венци. Предложи да изчистим зъбния камък и каза че ще се поприберат и спрът да кървят до два дни. Тъй като съм с мн нисък праг на болка поисках упойка или улктразвук, тя категорично отказа защото съм в 13 седмица и чистихме по стандартния начин с машинка без упойка. Не беше приятно никак, но с почивки на често се получиха нещата. След това ден или два ги чувствах доста болезнени и набъбнали венците, но после всичко мина от раз и както тя ми каза спряха да кървят и да ме болят......засега Simple Smile. Според мен опитай да махнеш зъбния камък без ултразвук и ще помогне Simple Smile

# 535
Ами аз не бих имала доверие на стоматолог, който очевидно не знае, че ултразвук не се ползва, докато органите на ембриона все още се формират. Има достатъчно информация и онлайн, който иска още доказателства по въпроса.
Хубаво е да се дават мнения, когато сме наясно, а не когато се доверяваме сляпо. Сигурно и упойка с андреналин ти е бил тоя същия професионалист?

# 536
Не ми го е чистил с ултразвук и не е ползвал упойка.

# 537
monamour, при теб как процедираха с почистването?

# 538
Почисти го ръчно, аз по принцип го махам на 6 месеца,така че не беше много, главно долу от вътрешната страна на зъбите. След това полира зъбите.

# 539
При възпалени венци може да се жабурите сутрин на гладно с олио или зехтин.Не е много приятно, но доста  помага. Освен за венците,  така се изхвърлят и токсините от организма. Важно е да се изплюе след жабуренето и да се изплакне добре устата.

Общи условия

Активация на акаунт